![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sice ca: Ci va judeca pe cei saraci intru dreptate si dupa lege va mustra pe sarmanii din tara. Pe cel aprig il va bate cu toiagul gurii Lui si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel fara de lege. Si apoi: Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; Last edited by bmadalin; 11.12.2009 at 16:59:01. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am inteles de ce ai dat aceste citate,insa iti pot spune(dupa Sfintii Parinti) ca da,se refera la cest pamant dupa ce va fi innoit.
Totodata,aceste versete nu trebuiesc intelese ad-literam,ci mai degraba alegoric.Ceea ce trebuie sa intelegem noi din aceste versete este faptul ca atunci va fi mereu pace,armonie si fericire,si ca nu va mai exista niciun conflict de nicio natura,nici macar intre animale. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu inteleg pe ce va bazati cand afirmati atat de vehement ca animalele nu au suflet.
Eu v-as putea spune ca au cu siguranta si ca el supravietuieste dupa moarte si se intoarce in sanurile Tatalui ceresc,dupa cum o face fiecare din noi. Afirmatia este facuta nu pe subiectivism,ci pe simtire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, dupa ce pamantul va fi innoit. Nu vor mai exista conflicte nici macar intre animale. Dupa intelegerea mea pamantul va fi innoit dupa judecata de apoi atunci cand nu mai exista moarte. Citez din apocalipsa: Citat:
Dau aceste citate pentru ca cei ce vor sa verifice si pentru a-mi sustine intelegerea pe baza a ceva. De altfel m-ar ajuta daca ai putea sa-mi dai si mie trimiteri la sfintii parinti care zic ca animalele nu au suflet rational,iar cand moare corpul,dispare si suflarea de viata pe care o au. Atentie, cand zicem ca nu au suflet rational, nu inseamna ca nu au suflet deloc. Ratiunea e altceva si nu cred ca animalutzele isi fac planuri rationale pe termen scurt mediu si lung. Desi daca ne uitam la greierele si furnica... :) Singurul loc unde am auzit asa ceva a fost la Cuviosul Paisie Aghioritul, nu mai tine minte exact in ce carte unde spunea (citez total aiurea din memorie) ceva de genul: << Vezi pisica asta? Ea e cea mai biata ca nu are nici rai nici iad >> Dar asta nu inseamna ca cuvintele Cuviosului Paisie sunt cuvintele evangheliei. Last edited by bmadalin; 11.12.2009 at 17:37:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre "perfectiunea" animalelor intr-ale dragostei materne, nu stiu ce sa spun!... Stiu ca iepuroaicele sau scroafele isi cam mananca puii din cand in cand!... Ce nu inteleg eu: de ce se da la capu' mortului in cimitir (in anumite locuri din tara) cate o gaina? De ce se obisnuieste ca pentru noaptea de inviere sa se duca un cocos la biserica? Ce se intampla cu vietatile astea pentru care se spune "bogdaproste!"? In alta ordine de idei pot spune ca imi plac cam toate animalele pamantului, dar nu mai putin decat iubesc omul. Doar ca am vazut "oameni" chinuind ingrozitor cai sau vite, batand pisici sau caini pana la desfigurare, ca sa nu mai spun de faptul ca impusca fara jena si cu mult alai in preajma, animale (in general mistreti sau capriori) pe care-i cara cu jeep-urile la cabanele lor, iar dupa ce zac abandonate prin beciuri, arunca fleici intrate in putrefactie la caini, care nici ei nu prea se inghesuie sa le manance!!! Aici mi se pare ca e vorba despre o intelegere complet eronata a notiunii de stapan peste toate vietatile pamantului!! |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca animalele sufera din cauza oamenilor,Dumnezeu ne-a lasat pe noi sa le stapanim si noi ce facem le omoram pt capricii culinare sau pur si simplu din placere.....e groaznic ce se intampla in Romania cu animalele sau ce se intampla cu balenele,focile,etc
