![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!
Cred ca un sfat foarte bun atat pentru fete cat si pentru baieti ar fi caste bine ochii cand se marita sau se insoara. De obicei un aemenea comportament se da cat de cat de gol inainte de casatorie, dar nu tot timpul. La fel trebuie cascat ochii si cand ne alegem duhovnicul. Asta ne invata si Sfintii Parinti, si mai ales in aceste vremuri de apostazie, trebuie mare grija. Daca deja s-a maritat/insurat cu cine nu trebuie... greu de spus, fereasca Dumnezeu. Eu unul daca as fi femeie nu as sta langa un asemenea barbat. Nici cu copii, nici fara. Daca as avea copii ar fi un motiv in plus ca sa plec. Dar na, acum nu va luati dupa mine... zic si eu... Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am auzit de exemplu un caz in care tipul era de pus la icoana, toate neamurile o intrebau pe fata unde a putut gasi un asemenea baiat, timid, bun...ca o fata mare..si hop dupa casatorie au inceput bataile, betiile si circul....deci e greu de spus in unele cazuri daca fetele primesc indicii si nu le iau in considerare, sau daca nu primesc nici unul si se trezesc puse direct in fata faptului implinit! Dar totusi si eu ca si tine, cred ca pe undeva cu totii primim indicii care ar putea conduce spre niste cincluzii simple legate de posibilul/a viitor/oare sot/sotie, insa din cauza ca unii cred ca iubirea iubirea este oarba, ca nu vede, nu aude si ca oamenii se pot schimba din iubire la 180 de grade...se poate ajunge si la astfel de cazuri. |
|
|||
|
|||
![]()
De multe ori mi-am pus problema cum se face ca persoana ideala de la inceput se transforma intr-un monstru peste noapte. Iar asta e valabil in ambele cazuri. Nu sunt misogin si nu iau apararea barbatilor, dar am fost martorul mai multor situatii extrem de perfide din partea femeilor. Uneori disperarea duce la pierderea mintii. Si nu vorbrsc de cazuri patogene cu oameni bolnavi de gelozie, de imbecili care nu stiu decat sa bea si sa-si bata femeia si copii pentru ca asa intelege el sa fie barbat. Vorbesc de cazurile atat de multe, de prin Italia sau Romania, dar in general datorita strainatatii... Spuneam pe alt topic ca lucrez intr-un "cuib de viespi" unde femeia NU merita eticheta de mama si sotie. De multe ori barbatul este provocat sa se dezlantuie. Imi pare rau ca o spun, dar sunt dezamagit pur si simplu. Si raman la ideea ca Dumnezeu rezolva orice problema. Eu nu cred ca acea femeia L-a chemat vreodata in ajutor pe Dumnezeu. Doar ca, datorita atator probleme care ne sufoca, NU MAI AVEM TIMP SA NE RUGAM!
|
|
|||
|
|||
![]()
Vin si eu cu parerea mea ca o femeie nu merita a fi batuta orice ar gresi ea si ca sa fac si o gluma spun ca "si asa este ea destul batuta de Dumnezeu"(Doamne iarta-ma). Si desi sunt una din urmasele Evei spun ca unele femei o cam cauta cu lumanarea, dar asta nu inseamna ca si trebuie batuta.Vorba dulce mult aduce si capul plecat nici sabia nu-l taie
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Efeseni 5:22. Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului,
23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este. 24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul. sau 1 Timotei 2:11. Femeia să se învețe în liniște, cu toată ascultarea. 12. Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniștită. 13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. 14. Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă. Problema nu este de la preoti, ci de la baza. Dumnezeu asa cum apare in Biblie este misogin. daca ai " ghinionul" sa te nasti femeie trebuie sa fii sluga barbatului. exemplara moralitate, nu-i asa?
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Indemnul "daca cineva voieste sa fie cel dintai, sa fie cel din urma dintre toti si slujitor al tuturor" nu este valabil doar in Biserica, ci si in familie. Dar asta e o alta tema: slujirea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu Dumnezeu este misogin ci OMUL! Dumnezeu a lasat femeia din coasta nu din cap si nici din calcai! Este smerita si supusa ca Biserica lui Hristos! Caci si Hristos a alcatuit Bisrica din JERTFA Sa! Asa ca, Femeia nu este o sclava cum inteleg MISOGINII, ci este smerita si ascultatoare de sot precum Biserica de Hristos Caci din firea femeii create din barbatul sau, este SLABA, de aceea a cazut in ispita!! Asadar barbatul este primul, caci este cel care ocroteste femeia! Femeia este nascatoare de prunci, iar barbatul cel care o hraneste si pe ea si pe copil! Datoria lui este sa isi iubeasca femeia ca pe sine insusi, iar femeia „sa se teama de barbat” nu in sens sclavagist ci in sensul TEMERII DE DUMNEZEU! Cum te temi de Dumnezeu sa Il superi din IUBIRE, tot asa din IUBIRE SI ASCULTARE, femeia trebuie sa isi iubeasca si sa isi asculte sotul si sa se teama sa il supere DIN IUBIRE nu din teama! In sensul NEASCULTARII ei si a SLABICIUNII sale, FEMEIA ARE NEVOIE DE BARBAT SA O OCROTEASCA SI SA O DUCA LA HRISTOS PRIN IUBIRE!!!
|
|||
|
|||
![]()
frumos spus. Cati se folosesc de versetele acestea sa isi justifice neputinta de a iubi...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|