Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 16:36:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
In mandria voastra nu puteti accepta ca exista sfinti.
.
Sunt sfinti mai multi decat credem noi si multi necunoscuti. Unii sunt huliti si respinsi..."ei, de care lumea nu e vrednica...'

Andrusca, Constantin a facut un lucru bun ca a legalizat crestinismul, dar nu ca l-a facut obligatoriu. Vezi tu, a fi crestin trebuie sa fie alegerea omului. Daca o faci de frica si nu din convingere/credinta, vei fi fals. Unii oameni s-au pocait de frica imparatului, dar au vrut sa-si continuie practicile pagane. Astfel au adus obiectele de cult, cultul Semiramidei si alte inchinari la creatie in locul Creatorului. Nu il judecam, doar invatam din greselile altora.
Vechi 09.12.2009, 16:44:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sunt sfinti mai multi decat credem noi si multi necunoscuti. Unii sunt huliti si respinsi..."ei, de care lumea nu e vrednica...'

Andrusca, Constantin a facut un lucru bun ca a legalizat crestinismul, dar nu ca l-a facut obligatoriu. Vezi tu, a fi crestin trebuie sa fie alegerea omului. Daca o faci de frica si nu din convingere/credinta, vei fi fals. Unii oameni s-au pocait de frica imparatului, dar au vrut sa-si continuie practicile pagane. Astfel au adus obiectele de cult, cultul Semiramidei si alte inchinari la creatie in locul Creatorului. Nu il judecam, doar invatam din greselile altora.
Vai vai vai...asa si-au spus insasi fondatorii pentru a justifica aparitia sectei, ca sunt profeti si prooroci, contestand Credinta Adevarata si tot ceea ce inseamna ea ( nu le plac Sfintii, Sfintii Parinti, Imparatii Crestini, Preotii, Clerul, succesiunea Apostolica...nimic din toate acestea pentru a putea fi ei respectati de cei care au avut urechi sa ii asculte si picioare sa ii urmeze)...Doamne apara si pazeste pe toata lumea!

Pai atunci hai abtine-te sa mai judeci pe aparatorii Credintei celei Drepte, asa cum a fost lasata de Dumnezeu...si numai cu ajutorul Lui putandu-se realiza acest lucru, ce zici?

Doamne iarta-ne si ne pazeste!!!
Vechi 09.12.2009, 16:49:18
Senior Member

Implicit

Nu am judecat sfintii parinti. Stiu ca unii au murit pentru Hristos, au fost mult mai buni ca mine, altora nu le cunosc viata. Am spus doar ce stiu despre Constantin.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Dumnezeu sa te lumineze!
Apreciez ca de data asta ai gasit un cuvant bun. Il iubesti pe Dumnezeu si te pocaiesti repede.

Last edited by Doriana; 09.12.2009 at 17:01:41.
Vechi 09.12.2009, 17:08:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Nu am judecat sfintii parinti. Stiu ca unii au murit pentru Hristos, au fost mult mai buni ca mine, altora nu le cunosc viata. Am spus doar ce stiu despre Constantin.

Apreciez ca de data asta ai gasit un cuvant bun. Il iubesti pe Dumnezeu si te pocaiesti repede.
Nu am pentru ce , si in anumite cazuri mai repede se mantuieste un ateu decat un sectar.Vezi exemplul ipotetic pe care ti l-am dat cu ateul care intra in Rai , iar tu nu.
Vechi 09.12.2009, 17:16:49
Senior Member

Implicit

Ipotetic, desigur...raiul il da Dumnezeu cui vrea el. Daca esti ateu iti da harul sa-L cunosti pe Hristos. Astfel ajungi in rai.

Andrusca, ai niste idei preconcepute despre "sectari". Ei nu se bazeaza pe profetiile unuia singur [ well, mai sunt unii - mormonii, de exemplu ] , ci pe Biblie. Si e normal sa fie asa. E singura sursa a carei inspiratie divina nu poate fi contestata.

