Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2009, 17:01:39
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

dani2004 eu prefer sa discut calm cu oricine,refuz sa folosesc jigniri si cuvinte 'grele",indiferent daca vorbesc in contradictoriu.Cel cu care discut nu este obligat sa faca la fel daca nu considera ca trebuie sa o faca.In randurile tale putine ti-ai exprimat si am inteles ceea ce gandesti tu despre cei diferiti de tine si nu ma bucura deloc ce am aflat.
Subiectivitatea este un sentiment normal,cine a crescut intr-un anumit mediu evident ca va apara valorile de acolo,insa se pune intrebare,cum si le apara?Tu trebuie sa te gandesti ca altii care nu sunt de parerea ta la fel ca tine pot crede ca au dreptate si atunci ce sa facem sa ne jignim reciproc,sa reinfiintam cruciade,sa ne ucidem unii pe altii,ca sa vedem 'de partea cui este Dumnezeu"?Daca am face acest lucru Dumnezeu nu ar fi de partea niciunuia dintre noi si ne-am minti singuri.Noi trebuie sa ne acceptam unii pe altii.Cu ce suntem "vinovati" noi care nu facem parte acum din biserica ortodoxa,ca a avut loc marea schisma din 1054,ca a aparut protestantismul in secolul XVI ca urmare a coruptiei pronuntate in Biserica Catolica?Aceste separatii daca vei studia bine au fost inevitabile,nu trebuie sa ii condamnam pe cei de azi ca au "o alta religie".
Nimeni nu se lauda cu "obiectivitatea" lui,trebuie insa sa ne acceptam unii pe altii si sa renuntam la orgolii,la prejudecatile noastre despre anumite subiecte.Spui ca "noi nu avem pareri personale",dar pana acum nu am auzit nimic de la tine,ai privit totul din perspectiva dogmei tale.
Eu ce spun aici,nu afirm pentru ca asa spune o dogma sau o religie.Eu privesc in biblie si ce aflu acolo aceea sustin,nu pentru ca mi-a zis un pastor,un preot,am citit din cartile "noastre",ci pentru ca eu insumi am aflat acestea.Mie nu imi place sa cred ceva ca mi-a zis-o cineva pana ce nu aflu eu insumi ca are dreptate.Doar in biblie se spune sa "cercetam scripturile".
Ma faci fatarnic,dar uiti sa aduci motivele pentru spusele tale.Nu imi plac acuzele fara dovezi.Ce am facut eu sa fiu numit astfel?Nici macar nu am atacat biserica ortodoxa,pentru ca fiind pe un site ortodox am zis ca ar fi urat din partea mea daca as face astfel,si vad bine ca tot sunt numit "in toate felurile posibile".
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:10:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Nici macar nu am atacat biserica ortodoxa,pentru ca fiind pe un site ortodox am zis ca ar fi urat din partea mea daca as face astfel,si vad bine ca tot sunt numit "in toate felurile posibile".
Catalogarea si denigrarea fara motive face parte din calitatile unui ortodox practicant, din cate am inteles [caci vad ca ortodocsii "nepracticanti" din jurul meu sumt mult mai cuminti]. Probabil se invata pe undeva, printr-un manual de ortodoxie?? Si eu am fost uimita de atitudinile afisate de singurii crestini adevarati din lume... :D
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:15:27
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Danut 7 eu cunosc foarte multi penticostali si pot sa spun ca implinesc scriptura si cum un pom rau nu poate aduce roade bune,asa si aici,nu se poate ca ei sa "aiba un alt duh sau Dumnezeu".Tu vorbesti despre lucruri pe care nu le stii.Spui ca religia penticostala este falsa,"un prooroc fals si un Hristos mincinos".Pe acelasi Hristos despre care vorbeste biblia il slujesc toti crestinii.Ai cercetat tu lucrurile sa faci asemenea afirmatii?Spui despre mine ca sunt ignorant,dar ar trebui sa te analizezi pe tine insuti si sa te vezi si pe tine cum esti.Tu dai verdicte fara dovezi,verdicte pe baza parerilor tale personale,nu pe fapte,pentru ca inteleg ca nu ai habar despre religia penticostala de vreme ce spui atatea lucruri urate despre ea,spui si tu ce spun si altii,fara sa vezi tu insuti daca este adevarat sau nu.Ce s-ar intampla daca penticostalii cred la fel despre voi si catolicii despre toti ceilalti si adventistii despre cei de alta religie?Ce marturie am fi noi pentru cei care nu sunt crestini?
Pai faptul ca sunt penticostali buni, eu nu neg asta.Dar darurile sistemului religios penticostal atesta aceasta falsitate.Sa ne uitam la vorbirea in limbi si talcuirea , care e un dar fals, nu de la Dumnezeu.De ce zic ca e un dar fals?Uita-te cum se comporta cei care spun ca au primit darul asta.Pierd notiunea realitati , isi fac subrefigii in minciuni si mandrie.Uita-te la roadele Bisericii Ortodoxe , iubire jertfelnica , credinta , virtute , adevar , s.a.m.d. Din nou vorbesc despre acele persoane religioase.Acelea atesta si reprezinta cultul.Am schimbat opinii si pe "vorbirea in limbi la penticostali".Eu ti-am adus argumente si ti-am explicat ce inseamna de fapt glossalia(vorbirea in limbi) si cum s-a manifestat in Biserica, iar tu nu ai stiut sa-mi explici "darul" vostru.Este Dumnezeu autorul confuziei?Nu.Te-am intrebat si asta si mi-ai zis ca nu.Tu esti ala care vi fara argumente , peetor.Te credeam mai breaz.Tot mai acuzat de subiectivism , dar se pare ca tu esti ala subiectiv.Priveste-ti propriul "cult" din punct de vedere obiectiv.Ce vorbesc eu despre succesiunea apostolica, nu e ceva de ieri si de azi, si e ceva atestat as spune ca e un fapt.Date argumente, nu doar impresii si pareri personale nerealiste.Ti-am spus ca am petrecut multa vreme pe #crestini , vorbind cu pocaiti si penticostali pe IRC , am schimbat impresii , vorbe, s.a.m.d.Am participat si la o slujba la o biserica penticostala din Arad, m-am simtit complet aiurea,abia asteptam sa se termine.De altfel ti-am mai zis ca m-am nascut ortodox , dar nu totdeauna am avut pareri sau convingeri ortodoxe si nu am fost totdeauna religios.Eu tot timpul am incercat sa ma raportez din punct de vedere realist si adevarat asupra lucrurilor.Asta mi se pare cel mai important, sunt realist si cand vine vorba de biserica.Asa m-am raportat totdeauna si tot la ortodoxie am ajuns.Tin sa-ti mentionez ca eu imi petreceam majoritatea perioada a timpului discutand cu oameni de alta religie, diferita de mine, pe IRC, dar acum m-am linistit.Intru de asemenea pe forumuri crestine sau religioase comune si pentru toate cultele.Daca observi si aici activitatea mea se raporteaza mai mult in zona sectelor si a cultelor.Si ca sa vezi ca nu am nimic impotriva oamenilor, ci doar a sistemelor religioase false, daca folosesti mIRC , poti sa intri pe serverul undernet pe canalul meu "unity".
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:31:52
Senior Member

