Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Sfanta Liturghie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2009, 14:27:09
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Unde mai pui ca pe la inceputul Tatalui nostru, ieri a rasunat in toata biserica o voce ascutita: "Faaaaceti-mi looc sa iau agheazma! Faceti-mi, domne, loc! N-am mai vazut asa ceva!" "nu auzi, doamna, ce se canta acum la slujba?" "N-aud! eu vreau agheazma!" Si a reusit, intr-un sfarsit, sa ia agheazma. Morala: fiecare gaseste in biserica ce cauta.
Imi si inchipui ilaritatea momentului.

E posibil sa fi fost cineva cu oarece probleme mintale totusi, nu-i de ras.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 14:45:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Da' de unde! Mai multe persoane au incercat, in timpul slujbei, sa ia agheazma. Erau pelerini veniti de departe, probabil. S-au inchinat la moaste si acum venisera sa ia si agheazma. Poate ca statusera la coada afara, la moaste, cateva ore, insa cred ca mai puteau astepta o ora pana sa se termine slujba si sa nu mai deranjeze pe nimeni. O gramada de persoane cu par alb in cap incercau sa se strecoare printre lume, care, si asa, statea foarte inghesuita in biserica. Nu era loc nici sa arunci un ac, daramite sa te poti intoarce ca sa faci loc cuiva sa treaca, iar de datul sticlei din mana in mana nu mai putea fi vorba, cei care se aflau langa butoiul cu agheazma hotarasera ca nu mai doresc sa fie deranjati in continuu. Evident, nu s-au lasat pagubase si au facut o bresa pe undeva... Si eu am fost putin inghiontita si facuta piftie, dar am reusit sa ma concentrez la slujba (sunt obisnuita cu asemenea atitudini!), care a fost dumnezeiasca. Si, la urma urmei, mie chiar imi place ravna, dar nu prea inteleg de ce voiau sa ia agheazma in sticla taman atunci!
Vechi 07.12.2009, 17:38:01
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Eh, am observat ca unor oameni nu li se pare aghiazma destul de sfanta daca nu se imping ca sa o capete, daca nu dau cateva coate casa isi faca loc mai in fata, daca nu varsa si pe jos...chiar daca este destula pentru toata lumea si mai ramane, ca la Boboteaza, numai sa aiba un pic de rabdare. Nu prea inteleg de ce.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 20:36:08
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Eram o data in timpul Sfintei Liturghii. Si vine langa mine o tanti care canta da pe aratura rau. La vremea respectiva eu nu cantam deloc in Biserica. Si ma enervez eu tare de tot si incep sa ii povestesc la Doamne cat de lipsita de bun simt si educatie si cat de nesimtita e tanti aia si ca ma deranjeaza. Era o Liturghie superba. Si uitandu-ma eu urat la ea am realizat ca ea bine, prost, cu mai multa sau mai putina atentie si intelegere si simtire, ii canta lui Hristos. In felul ei Ii spunea ca e acolo, ca a venit la intalnire. Si a devenit asa frumoasa cantarea ei... devenise rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 09:04:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Cel mai stânjenitor moment de acest fel a fost când, într-o tăcere deplină în Biserică, exact la rugăciunea Prefacerii, când preotul era cu Darurile ridicate și congregația îngenuncheată, sună strident un telefon mobil. Era o manea, aceea cu "Am mulți bani de dat / Am datorii la stat" (sau ceva de genul acesta).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58