Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 19:47:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
il pupa in bot si mananca din aceeasi strachina cu el... un copil nu ar creste! Sunt batrane care prefera sa aiba un animal in casa decat un nepot. ...
Pentru a face copii trebuie sa ai si conditii in jurul tau, pace si liniste, garantie economica nu balamuc ca acum si atmosfera sufleteasca necesara.
Pe copii nu-i hranesti cu dogme si inchipuiri ci cu linistea din jurul tau. Trebuie sa fii barosan, zdravan asigurat financiar si emotional ca sa te gindesti la conceperea copiiilor in lumea asta dementa.
...de aceea lumea prefera animale ca n-au de ales. Tinerii isi doresc copii dar au un nod in git cind se gindesc la conceperea lor
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 20:10:56
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pentru a face copii trebuie sa ai si conditii in jurul tau, pace si liniste, garantie economica nu balamuc ca acum si atmosfera sufleteasca necesara.
Pe copii nu-i hranesti cu dogme si inchipuiri ci cu linistea din jurul tau. Trebuie sa fii barosan, zdravan asigurat financiar si emotional ca sa te gindesti la conceperea copiiilor in lumea asta dementa.
...de aceea lumea prefera animale ca n-au de ales. Tinerii isi doresc copii dar au un nod in git cind se gindesc la conceperea lor
Stiam eu ca o sa supar lumea, insa raman la parerea mea... Nu stiu cum se face de tocmai taranii sau persoanele sarace si defavorizate (ca sa nu le spun pe nume, sa ma faceti rasista) au cei mai multi copii si nu orasenii barosani si cu buzunarele pline... Ce spui tu e la locul lui, insa realitatea te contrazice, din pacate. Cati oameni in puterea varstei, cu putere morala si financiara sunt fara copii si cati amarati fac copii pe banda rulanta! Care or fi mai fericiti nu stiu... De altfel, si eu sunt de acord ca trebuie sa fii responsabil cand te apuci sa faci copii. E usor sa ii concepi, dar infinit de greu sa ii cresti. De aceea se prefera varianta usoara si lipsita de prea multa responsabilitate, cu catelusi si pisicute pe post de bebelusi sau nepotei. Cred ca la batranete ar fi mai placut sa auzi cum iti zice cineva mama sau bunica si sa fii mangaiat (asa spune bunica-mea) decat un latrat anost sau o limba pe obraz. Evident, asta inseamna munca si jertfa, grija si nopti nedormite... Insa fiecare culege ce a semanat. Mi-ar placea tare mult ca peste muuulti ani sa am o casa cu cativa nepoti (si doi, max. 3 copii), un catelus si o pisicuta care sa se joace cu cei mici. Atata tot, adica infinit de mult. Dar deja sunt off topic. Imi cer scuze, nu am vrut sa o supar pe Elena Violeta, dar astea sunt ideile mele.
Vechi 02.12.2009, 20:14:27
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
Stiam eu ca o sa supar lumea, insa raman la parerea mea... Nu stiu cum se face de tocmai taranii sau persoanele sarace si defavorizate (ca sa nu le spun pe nume, sa ma faceti rasista) au cei mai multi copii si nu orasenii barosani si cu buzunarele pline... Ce spui tu e la locul lui, insa realitatea te contrazice, din pacate. Cati oameni in puterea varstei, cu putere morala si financiara sunt fara copii si cati amarati fac copii pe banda rulanta! Care or fi mai fericiti nu stiu... De altfel, si eu sunt de acord ca trebuie sa fii responsabil cand te apuci sa faci copii. E usor sa ii concepi, dar infinit de greu sa ii cresti. De aceea se prefera varianta usoara si lipsita de prea multa responsabilitate, cu catelusi si pisicute pe post de bebelusi sau nepotei. Cred ca la batranete ar fi mai placut sa auzi cum iti zice cineva mama sau bunica si sa fii mangaiat (asa spune bunica-mea) decat un latrat anost sau o limba pe obraz. Evident, asta inseamna munca si jertfa, grija si nopti nedormite... Insa fiecare culege ce a semanat. Mi-ar placea tare mult ca peste muuulti ani sa am o casa cu cativa nepoti (si doi, max. 3 copii), un catelus si o pisicuta care sa se joace cu cei mici. Atata tot, adica infinit de mult. Dar deja sunt off topic. Imi cer scuze, nu am vrut sa o supar pe Elena Violeta, dar astea sunt ideile mele.
Sunt intru totul de-acord cu tine, mai putin cu numarul de copii...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 20:23:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Sunt intru totul de-acord cu tine, mai putin cu numarul de copii...
Tu cati copii vrei sa ai? :D Eu am detestat mereu sa fiu singura la parinti (adica la bunici) si de aceea nu vreau sa am un singur copil, ci 2-3. Sper sa ii si pot avea! dar toate la timpul lor...
Vechi 02.12.2009, 20:26:22
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
Tu cati copii vrei sa ai? :D Eu am detestat mereu sa fiu singura la parinti (adica la bunici) si de aceea nu vreau sa am un singur copil, ci 2-3. Sper sa ii si pot avea! dar toate la timpul lor...
Cati mi-o da, asta daca-mi va da, eu cel putin asa sper, desi nu merit...
Iti doresc sa ai copii, nepoti si o multime de stranepoti, sa te bucuri de pace, de liniste si de intelegere si........sa ti se adauge la acestea si caini si pisici..........
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 20:31:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Cati mi-o da, asta daca-mi va da, eu cel putin asa sper, desi nu merit...
Iti doresc sa ai copii, nepoti si o multime de stranepoti, sa te bucuri de pace, de liniste si de intelegere si........sa ti se adauge la acestea si caini si pisici..........
Multumesc frumos, Elzabeta! Sa te ajute Dumnezeu sa ai o casnicie minunata si copii frumosi si intelepti ca tine! Ca, in rest, pisici si catei gasesti cati vrei pe toate cararile!
Vechi 02.12.2009, 21:33:32
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Nu toate animalele sunt încântatoare. Câinii sunt detestabili prin rautatea si linguseala lor si în oras consider ca trebuie sa dispara câinii vagabonzi fiindca sunt un factor de dezordine si mizerie.
Vechi 02.12.2009, 22:04:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Ei diavolii nu lasa animalele linistite.
Vedeti ce zice in Sfanta Scriptura de Dumnezeu Iisus Hristos:
"13. Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Și era împreună cu fiarele și îngerii Îi slujeau. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Marcu,capitolul 1).
Cum noi avem caini sau pisici au fost Sfinti care au avut ca animale de companie lei.

