Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2009, 10:18:27
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luceafaruldincer Vezi mesajul
Daca am putea afla cum arata Adam(prin biologie) am afla cum arata Dumnezeu?
Da, daca l'am vedea pe Adam, am intelege cum arata Dumnezeu, dar nu Dumnezeu Tatal, ci Dumnezeu Fiul, prin care s'au si creat toate, fiind aduse de la inexistenta la existenta. Intr'o fresca de la Manastirea Sucevita, Adam este infatisat foarte asemanator cu Hristos, avand acelasi chip, si chiar aceleasi haine (doar culorile difera, acestea indicand firile fiecaruia). In partea stanga, Adam pune nume animalelor si isi cauta ajutor potrivit lui. Nu gaseste. In partea dreapta, Hristos creaza femeia din coasta lui Adam.

Dar mai mult, nu doar prin Adam il putem vedea pe Dumnezeu Fiul, ci prin fiecare om.
Mergi la oglinda, priveste'te pe tine insuti si Il vei vedea pe Hristos, chipul dupa care ai fost creat.
Daca nu iti place ce vezi, afla ca ai salbaticit minunatia de chip, urmand a te nevoi spre a o redobandi.

Last edited by windorin; 11.12.2009 at 10:29:25.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Omul, chipul si asemanarea lui Dumnezeu spre_rasarit Generalitati 1 09.01.2012 01:39:26
Chipul ca o catapeteasma Marius22 Generalitati 12 19.09.2011 22:40:39
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. MariS_ Din Noul Testament 36 24.08.2011 14:23:00
Minune la Castranova: chipul Domnului nostru Iisus Hristos pe un nuc larisa maria Generalitati 1 16.12.2010 17:53:52
Sfantul Nectarie Taumaturgul - Despre chipul omului Rodica50 Intrebari utilizatori 0 03.12.2010 19:12:45