Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2009, 11:38:41
Motobunicul Motobunicul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.12.2009
Implicit Crestineste?

Faptul ca menora a fost instalata in parcul Sf. Stefan cel mare arata, desigur, ca locul este apreciat si respectat de evrei. Ma dezgusta asa-zisii crestini care considera, impotriva tuturor fibrelor credintei ortodoxe, ca orice gest de credinta ne-ortodoxa este o agresiune, si, mai rau, ca trebuie reprimat... cum ramane cu:

Iubeste-ti aproapele
Uraste pacatul, nu pacatosul
Intoarce si obrazul celalalt
conceptul de SMERENIE

Atata mandrie imbecila, imi aduce aminte de aberatii precum cruciadele, rusinea crestinatatii..

Imi pare rau sa aud toate astea in postul Craciunului.. Auzi, sa darami un simbol de credinta al unui popor care ni l-a crescut pe Isus.. Ce mare pacat!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 11:50:08
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Motobunicul Vezi mesajul
Faptul ca menora a fost instalata in parcul Sf. Stefan cel mare arata, desigur, ca locul este apreciat si respectat de evrei. Ma dezgusta asa-zisii crestini care considera, impotriva tuturor fibrelor credintei ortodoxe, ca orice gest de credinta ne-ortodoxa este o agresiune, si, mai rau, ca trebuie reprimat... cum ramane cu:

Iubeste-ti aproapele
Uraste pacatul, nu pacatosul
Intoarce si obrazul celalalt
conceptul de SMERENIE

Atata mandrie imbecila, imi aduce aminte de aberatii precum cruciadele, rusinea crestinatatii..

Imi pare rau sa aud toate astea in postul Craciunului.. Auzi, sa darami un simbol de credinta al unui popor care ni l-a crescut pe Isus.. Ce mare pacat!
Smerenia nu se confunda cu prostia. Tu esti smerit cand spui ,,mandrie imbecila''?

Crestinii nu merg sa puna cruci pe sinagogi si asta inseamna suficient. Cred ca si dumnealor, evreii , trebuie sa inteleaga sa ne respecte, nu sa ne sfideze. Si-apoi de ce atata suparare, caci n-a patimit niciun evreu. A fost reparata o greseala. Atat.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 12:00:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Smerenia nu se confunda cu prostia. Tu esti smerit cand spui ,,mandrie imbecila''?

Crestinii nu merg sa puna cruci pe sinagogi si asta inseamna suficient. Cred ca si dumnealor, evreii , trebuie sa inteleaga sa ne respecte, nu sa ne sfideze. Si-apoi de ce atata suparare, caci n-a patimit niciun evreu. A fost reparata o greseala. Atat.
Dar menorah a fost pusa pe o biserica? Nu, a fost pusa intr-un loc public, un parc.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 14:12:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Dar menorah a fost pusa pe o biserica? Nu, a fost pusa intr-un loc public, un parc.
Dar nu in orice parc.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 14:43:19
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu in orice parc.

