![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai cu voi nu avem cam nimic in comun,asta vreau sa zic.Voi cultele astea din afara bisericii probabil ca aveti diferite lucruri in comun.Am vazut ca zici cam la tot ca "aveti in comun" cu noi.
Ti-am zis ce avem noi, ca ai intrebat de "crezul" ortodox : Cinstim pe Maica Domnului , pe sfinti , si pe moaste,cinstim sfintele icoane.Ne facem cruce si cinstim crucea.Cea mai sfanta zi pentru noi este Duminica.Ne impartasim cu tainele Bisericii cele 7.Avem preoti.Aprindem lumanari.Ne rugam pentru morti.Si asta avem in comun? Daca am avea atatea in comun, si daca sunteti atat de acord cu invatatura ortodoxa, a-ti fi acum ortodocsi si nu a-ti mai fi adventisti. Adevarul este acesta ca ne despart lucruri FUNDAMENTALE si adevaruri FUNDAMENTELE.Nici macar Iisus Hristos nu ne "uneste".Voi credeti intr-un alt hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Crezul ortodox, care reprezintă simbolul de credință ortodoxă face parte din lucrurile FUNDAMENTALE ale acestei credințe. Până acum am văzut trei puncte din crez la care și noi adventiștii putem subscrie, credința în Același Iisus Hristos făcând parte din acestea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu avem acelasi hristos.Hristosul vostru e Mihail,dupa cum chiar tu ai zis. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai oameni buni ,mai terminati cu ignoranta asta. Parca sinteti pe stadion. Hai ala ,hua ala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce legatura are Hristos cu Veliar? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Printre termenii specifici derivatiei, testati, evaluati si in cele din urma respinsi, se numara si identificarea firii divine a lui Hristos cu natura angelica. Aceasta idee isi avea, cel putin in parte, originea in acele pasaje din Vechiul Testament in care „ingerul Domnului” era identificat de exegeza crestina cu Hristos cel preexistent. Iustin Martirul, in acelasi discurs din Dialogul lui Trifon in care accentueaza distinctia ce se subintelege in cuvintele „Atunci Domnul a slobozit ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul” din Facerea 19,24 si distinctia dintre „Domnul” si „Domnul Meu” din Pslamul 109,1*, dovedeste pe baza epifaniei de la Mamvri ca dintre cei trei ingeri care i s-au aratat lui Avraaam „unul este Dumnezeu si este numit „inger”, caci el aduce vestile” . Aceasta identificare a lui Hristos cu „ingerul” aparea frecvent in contextul liturgic. Ea pare sa fi avut o importanta deosebita in Pastorul lui Herma – si folosim cuvantul „pare” nu numai fiindca o interpretare precisa a acestei lucrari este dificila, ci si pentru ca ea este considerata a fi principalul exponent al conceptiei adoptioniste precum si sursa fundamentala pentru cei care sustineau existenta binitarianismului alaturi de trinitarianism. Mai multe dintre referirile la ingeri din Pastorul fac trimitere directa la Hristos cel preexistent si in acelasi timp, Hristos este identificat cu arhanghelul Mihail, „care are putere asupra acestui popor si este carmuitorul lui. Caci el este cel care pune legea in inimile credinciosilor”. In temeiul acestor pasaje si ale altora asemenea lor, teoria centrala despre persoana lui Iisus Hristos din primele veacuri crestine a devenit asa-numita „ hristologie angelica”, ea fiind de altfel singura ipoteza care ar putea explica din ce cauza hristologia nu a constituit o problema teologica." (Jaroslav Pelikan, Tradiția creștină, (Polirom, 2004), vol I, p. 198-199) Deci încă un punct comun ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma simt complet pierduta...chiar nimic sa nu avem in comun, in afara de faptul ca am fost cu totii creati pentru El?! E foarte, foarte trist...
|
|
|||
|
|||
![]()
E într-adevăr trist elizabeta... Neputința de a depăși barierele impuse de dogmă și intoleranța orbesc omul în a mai vedea asemănări cu fratele de lângă, deși este "întru Hristos".
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|