![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Topcat,un lucru important ignorat de stiinta si de acesti evolutionisti este ca lumea nu este la fel si nici nu a fost asa niciodata.Ca sa intelegi ce vreau sa iti spun,iti propun un rationament. Sa zicem ca ar mai avea loc un potop(desi biblia spune ca nu vor mai avea loc si eu cred ce spune scriptura) si vor supravietui un mic numar de oameni.Intreaga civilizatie umana este distrusa,cladiri,realizari ale stiintei totul dispar.Omul este obligat sa o ia de la inceput,din nou se dezvolta civilizatii,apar din nou alte realizari.Omul din viitor,incepe sa caute urme ale celor ce au trait inaintea lui asa cum fac arheologii astazi,dar el sapa undeva in Africa,unde au trait nu stiu ce triburi.Ce concluzie se trage astfel?Ca cei de dinainte erau "inapoiati rau",sunt clasificati toti oamenii pe baza unor cercetari zonale in niste epoci ridicole.Ar fi corect?
Asa si in perioada actuala,noi am cam descoperit cate ceva despre preistorie dar este o mare greseala sa generalizam rezultatele.Si in zilele noastre sunt grupuri care traiasc la nivelul epocii de piatra in ciuda dezvoltarii restului lumii.Ca se pot trage anumite concluzii ele sunt valabile doar pentru acea zona.Evolutia sustine insa pe baza aceasta ca omul a evoluat,atat fizic cat si spiritual,a devenit mai inteligent.Doar aberatii.Oamenii erau inteligenti inca de la inceput,ca nu erau toti asta e o alta chestiune.Au existat civilizatii foarte prospere inainte de potop,unii sunt de parere chiar ca oamenii erau mai inteligenti atunci.Astazi au mai ramas doar legendele Atlantidei si altele asemenea,dar sa nu uitam ca toate legendele au in ele un sambure de adevar.Dar s-au pastrat si unele urme stranii.Evolutionistul nu concepe ca ideile sale sa dea gres,insa ele sunt pur si simplu fara replica in fata unor artefacte descoperite care sugereaza mai degraba teoria creationista decat cea evolutionista.Ca sa iti dau un exemplu iti aduc doar descoperirea "artefactului londonez" descoperit in 1934,un ciocan de fier cu o vechime de circa 500 de milioane de ani(daca nu ma crezi da un search pe google,oricum in ceea ce priveste 500 de milioane de ani,aici trebuie sa spun ca s-ar putea insela,e greu sa vorbim despre milioane de ani din perspectiva biblica).Acum in urma cu 500 de milioane de ani evolutia spune ca nu se vorbeste despre oameni,stiinta ca nu se vorbeste despre prelucrarea metalelor. Oricum din maniera biblica,totul e usor de explicat.Omul a fost inteligent dintotdeauna pentru ca asa a fost creat,nu a evoluat.Ca unii au devenit mai nestiutori,traind asemeni animalelor,nu este nimic nou,dar nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala,asemenea oameni traiasc si in zilele noastre. Last edited by Totpeetor; 15.11.2009 at 21:06:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau, mi-e foarte greu sa te contrazic, atita timp cit nu spui ceva concret.
Iti recomand http://news.yahoo.com/s/time/2009102...08599193175700 Artificial selection in the form of genetic medicine could push natural selection into obsolescence, but a lethal pandemic or other cataclysm could suddenly make natural selection central to the future of the species. Whatever happens, Jones says, it is worth remembering that Darwin's beautiful theory has suffered a long history of abuse. The bastard science of eugenics, he says, will haunt humanity as long as people are tempted to confuse evolution with improvement. "Uniquely in the living world, what makes humans what we are is in our minds, in our society, and not in our evolution," he says. Iti propun, daca doresti sa continuam, sa luam cite un subiect pe rind |
|
|||
|
|||
![]()
Topcat nu pot sa inteleg de ce tot sustii ca evolutia este un fapt stiintific.Intelg ca evolutia face casa buna cu ateismul,dar inainte de aparitia teoriei evolutioniste ateismul "exista" si fara ea.Asta e la voi insa,teoria evolutionista exprima ipoteza unei creatii fara Creator(suna absurd nu?asa si este daca gandesti bine,cum sa existe o creatie fara Creator?Si totusi voi asa credeti).Oricum astept sa iei fiecare subiect pe rand daca crezi ca ar schimba cu ceva faptul ca evolutia nu are dreptate.Eu zic ca nu ar schimba si stiinta o zice mereu inca de la aparitia acestei idei.
Acum dincolo de evolutie eu nu pot sa inteleg cum poti sa crezi ca nu exista Dumnezeu. Trebuie sa fi avut niste experiente neplacute in trecut sa crezi asa ceva,pentru ca altfel nu se poate sa iti vina asemenea idei sau sa fi fost crescut cu asemena idei.Dumnezeu exista,dar stii ce?El se descopera doar celui care vrea sa i se descopere.Dumnezeu ne-a dat liber-arbitru,adica sa alegem daca credem sau nu in El,El nu forteaza pe nimeni sa Ii slujeasca.Acum iti pun o intrebare cam prea directa:ce te stimuleaza pe tine sa traiesti,ce rost are aceasta viata daca spui ca nu exista Dumnezeu?Ce scop ai in viata daca nu acela de viata vesnica?Pai putem muri oricand si daca cu moartea noastra se finalizeaza totul,atunci e foarte tragic.Nu degeaba unele cercetari stiintifice au ajuns la concluzia ca ateii sunt mai stresati decat cei credinciosi.Pai cum este sa te trezesti dimineata si sa fii constient ca mai poti trai cateva clipe si apoi vei disparea pentru totdeauna?Eu cred ca ar fi un sentiment tragic.O asemenea gandire nu iti poate face decat rau.In schimb,daca crezi ca Dumnezeu exista atunci nimic nu te mai ingrijoreaza,chiar daca vei muri,vei sti ca vei trai apoi vesnic,poti spune cum a spus si apostolul Pavel ca "pentru mine a muri este un castig".Ai citit macar o data Biblia despre care spui ca e o colectie de povesti sau faci acuze nefondate cum cred eu? E greu sa traiasti fara Dumnezeu. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Evolutia nu vorbeste de nici o creatie, vorbeste despre procesul prin care organismele noi descind din cele vechi. Citat:
Citat:
Citat:
Doar din motive de stres nu e cazul sa luam pilula religioasa. Ca sa ce? Sa impingem pe spinarea altuia stresul existentei noastre. Pai daca ne luam dupa motivele tale iti dai seama ce stres are Dzeu? De unde stie el sigur ca e omnipotent, omniprezent si-mai-stiu-eu-ce omni-proprietate vrei sa ii dai? Citat:
Citat:
Nu spun ca nu e greu, dar nu e imposibil ![]() |
![]() |
Tags |
evolutionism |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|