am citit ca nu e bine sa omori nicio vietate Last edited by florinna01; 28.07.2010 at 18:59:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca animalele vor fi readuse la viata. Ele nu poarta in ele chipul lui Dumnezeu, asa ca nu au menirea de a fi asemanatoare cu Dumnezeu, deci sa petreaca in vesnicie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sunt convins nu din motive rationale cum ar fi ca Dumnezeu e bun si nu da viata nici unei fapturi sa traiasca in chinuri si sa moara degeaba ca o leguma. Dar asa cum credinta nu vine dupa ce analizam dovezile rationale, ci simtim din alta parte, tot asa simt si eu ca Dumnezeu iubeste toate fapturile sale, s-ar bucura sa le iubim si noi, le poarta de grija, uneori prin noi oamenii, si cu siguranta va fi ceva si cu ele. O fiinta care sta singura si trista, care plange, care se bucura si careia ii e foarte frica uneori, care se jertfeste si pentru pui si pentru stapan, chiar daca nu e suflet, nu va pieri ca o frunza. Desi ma intristeaza ca unii crestini gandesc asa. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stim absolut nimic despre ce inseamna cu adevarat "Cer nou si Pamant nou". Putem face multe presupuneri dar nu stiu la ce ne foloseste.
Mantuitorul ne spune: "Adevarat, adevarat va spun voua, Cerul si Pamantul vor trece, dar cuvintele mele nu." Tot cuvinte ale lui Dumnezeu sunt si cele rostite in zilele facerii: "Sa fie... , Sa facem..." prin care, dupa cum ne spun Sfintii Parinti, Dumnezeu a intiparit in creatie ratiunile divine. Ori Dumnezeu, nu a rostit si zidit nimic in zadar. De aceea, inclin sa cred ca tot ceea ce a creat Dumnezeu, poarta pecetea vesniciei. Cum se va impartasi intreaga creatie de Dumnezeu in vesnicie, si in ce masura, potrivit ierarhiei lucrurilor, depaseste puterea noastra de intelegere. Last edited by Marius22; 20.01.2010 at 13:08:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna tuturor!Sunt foarte suparata pot spune chiar intr-o stare depresiva pentru ca ''puiul''meu(catelul) de 14 ani numai este langa mine de 3 luni.Eu am 22 ani iar el avea 14 ,va dati seama ..am crescut langa el,dureros chiar si acum cand scriu plang.Am sa spun doar niste chestii uimitor de crezut.
Inainte sa moara,doar un ochi mai avea deschis iar celalalt ii trepida...eu m-am dus inaintea lui ,cu lacrimi in ochi si foarte mare durere iar el..ce credeti?pentru o secunda mi-a clipit normal iar in coltul ochiului era umed,nu eram singura ,deci nu fabulez. Un alt fenomen foarte foarte uimitor;dupa ce si-a dat sufletelul ,iubitul meu nu m-a lasat sa stau chiar in fata lui pentru ca ii faceam mai mult rau...il priveam de la distanta.Dupa ce nu ii mai batea inima de minute bune cand am pus capul pe corpul lui si plangeam am crezut ca inebunesc simteam ca numai stiam ce se intampla...deodata a inceput inima din nou sa ii bata cateva secunde,ca si cum ar fi batut doar pentru mine si sa imi arate cat de mult ma iubeste. Foarte greu,mi-e tare greu sa trec peste asta,il visez mai mereu si chiar cand imi este cel mai greu imi apare in vis.Cred cu tarie ca de undeva de acolo are grija de mine si ma voi vedea cu el dincolo de moarte |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sufletele dupa moarte | silverstar | Generalitati | 112 | 24.03.2012 09:47:27 |
Ce intalnim dupa moarte | costel | Generalitati | 86 | 20.02.2011 09:38:22 |
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte | heorhe | Generalitati | 85 | 02.08.2010 16:09:02 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|