Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2009, 10:48:49
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit PENTRU mirela.b

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Mirela,duhovnicul tau stie ce stie cand ti-a spus sa divortezi ca sa iti salvezi viata,pentru ca bolile trupesti tot de la suferintele si patimile sufletului vin.
Imi pare rau ca treci prin asa ceva,nu stiu daca sfatul meu este musai cel mai bun,dar sper ca bunul Dumnezeu sa iti scoata inainte mesageri si ajutoare care sa te ajute sa depasesti aceasta incercare.
Da, adevarat este, poti sa-ti salvezi viata facind porunci lumesti (de mila, de compasiune, de intarire, de speranta,de renuntare ,etc,etc) dar tu esti preoteasa(cit vei trai) si esti supusa legilor dumnezeiesti .Aceste legi ai avut obligatia sa le cunosti, sa le afli de la episcopul locului atunci cind v-au chemat la ,,infatisarea" finala inaintea hirotoniei sotului . Daca nu ti le-a spus episcopul aveai obligatia sa cauti sa le afli (asa cum ai facut si cit ai fost eleva, studenta, angajata la un loc de munca, etc,etc)de la alte preotese, preoti ,de la episcopul mai sus numit mergind in audienta la el, de la alti ierarhi ,din manualele sotului(colectia sf. canoane, manuale de formare duhovniceasca, pastoratie, etc,etc)sau din orice sursa nou sau veche aflata. Alegerea de a fi preoteasa nu s-a facut in potriva vointei tale ci cu consimtamintul tau .Atunci ,daca de buna voie te-ai bagat sub lege ... trebuie sa rabzi toate cele ale legii !!
Sa nu intelegi ca te critic, nu, ci din contra mi-ai stirnit admiratia pt. consecventa si hotarirea ta . Dupa viata de aici de pe pamint, care este scurta (in comparatie cu cea viitoare)urmeaza viata vesnica , care asa cum ii spune numele este ,,vesnica". De aceea este f. important ce fel de viata vesnica ne pregatim : de chin sau de desfatare. Daca aici pe pamint cautam sa traim bine si sa ne fie usor, fara a respecta legile care ni se impun fie ca vrem sau nu , cautind mai intii sa ne implinim confortul si binele nostru ...este f. posibil sa scapam raiul . Nu vreau sa intelegi ca spun ca ar trebui aici pe pamint sa cautam cu luminarea chinurile si durerile pt. a mosteni raiul, nu, departe de mine o asemenea sminteala, ci ca nu trebuie sa ne eschivam cu nimic de la tot ce inseamna obligatii si porunci. Nu pe noi ne alegem mai inti, ci pe D.zeu si poruncile lui .
Exista un exemplu magistral de alegere a fericirii si binelui ceres in pofida celui efemer si inselator pamintesc : Sfintii Martiri Brincoveni . Un om matur, intelept, mare traitor de ortodoxie si drept marturisitor al lui Hristos a ales pt. el dar si pt. copiii mai mici (Matei= 12 ani; Radu= 15 ani)sa nu-l vinda pe Hristos (adica sa nu devina iude !!!) pt. nimic, nici cu pretul vietii. Si au ajuns sfinti !

De aceea cred ca asa cum ai ales tu este potrivit, cu conditia ca motivele duhovnicesti sa fie cele care te-au determinat,iar comportamentul iti este meritoriu. Deja ti-ai luat crucea cu multa tarie, preoteaso, du-o pina la capat. ,,Luptate lupta cea buna si vei capata cununa" ii spune sf. ap. Pavel lui Tit. Numai lupta cea buna iti da cununa lui Hristos !

Dumnezeu sa te intareasca, sa-ti dea putere si sa te isbaveasca cu bine din ,,examenul" acesta, pe brate sa te poarte in clipele grele si aleasa bucurie sa-ti rinduiasca tie !
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rog sa imi raspunda un preot!! Andreea002 Morala Crestina 5 30.12.2012 12:46:02
Preot necasatorit bluester Preotul 3 05.01.2012 00:18:20
Vreau sa ma fac preot petrisor.nicu Intrebari utilizatori 24 17.05.2011 19:18:46
PREOT alexandra Preotul 24 20.01.2007 23:47:25
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? ion_cu_vaca Nunta 18 26.11.2006 14:21:57