![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
29. A doua zi a vazut Ioan pe Iisus venind catre el si a zis: Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii. 30. Acesta este despre Care eu am zis: Dupa mine vine un barbat, Care a fost inainte de mine, fiindca mai inainte de mine era, 31. Si eu nu-L stiam; dar ca sa fie aratat lui Israel, de aceea am venit eu, botezand cu apa. 32. Si a marturisit Ioan zicand: Am vazut Duhul coborandu-Se, din cer, ca un porumbel si a ramas peste El. 33. Si eu nu-L cunosteam pe El, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborandu-Se si ramanand peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfant. De aici reiese clar ca Iisus este primul care se boteaza dupa noul botez, cel din apa si Duh. Totusi inca nu este consfintit ca practica pentru ca Duhul inca nu fusese dat. Era doar o prefatare a noului botez. In discutia cu Nicodim din cap.3, ii vorbeste despre nasterea din nou, din apa si Duh, nepronuntand cuvantul botez pentru ca vorbea cu un om al Legii Vechi, si il mustra ca nu cunoaste despre nasterea din nou descrisa in V.T. dar IL PREGATESTE PE NICODIM IN VEDEREA INTELEGERII DE MAI TARZIU A NOULUI BOTEZ, cel cu apa si Duh. Il pregateste in vederea acceptarii de mai tarziu a TRANSFORMARII nasterii din nou din VT in noul botez din NT. Deci, concluzionez ca sa nu ma rastalmaciti, cu Nicodim vorbeste despre NASTEREA DIN NOU pregatindu-l pentru a intelege MAI TARZIU transformarea acesteia in BOTEZUL CEL NOU, din apa si Duh. Desigur pentru Iisus nu era nevoie de botezul cel nou, pentru ca era fara de pacat, ci s-a facut doar ca prevestire a noului botez, necesar pentru noi pacatosii.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cuviosul Marcu din muntele Fracesc - Etiopia | antoniap | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 02.01.2016 18:41:14 |
Mănăstirea MĂRCUȘ,jud.Covasna,are nevoie de ajutor | cristian67 | Umanitare | 0 | 08.01.2011 10:07:55 |
Rugaciuni ale parintelui Marcu de la Sihastria | NECTARIE | Generalitati | 0 | 10.12.2010 11:36:18 |
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) | Radu32 | Din Noul Testament | 15 | 03.12.2010 10:43:03 |
acatistul Sf. Apostol si Evanghelist Marcu | vodoina | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 10.12.2008 10:21:55 |
|