Implicit

Pai daca tu ne ceri sa luam in considerare numai ortodocsii religiosi [ca ceilalti n-or fi fratii tai...], atunci ia si tu in seama numai penticostalii religiosi si seriosi. Ca uscaturi sunt peste tot. Iar daca vrei sa te uiti la problemele din bisericile np, atunci accepta-le si pe ale bisericii tale. Masoara cu aceeasi masura peste tot. Calitatile astea de iubire jertfelnica , credinta , virtute , adevar, de care spui, eu nu le-am vazut inca decat la vreo cateva persoane ortodoxe . Si cate milioane sunt in tara asta? Dar tu vezi numai cazurile patologice de la penti si definesti biserica in functie de ele. Nu e corect.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:42:50
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
dani2004 eu prefer sa discut calm cu oricine,refuz sa folosesc jigniri si cuvinte 'grele",indiferent daca vorbesc in contradictoriu.Cel cu care discut nu este obligat sa faca la fel daca nu considera ca trebuie sa o faca.In randurile tale putine ti-ai exprimat si am inteles ceea ce gandesti tu despre cei diferiti de tine si nu ma bucura deloc ce am aflat.
Subiectivitatea este un sentiment normal,cine a crescut intr-un anumit mediu evident ca va apara valorile de acolo,insa se pune intrebare,cum si le apara?Tu trebuie sa te gandesti ca altii care nu sunt de parerea ta la fel ca tine pot crede ca au dreptate si atunci ce sa facem sa ne jignim reciproc,sa reinfiintam cruciade,sa ne ucidem unii pe altii,ca sa vedem 'de partea cui este Dumnezeu"?Daca am face acest lucru Dumnezeu nu ar fi de partea niciunuia dintre noi si ne-am minti singuri.Noi trebuie sa ne acceptam unii pe altii.Cu ce suntem "vinovati" noi care nu facem parte acum din biserica ortodoxa,ca a avut loc marea schisma din 1054,ca a aparut protestantismul in secolul XVI ca urmare a coruptiei pronuntate in Biserica Catolica?Aceste separatii daca vei studia bine au fost inevitabile,nu trebuie sa ii condamnam pe cei de azi ca au "o alta religie".
Nimeni nu se lauda cu "obiectivitatea" lui,trebuie insa sa ne acceptam unii pe altii si sa renuntam la orgolii,la prejudecatile noastre despre anumite subiecte.Spui ca "noi nu avem pareri personale",dar pana acum nu am auzit nimic de la tine,ai privit totul din perspectiva dogmei tale.
Eu ce spun aici,nu afirm pentru ca asa spune o dogma sau o religie.Eu privesc in biblie si ce aflu acolo aceea sustin,nu pentru ca mi-a zis un pastor,un preot,am citit din cartile "noastre",ci pentru ca eu insumi am aflat acestea.Mie nu imi place sa cred ceva ca mi-a zis-o cineva pana ce nu aflu eu insumi ca are dreptate.Doar in biblie se spune sa "cercetam scripturile".
Ma faci fatarnic,dar uiti sa aduci motivele pentru spusele tale.Nu imi plac acuzele fara dovezi.Ce am facut eu sa fiu numit astfel?Nici macar nu am atacat biserica ortodoxa,pentru ca fiind pe un site ortodox am zis ca ar fi urat din partea mea daca as face astfel,si vad bine ca tot sunt numit "in toate felurile posibile".
Inca nu esti numit in toate felurile posibile.
Chiar sunt uimit ce usor afla unii "adevarul".
Ai ceva impotriva dogmelor ortodoxe?

