Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2009, 17:18:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci imi raspunzi la provocare!!!
Nu, voiam doar sa discut cu tine; fara legatura cu provocarea ta.

Citat:
Daca as gandi asa...mi-ar fi de ajuns atunci sa afirm asa cum fac cei care nu vad sensul religiei ..si atunci asta ar fi filosofia mea " Dumnezeu e in sufletul meu, ce nevoie am de intermediari si de Biserica???"...corect?
Nu, ar fi de ajuns sa fii mai ingaduitoare. Unora pur si simplu nu le-a fost dat pana acum sa vada lumina. Dumnezeu are vremea Lui pentru toate. Cat timp exista viata in om exista sansa de a se mantui.

Citat:
Daca toti fondatorii sectelor ar fi crezut numai in Dumnezeu si atat...nu ar mai fi infiintat altele pe motiv ca au primit variate " revelatii" si nu ar fi afirmat despre Crestinism ca ar fi corupt si alte asemenea...corect?
Trebuie sa recunosti ca Luther, de exemplu, a avut toate motivele sa spuna ca religia lui era corupta. Stii si tu: indulgente, arderi pe rug, etc. Nu a vrut sa faca alta, ci doar sa o reformeze. A fost excomunicat, in jurul lui s-au strans adepti care au vazut ca are dreptate si asa s-a format alt cult. Dar catolicii inca mai sustin [ca si BO] ca sunt singura biserica adevarata, istorica, etc.

Un cult nu poate fi perfect; nici al meu macar. Cultele sunt formate din oameni iar oamenii sunt vulnerabili la greseli. Insa Dumnezeu este milos si ne va judeca dupa cat ne-a fost dat sa cunoastem.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50