Da' ce are parcul ala fata de altele? Statuia lui Stefan cel Mare?
Cred ca St cel Mare nu era nici pe departe atat de antisemit pe cat sunt unii urmasi de-ai lui astazi.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 17:24:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da' ce are parcul ala fata de altele? Statuia lui Stefan cel Mare?
Cred ca St cel Mare nu era nici pe departe atat de antisemit pe cat sunt unii urmasi de-ai lui astazi.
Deci tie ti se pare ca statuia lui Stefan cel Mare ar trebui sa fie mai putin importanta pentru un moldovean ... Nu pot sa fiu de acord cu afirmatia ta. Chiar trebuie sa ne fie rusine ca suntem roamani si crestini? Popor dezbinat ca al nostru rar se poate vedea. Tine cu evreii daca te rusinezi ca esti romanca. Nu se pune problema daca suntem sau nu antisemiti. Se pune problema sa fim corecti. Nu ma calci nici tu pe batatura nu te calc nici eu. Punct. Ne inchinam lui Dumnezeu, totusi, nu fiecarui evreu care greseste. Parcul respectiv are o insemnatate pentru moldoveni. Chiar nu s-a gandit nimeni la acest aspect? Respectul trebuie sa fie reciproc.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 18:57:20
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Deci tie ti se pare ca statuia lui Stefan cel Mare ar trebui sa fie mai putin importanta pentru un moldovean ... Nu pot sa fiu de acord cu afirmatia ta. Chiar trebuie sa ne fie rusine ca suntem roamani si crestini? Popor dezbinat ca al nostru rar se poate vedea. Tine cu evreii daca te rusinezi ca esti romanca. Nu se pune problema daca suntem sau nu antisemiti. Se pune problema sa fim corecti. Nu ma calci nici tu pe batatura nu te calc nici eu. Punct. Ne inchinam lui Dumnezeu, totusi, nu fiecarui evreu care greseste. Parcul respectiv are o insemnatate pentru moldoveni. Chiar nu s-a gandit nimeni la acest aspect? Respectul trebuie sa fie reciproc.
De acord....
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 20:03:31
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Dar nu este vorba de ce este mai important, statuia sau candelabrul. AMbele sunt importante, ambele pot convietui, pana la urma sunt doar obiecte, si nu merita sa strici pacea pentru obiecte. Da, as fi fost foarte incuidata daca puneau candelabrul pe turla unei biserici. Dar nu e cazul. Pe langa asta , si evreii sunt moldoveni, Chisinaul si parcul e si al lor, asa cum e si al ortodocsilor.

Citat:
Chiar trebuie sa ne fie rusine ca suntem roamani si crestini?
Nu imi e rusine sa fiu nici romanca, nici crestina. Dar, sincer, nu vreau sa fiu asociata cu acei romani sau crestini. Mi se pare o atitudine grozav de copilareasca sa iei jucaria altuia si sa o spargi fiindca ti se pare ca celalt a intrat pe teritoriul tau..asa faceam eu cand eram copil si sora-mea isi punea papusa acolo unde credeam ca e teritoriul meu.

Citat:
Tine cu evreii daca te rusinezi ca esti romanca.
Nu tin cu evreii, putin imi pasa ca sunt evrei, tin cu dreptatea.

Citat:
Parcul respectiv are o insemnatate pentru moldoveni. Chiar nu s-a gandit nimeni la acest aspect? Respectul trebuie sa fie reciproc
Din nou, daca parcul era o biserica, sigur, aveai dreptate. Dar nu este biserica.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 14:15:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Si totusi...menora-ul acela a fost instalat in timpul noptii, in ascuns???

Eu cred ca lumea a protestat si inainte de a fi plasata acolo si nu a fost de acord...iar faptul ca au dat-o jos era doar un gest de asteptat, insa evreii au vrut sa aiba de ce se lega!!

Nu inteleg de ce a fost data jos cu atata tam-tam, se putea sa vina un grup cat de cat organizat, si la lasatul serii...zbang zbang tranc!!! Eu una nu sunt de acord nici cu aceste " monumente" amplasate in pofida opiniei publice

Parerea mea...
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 15:05:50
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

De vina sunt cei care au amplasat menorah, in parc , in aproprierea statuii lui Stefan cel Mare si a altor simboluri crestine romanesti, chiar daca oamenii nu au fost de acord cu asta si au sugerat o amplasare a ei in locul unde este un moment in memoria victimelor Holocaustului.Pare un incident provocat, si deja cum a mai zis cineva incepe "sa faca inconjurul lumii".Ambele gesturi sunt gresite in primul rand, gestul celor care au autorizat si au continuat amplasarea menorei in ciuda opozitiei oamenilor,dar si a celor care au daramat-o.Nu sunt pentru astfel de lucruri.

Am auzit ca , culmea zilele astea nu prea de mult pe zidurile bisericii Maria Magdalena din Ierusalim a aparut scris in grafitti "Moarte crestinilor".Doar ca invers vestile "circula mai greu" sau "altfel".

Astfel de gesturi alimenteaza comportamente de xenofobie fata de cei de alta religie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ortodox la slujba evreiasca fanietta Iudaismul 51 26.08.2016 13:34:19
Dezbatere ortodocsi-baptisti; Chisinau Ioana-Andreea Secte si culte 44 06.11.2010 21:39:48
85% Ortodocsi andreicozia Generalitati 100 11.01.2010 22:40:12