De aflat le-ai aflat. Dar nu inteleg de ce vrei sa ne "luminezi" si pe noi cu cele aflate de tine "insuti". De ce vrei sa consider bune cele spuse de tine si sa nu am incredere in Traditia Ortodoxa?
Si a cui dreptate o cauti? Cand aud "ca eu insumi am aflat" ca X are dreptate, ma distrez de minune! Cu parerea pot sa-mi dau si eu. Adica de genul: X are sau Y nu are dreptate. Pentru ca asa vreau eu.

Scrieti cearceafuri de citate (care spun sincer ca nu le citesc) despre lucruri care le considerati foarte "importante" - sambata, viata dupa moarte, botez si altele. Fiecare aveti obsesia legitimitatii si a acceptarii. Si nu realizati ca nu-i pasa nimanui de voi.

Si stii ceva. De cand nu ai mai fost la o biserica ortodoxa?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:44:14
Senior Member

Implicit Manual

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Catalogarea si denigrarea fara motive face parte din calitatile unui ortodox practicant, din cate am inteles [caci vad ca ortodocsii "nepracticanti" din jurul meu sumt mult mai cuminti]. Probabil se invata pe undeva, printr-un manual de ortodoxie?? Si eu am fost uimita de atitudinile afisate de singurii crestini adevarati din lume... :D
Evident ca se invata. Vreti sa vi-l imprumut? Gratis.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:46:14
Senior Member

Implicit

Nu, multumesc. Nu e nimic de invidiat sau de dorit in aceste atitudini.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:48:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar tu vezi numai cazurile patologice de la penti si definesti biserica in functie de ele. Nu e corect.
Si voi in functie de cine sau de ce definiti Biserica Ortodoxa?
Ati ramas cu sechele lutherane? Sau calvine?
Daca aveti cazuri patologice este de rau.:)
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 17:57:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Pai daca tu ne ceri sa luam in considerare numai ortodocsii religiosi [ca ceilalti n-or fi fratii tai...], atunci ia si tu in seama numai penticostalii religiosi si seriosi. Ca uscaturi sunt peste tot. Iar daca vrei sa te uiti la problemele din bisericile np, atunci accepta-le si pe ale bisericii tale. Masoara cu aceeasi masura peste tot. Calitatile astea de iubire jertfelnica , credinta , virtute , adevar, de care spui, eu nu le-am vazut inca decat la vreo cateva persoane ortodoxe . Si cate milioane sunt in tara asta? Dar tu vezi numai cazurile patologice de la penti si definesti biserica in functie de ele. Nu e corect.
eu ma refer la darul vostru: vorbirea in limbi care este un dar fals, asadar si sistemul religios sub care se manifesta acest dar si duh e fals;si raportarea o faceam fix la acesti vorbitori in limbi , adica religiosi , nu ? ei is pe treapta cea inalta a penticostalismului

Last edited by Danut7; 27.11.2009 at 18:03:17.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 18:15:01
Senior Member

Implicit

Exista vorbitori in limbi adevarati si falsi, exista prooroci adevarati si falsi, nu musai intr-un cult anume. Cert e ca nici unul nu e "pe treapta cea mai inalta". In Biserica nu e niciunul mai important ca altul, iar proorocul nu e mai cu mot ca un simplu crestin. Doar ca are un dar deosebit, dar darul e un dar si nu te face mai important, ci mai responsabil; nu ai muncit pentru el ci l-ai primit gratis.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15