Chestia cu "spuneti ca nimeni nu respecta" nu am zis-o. Iar tu nu esti din primul secol, ci de cateva zeci de ani, ti-au spus parintii ca e asa si i-ai crezut. Deci nu ai 2000 de ani. Credinta e personala si s-a nascut de curand. Nu ma pune sa explic iar de ce credinta nu e acelasi lucru cu cultul...
Vechi 09.12.2009, 18:15:36
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ipotetic, desigur...raiul il da Dumnezeu cui vrea el. Daca esti ateu iti da harul sa-L cunosti pe Hristos. Astfel ajungi in rai.

Andrusca, ai niste idei preconcepute despre "sectari". Ei nu se bazeaza pe profetiile unuia singur [ well, mai sunt unii - mormonii, de exemplu ] , ci pe Biblie. Si e normal sa fie asa. E singura sursa a carei inspiratie divina nu poate fi contestata.

Chestia cu "spuneti ca nimeni nu respecta" nu am zis-o. Iar tu nu esti din primul secol, ci de cateva zeci de ani, ti-au spus parintii ca e asa si i-ai crezut. Deci nu ai 2000 de ani. Credinta e personala si s-a nascut de curand. Nu ma pune sa explic iar de ce credinta nu e acelasi lucru cu cultul...
Nu am nicio idee preconceputa, voi ati aparut din interpretarea si profetia unui om...asta e adevarul!

Eu sunt de cativa zeci de ani, dar nu despre mine este vorba aici ci de Biserica Adevarata, Biserica lui Hristos care are o istorie si o continuitate clara si armonioasa cu primul secol crestin si succesiunea apostolica...asta insemnand Biserica Una si Adevarata si nimic altceva...si pentru asta se vede cat de mult tinem noi la Credinta cea Adevarata si la unitatea ei!

Pai daca si tu esti de cativa zeci de ani pe pamant inseamna ca nu stii cum a aparut cultul tau, datorita cui si ce traditie are din acel punct de plecare?

De ce contesti Istoria si Sfanta Traditie mereu atunci cand vine vorba de ea, si cultul tau are o istorie foarte clara si bine cunoscuta?
Vechi 09.12.2009, 18:20:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De ce contesti Istoria si Sfanta Traditie mereu atunci cand vine vorba de ea, si cultul tau are o istorie foarte clara si bine cunoscuta?
Pentru ca ma voi duce inaintea lui Dumnezeu cu ceea ce sunt eu, nu cu traditia si ce au facut altii in 2000 de ani. Intelegi? Nu ma va ajuta nimeni acolo si nu va pune o vorba buna pentru mine. Credinta mea personala in Hristos ma mantuieste, nu a altora.

Cu adevarul din prima fraza, nu e logic sa zici asta. Eu iti vorbesc din Biblie, nu am citat niciodata fondatori, chiar daca ai vrea sa ma prinzi cu asta.
Vechi 09.12.2009, 18:40:12
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:

Ba foarte bine ca i-a obligat,asa ar trebui si acum,ce atatia budisti si hindusi?
Si faptul ca au adus idoli se datoreaza doar celor care s-au convertit,caci doar nu crezi ca Biserica ar fi acceptat idolii adusi de convertiti,nu?Daca se inchinau lor,o faceau departe de Biserica.
Vechi 09.12.2009, 18:46:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Ba foarte bine ca i-a obligat,asa ar trebui si acum,ce atatia budisti si hindusi?
I-a bagat in apa, dar nu au devenit crestini, ci o ispita pentru adevaratii crestini. Ceea ce te face crestin e credinta marturisita in apa, nu apa.
Vechi 09.12.2009, 18:58:47
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
I-a bagat in apa, dar nu au devenit crestini, ci o ispita pentru adevaratii crestini. Ceea ce te face crestin e credinta marturisita in apa, nu apa.
probabil ca problema a fost faptul ca cei care i-au botezat nu au tinut sa le explice Biblia,doar i-a botezat si,dupa aceea,i-au lasat sa faca ce vor.Nu doar credinta te face botezat,ci si credinta altuia.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50