![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, eu nu sunt buna la teologie, dar cred ca acest exemplu este clar... |
|
|||
|
|||
![]()
pt mine este clar in minte si in suflet...dar vezi inceputul threadului,oricum multumiri este intr adevar un argument
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cineva ar putea argumenta ca totul a fost premeditat, ca Iisus s-a dus la nunta anume ca sa faca o minune, dar Sfanta Scriptura ne spune ca Iisus si Maica lui se aflau acolo ca invitati: "Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 2. Ce s-a intamplat pe urma? O adevarata drama pentru nuntasi - li s-a terminat vinul: "Și sfârșindu-se vinul[...]" 3. Iisus stia despre asta? Pai se pare ca nu: "[...]a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin", deci Maica L-a informat despre nenorocire. 4. Si ce i-a raspuns mantuitorul? - "A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu." Asadar, nu era timpul primei minuni publice, nu trebuia sa intervina inca. 5. Si totusi, ce face Maica Lui, Il roaga, Il implora, plange, se zbate? Cred ca da, in mod tainic. In mod vizibil spune cu incredere nestramutata: "Faceți orice vă va spune", fiind convinsa ca prin mijlocirea ei de sfanta Maica, va obtine o minune pentru ceilalti 6. Si, in final, cum reactioneaza Iisus la o asa incredere oarba in milostivirea Sa: "Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă". Concluzie: Maica Sfanta a mijlocit, Dumnezeu-Fiul a ascultat Scuza-ma, m-am bagat si eu ca musca-n lapte, chiar nu stiu sa explic, dar am incercat... |
|