Iata ce marturie exista despre parintele Arsenie Boca:
"Un mos din sat mi-a povestit o-ntamplare de necrezut. Cam inainte de cel de al doilea razboi, cand parintele era staret la "Sambata", s-a dus si el sa il vada si sa se planga de un necaz. Dar erau mii de oameni acolo si n-a apucat sa ajunga si sa vorbeasca, asa ca a ramas peste noapte in manastire, gazduit de calugari. Dar cum nu avea somn, a iesit sa se dezmorteasca. Si ce sa vezi: pe o luna mare si plina, care lumina ca la amiazi, in mijlocul unui lan plin de flori, parintele Arsenie Boca vorbea cu o dihanie mare de urs. Vorbea cu el si il mangaia. Vazandu-l pe mos, parintele, care era imbracat cu o sutana lunga si alba, i-a spus: "Vezi!Fiarele astea m-asculta, numa voi nu ma ascultati!"."

Last edited by mihailt; 02.12.2009 at 22:09:16.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 20:23:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Faptul ca numarul de copii e invers proportional cu speranta de viata (de fapt cu sansa de reproducere) a acestora nu e o coincidenta si nu e ceva constient. E o mostenire evolutiva.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 20:29:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Faptul ca numarul de copii e invers proportional cu speranta de viata (de fapt cu sansa de reproducere) a acestora nu e o coincidenta si nu e ceva constient. E o mostenire evolutiva.
Si adoptarea altor specii tot mostenire evolutiva e? Poate oare o maimutica sa adopte o pisica, spre exemplu? Desi am vazut deja ca un verisor cu maimuta si-a adoptat numele unei pisici ,

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 17:08:09
Omul-animal, e posibil,oare ???!!! guardian knight Generalitati 8 17.12.2011 20:53:22
Doar o Apocalipsa mai poate salva Terra absolutep0wer Generalitati 19 03.09.2010 10:16:20
"Omul animal indumnezeit" de Panayotis Nellas mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 19.05.2009 23:33:50