![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema e ca neo-protestantii interpreteaza totul in litera, iau mot-a-mot totul fara sa se uite la context intradevar Iisus e Singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni in sensul ca El e Singurul care a mijlocit mantuirea , impacarea, refacerea legaturii cu Dumnezeu la asta se refera versetul din 1 Timotei 2:5 Neo-protestantii cred ca a apela la rugaciunea sfintilor sau a Nascatoarei de Dumnezeu este o inlocuire a Mantuitorului nimic mai gresit, deoarece nici Maria nici sfantii nu sunt considerati mantuitori e vorba de o intelegere gresita a cuvantului mijlocire pana una alta, toti suntem mijlocitori inaintea lui Dumnezeu atunci cand ne rugam pt fratii nostrii Biblia ne indeamna "și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16) atunci cand te rogi Sfintilor nu faci altceva decat sa-i rogi sa-ti intareasca rugaciunea, sa fie alaturi de tine in rugaciune Pe pamant suntem toti adunati intr-un singur trup, o singura comuniune, Biserica, si aceasta comuniune nu este oprita de moarte ci continua in Imparatia Cerurilor a te ruga sfintilor este o dovada a comuniunii si a marturisirii aceleasi credinte in Fiul Lui Dumnezeu Cel ce s-a dat pe sine rascumparare
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
pana la urma nu tu, ci eu sunt nevrednica |
|
|
|||
|
|||
|
M ai inteles sau m am facut inteles gresit ,lucru pt care iti cer iertare! de ce? doream sa scriu ca mi am insusit argumentul tau ca unul logic scriptic si placut mie,dar...l am transmis acelui "liber cugetator" care ...mai scurt: "nu l a primit" asta doream sa spun...plus inca ceva pt care m ai inteles!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sint de acord ca fiecare poate mijloci -in rugaciune- pt altcineva. Numai ca in ce priveste iertarea pacatelor ,numai Dumnezeu poate face asta . Iar singurul care e intre noi si Tatal e Domnul Isus ,care ne impaca cu Tatal. Cum spune Isaia -Sfint ,sfint,sfint e Dumnezeu. Sfint inseamna separat de pacat . Noi pacatosii ne putem apropia de sfintenia Tatalui doar prin Isus. De aceea nu se accepta la toti protestantii, iertarea pacatelor prin mijlocirea sfintilor (vii sau morti). De altfel asta ar insemna sa nu recunosti puterea deplina de a mintui a lui Isus Hristos. Este anormal sa spui ca trebuie sa apelezi la altcineva . Daca e sa luam dupa litera , bisericile traditionale o arata mult mai mult.( preotie,imbracaminte, apa,ulei,tamiie , ritualuri) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
se roaga doar la sfint ,nu direct la Isus sau Tatal Eu cind spun cuiva sa se roage pt mine, o va face cu ruga directa nu prin alt sfint. Sper sa-ti fie clar acum. Mijlocirea preoteasca era valabila doar in VT,in sistemul jertfelor. Poporul lui Dumnezeu trebuie sa fie un neam de preoti ,deci fiecare e preot in dreptul lui ,iar Mare Preot unul singur. Gasesti in NT. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ciudata intelegere ai, eu chiar am acentuat faptul ca Iisus e cel care ne-a impacat cu Tatal tu nu cunosti teologie ortodoxa si nu sti invatatura bisericii referitor la iertarea pacatelor oamenii in Biserica se roaga sfintilor pt mijlocire si pe deasupra mi se pare si normal sa aduc cinste unui sfant care e oglinda lui Hristos asta nu-i stirbeste din cinste lui Hristos, ba ma mult, a nu cinsti sfintii mi se pare o stirbire a cinstirii lui Dumnezeu in toata meretia Sa si prin toate lucrurile si actiunile Sale app de neo-protestanti, ii cunosc mai bine decat crezi deoarece am si facut parte din ei candva
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Maranatha,
in biserica ta exista sacramente? Sa nu te superi ca te intreb, chiar nu stiu |
|
|