Colegul meu de apartament este bulgar si s-a botezat ortodox acum vreo 2-3 ani ( are acum 25 de nai, nu e neobisnuit la bulgari ca oamenii sa fie fie nebotezati, sau botezati la varste adulte). Ca o paranteza, l-am intrebat de ce, si a spus ca fiindca a insistat bunica lui si fiindca a auzit ca ti se iarta toate pacatele facute inainte de botez, si i s-a parut un lucru bun. :D In fine, in afara ca este botezat, nu prea stie nimic despre credinta, la ortodocsi nu se face cateheza inainte de botez, nu prea a dat pe la biserica, etc. Si la inceputul postului m-a intrebat daca am sa tin post, ca a citit in ziar ca incepe postul Craciunului. I-am spus ca am sa incerc, incercand sa nu ma dau mare ca tin post, si ca sa vad daca reusesc. M-a intrebat cum se tine, i-am explicat cum se tine oficial, cum tin multi oameni in realitate, ca e destul de greu, mai ales daca iti place carnea, cum ca ideea nu este de fapt mancarea, ci este un fel de exercitiu spiritual, de renuntare, etc. A ramas ca o sa vada el. Eu gandindu-ma ca hehe, poate am convins pe cineva. Si apoi l-am vazut ca nu manca de post.

Deci mi-am dat seama ca nu am fost prea convingatoare, si ca de fapt trebuie sa mai lucrez la exemplul personal. A propos de citatele peste citatele de mai sus, usor de teoretizat, dar mai greu sa convingi, sau sa te convingi, sau ales cand neam de neamul tau nu a facut asa ceva.