![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() De fapt cred ca raspunsul e simplu. La intrebarea: de ce dumnezeu comite un adevarat genocid in VT, cu toate ca ar avea o groaza de alte optiuni la indemana? Un posibil raspuns ar fi: nu stiu. Problema e ca biserica, oricare ar fi ea, nu va accepta niciodata ca nu stie ceva legat de dumnezeu, doar converseaza pe mess zilnic, nu? Daca biserica ar zice ca nu stie, ar lasa loc de speculatii, dezbateri, cercetari, si noi toti stim cat de periculoase sunt astea, ca s-ar putea sa ne apucam sa gandim, asa, de nebuni, de capul nostru. Asa ca, la orice posibila intrebare pusa de cineva care citeste biblia, biserica are o explicatie gata. Nu conteaza ca e ridicola, sau ilogica, sau o insulta la adresa celui care a intrebat, biserica o are. Ca de exemplu, sa inventezi o explicatie apropo de titulatura de "iubitor" pe care o atasezi dumnezeului tau, cu toate ca el se dovedeste a fi anything but. Momentul in care preotii vor invata ca e OK sa spui "nu stiu" va fi un mare pas pentru crestinism ![]()
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea despre ce s-a intamplat pe vremea vechiului testament este urmatoarea: Dumnezeu este o persoana iubitoare dar si geloasa. El si-a ales un popor din toate, cel evreu, si a incercat sa aiba o relatie cu el. Dar omul este nestatornic, nerecunoscator, inclinat spre rele, neloial si tradator. Dumnezeu a vrut sa le atraga atentia asupra Lui. A dat molime peste egipteni, pentru ca poporul ales sa-i vada puterea. I-a scos din Egipt, i-a trecut Marea Rosie, i-a hranit cu mana in desert ... i-a dus invingatori in lupte, ca sa-si cucereasca poporul evreu teritorii ... si alte asemenea , aratandu-le iubirea Lui. In acelasi timp, i-a pedepsit aspru ori decate ori ei s-au intors cu spatele la El si s-au inchinat la idoli. El martuireste depre El insusi ca este un Dumnezeu gelos. Probabil ca, tinand cont de etapa istorica in care se intamplau aceste lucruri, a fost modul de exprimare cel mai usor de inteles pentru oamenii din acea vreme. Erau popoare nomade, destul de primitive ... eu cred ca ei au inteles mai bine decat noi vremurile de atunci... Dumnezeu a creat omul si i-a dat liberul arbitru. Acesta este unul dintre lucrurile minunate pe care El le-a facut pentru creatia sa. Credinta este alegerea fiecaruia: poti sa crezi sau nu ca exista Dumnezeu. Daca ii recunosti existenta, atunci trebuie sa admiti ca nu vei sti toate raspunsurile ... pentru ca ele sunt doar in posesia Lui. Daca nu-i recunosti existenta, atunci eu cred ca aici exista doua variante: - iei lucrul asta exact asa :Dumnezeu nu exista! punct. - incepi sa cauti sa vezi daca exista sau nu. Parerea mea este ca asta ar fi varianta inteleapta. Last edited by macsim; 15.12.2009 at 20:54:42. |
|
||||
|
||||
![]()
Yes!--To the unprejudiced historian, the historical facts regarding Jesus are as definite and evident as those of Julius Caesar. Not only do we find an accurate portrait of Him in the documents of the New Testament, but dozens of ancient non-Biblical manuscripts confirm that Jesus was a genuine historical figure who lived in Palestine in the early part of the first century.
Concerning the testimony of the many ancient secular accounts of Jesus, the Encyclopedia Britannica states: "These independent accounts prove that in ancient times even the OPPONENTS of Christianity never doubted the historicity of Jesus, which was disputed for the first time--and on inadequate grounds--by several authors during the 19th and at the beginning of the 20th centuries." Daca spui ca nu stiu eu mai nimic,spune tu dc veniti aici.Din doua,una:ori sa va convingeti de existenta Lui,ori sa ne convingeti pe noi sa nu credem. Cred ca,decat sa Il vorbiti de rau,ati vorbi cu femeile care avorteaza,de exemplu,si le-ati critica.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parerea mea... | iustin10 | Generalitati | 22 | 20.09.2010 11:18:01 |
parerea mea | luciamanta | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 26.06.2010 22:52:17 |
parerea dumneavoastra | Anamaria_anca | Generalitati | 12 | 11.03.2010 18:57:39 |
PAREREA VOASTRA ! | cristiboss56 | Botezul | 51 | 20.08.2008 16:51:03 |
spuneti-va parerea | alexa.oni | Generalitati | 12 | 06.01.2008 15:40:38 |
|