Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Danut 7 eu cunosc foarte multi penticostali si pot sa spun ca implinesc scriptura si cum un pom rau nu poate aduce roade bune,asa si aici,nu se poate ca ei sa "aiba un alt duh sau Dumnezeu".Tu vorbesti despre lucruri pe care nu le stii.Spui ca religia penticostala este falsa,"un prooroc fals si un Hristos mincinos".Pe acelasi Hristos despre care vorbeste biblia il slujesc toti crestinii.Ai cercetat tu lucrurile sa faci asemenea afirmatii?Spui despre mine ca sunt ignorant,dar ar trebui sa te analizezi pe tine insuti si sa te vezi si pe tine cum esti.Tu dai verdicte fara dovezi,verdicte pe baza parerilor tale personale,nu pe fapte,pentru ca inteleg ca nu ai habar despre religia penticostala de vreme ce spui atatea lucruri urate despre ea,spui si tu ce spun si altii,fara sa vezi tu insuti daca este adevarat sau nu.Ce s-ar intampla daca penticostalii cred la fel despre voi si catolicii despre toti ceilalti si adventistii despre cei de alta religie?Ce marturie am fi noi pentru cei care nu sunt crestini?
|
Pai faptul ca sunt penticostali buni, eu nu neg asta.Dar darurile sistemului religios penticostal atesta aceasta falsitate.Sa ne uitam la vorbirea in limbi si talcuirea , care e un dar fals, nu de la Dumnezeu.De ce zic ca e un dar fals?Uita-te cum se comporta cei care spun ca au primit darul asta.Pierd notiunea realitati , isi fac subrefigii in minciuni si mandrie.Uita-te la roadele Bisericii Ortodoxe , iubire jertfelnica , credinta , virtute , adevar , s.a.m.d. Din nou vorbesc despre acele persoane religioase.Acelea atesta si reprezinta cultul.Am schimbat opinii si pe "vorbirea in limbi la penticostali".Eu ti-am adus argumente si ti-am explicat ce inseamna de fapt glossalia(vorbirea in limbi) si cum s-a manifestat in Biserica, iar tu nu ai stiut sa-mi explici "darul" vostru.Este Dumnezeu autorul confuziei?Nu.Te-am intrebat si asta si mi-ai zis ca nu.Tu esti ala care vi fara argumente , peetor.Te credeam mai breaz.Tot mai acuzat de subiectivism , dar se pare ca tu esti ala subiectiv.Priveste-ti propriul "cult" din punct de vedere obiectiv.Ce vorbesc eu despre succesiunea apostolica, nu e ceva de ieri si de azi, si e ceva atestat as spune ca e un fapt.Date argumente, nu doar impresii si pareri personale nerealiste.Ti-am spus ca am petrecut multa vreme pe #crestini , vorbind cu pocaiti si penticostali pe IRC , am schimbat impresii , vorbe, s.a.m.d.Am participat si la o slujba la o biserica penticostala din Arad, m-am simtit complet aiurea,abia asteptam sa se termine.De altfel ti-am mai zis ca m-am nascut ortodox , dar nu totdeauna am avut pareri sau convingeri ortodoxe si nu am fost totdeauna religios.Eu tot timpul am incercat sa ma raportez din punct de vedere realist si adevarat asupra lucrurilor.Asta mi se pare cel mai important, sunt realist si cand vine vorba de biserica.Asa m-am raportat totdeauna si tot la ortodoxie am ajuns.Tin sa-ti mentionez ca eu imi petreceam majoritatea perioada a timpului discutand cu oameni de alta religie, diferita de mine, pe IRC, dar acum m-am linistit.Intru de asemenea pe forumuri crestine sau religioase comune si pentru toate cultele.Daca observi si aici activitatea mea se raporteaza mai mult in zona sectelor si a cultelor.Si ca sa vezi ca nu am nimic impotriva oamenilor, ci doar a sistemelor religioase false, daca folosesti mIRC , poti sa intri pe serverul undernet pe canalul meu "unity".