![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
din ce in ce mai multi tineri sunt acaparati de "drogurile legale"...isi gasesc alinare in ele sperand ca astfel isi vor gasi fericirea si alinarea,iar mai tarziu se trezesc cu boli,imunitatea scazuta,slabire rapida sau chiar mai rau se trezesc cu moartea langa usa...toti tinerii din ziua de azi cauta fericirea in distractii dinastea false...oare cum pot fi ajutati acesti tineri printre care ma aflu si eu si ma simt neputincioasa ca sa.i ajut...mentalitatea lor e limitata doar la atat incat u mai vad raul... dar cred ca ceva trebuie sa se faca pentru ca prea multi tineri se distrug,chiar un baiat de 20 si ceva de ani din suceava s.a sinucis din cauza ca era "caraus" si vindea droguri in China unde pedeapsa celor prinsi e condamnarea la moarte..e ingrozitor la ce se poate ajunge pentru bani,droguri,distractii...iar nimeni nu poate face nimic...credinta a scazut multi nu mai au incredere in biserica,preoti din cauza mass-mediei care difuzeaza tot felul despre biserica ca sa o ponegreasca...e jalnic...cred ca singurul lucru care putem sa-l mai facem e sa ne rugam pentru ei la Bunul Dumnezeu ca sa ne intareasca si sa aiba mila de noi acum cad uneltirile vrasmasului sunt atat de complexe si ne cunoaste asa usor slabiciunile...sper sa ma ajute si pe mine pentru ca trec printr.o etapa foarte grea cand ma simt intre ciocan si nicovala...
|
||||
|
||||
![]()
Draga Alexya, eu consider ca vinovati sunt, in primul rand, parintii care nu au grija de copii sau care ii rasfata prea mult, nu le asigura caldura sufleteasca si mijloacele materiale necesare, nu ii cresc in frica de Dumnezeu si ii lasa pe mana "strazii". uite, m-am uitat astazi putin la un reality-show, "Schimb de mame" parca... Era acolo un țânc de 5 ani despre care parintii spuneau ca il rasfata si ii fac toate poftele. Ei bine,copilul ala dadea cu pumnii in parinti, le zicea sa taca, deoarece il enerveaza, avea o iubita la gradinita (de la 5 ani,Doamne!) iar parintii tot se hlizeau pe acolo,mandri de micul tiran cu personalitate! Daca asta se cheama educatie, apai... Si pe urma tot ei: Cum de a ajuns copilul meu asa?!!
Cum sa ajutam? Cu tot ce ne sta in putere! Cu o vorba buna, cu un sfat, cu o rugaciune, cu un ban, cu dragoste... sa le fim exemplu prin comportarea noastra si sa aratam ca se poate si altfel!
|
||||
|
||||
![]()
Trebuie sa ai vointa sa scapi de asa ceva si numai cu ajutorul Lui Dumnezeu poti trece de acest lucru....... sa stii ca nu toata lumea primeste o educatie buna de la parinti... mie mia dat o educatie destul de bun dar eu am vazut cum este lumea si asa ca nu fac cum fac tineri din ziua de astazi..... la varsta mea cum sunt cei din clasa de la mine inseamna sa imi distrug viata band cafea, luand droguri, fumand tigari etc. Dar eu nu fac asa ceva eu tin la corpul meu si sa mai raresc din pacate ca si asa sunt pacatos mare.
|
||||
|
||||
![]()
va marturisesc ca in cercurile liceale si universitare, consumul de droguri "usoare" este deja o distractie fireasca, nimeni nu se mai ingrijoreaza daca dauneaza sau nu. Deja "a fuma marijuana" a ajuns pe acelasi stadiu cu "a bea o bere". stiu ca suna exagerat, dar asa este! la mine in facultate se consuma astfel de droguri chiar pe holuri, iar unii asistenti (cadre didactice!!!) fac mici glumite "pentru cunoscatori", cu trimiteri spre consumul de droguri.
tocmai pentru ca aceste obiceiuri au intrat in domeniul firescului, nu stiu cat se mai poate rezolva cu vorba. cred ca e nevoie de rugaciune multa. si cum spunea cineva mai sus, de educatie, de o crestere a copiilor in spiritul ortodoxiei, de la cele mai mici varste. Dumnezeu sa ne pazeasca! |
|
||||
|
||||
![]()
Daca fiecare copil ar primii o educatie foarte buna eu spun ca nu ar mai fi probleme totul pleaca din familie
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Oamneni buni am citit posturile si va spun sincer ca a-ti deschis o rana in mine. Aici unde stau situatia este si mai grea cand vine vorba de droguri sau substante ilicite cum se mai numesc. In media se vorbeste mereu de asa ceva. Au fost in stare unii sa duca astfel de substante la copii de scoala primara ( de clasa a 1a, a 2a), altii folosesc doar cand merg la petreceri pentru putina distractie si mor ( pentru ca substantele astea sint facute de tot felul de oameni in te miri ce conditii murdare, si te miri ce fel de chimicale bag in produsele lor).
Drogurile si sexul sint cele mai mari unelte pe care cel rau le foloseste in mod siretlic impotriva noastra, ca nea gasit slabiciunea si e determinat sa ne duca la moarte. Dumnezeu mi-a ferit familia de probleme cu droguri, dar mereu m-am rugat si ma rog ca Dumnezeu ne poate ferii si ne poate ajuta. Numai cu rugaciune constanta vom biruii si sa ne rugam si pentru altii care nu se pot ruga. Doamne ajuta-ne!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evident,schimbarea trebuie facuta nu aruncand cu pietre,ci cu iubire. |
|
||||
|
||||
![]()
nu le spune nimeni nimic pentru ca marea majoritate consuma droguri. sunt glume "pentru cunoscatori" pe care toti le inteleg si rad la ele.. bine, nu e vorba de toti asistentii, sa nu intelegeti gresit. macar intre cadrele didactice, aceste cazuri sunt izolate. dar intre studenti nu mai e nimic izolat. deja daca ii spui cuiva care fumeaza marijuana "de ce te droghezi?", iti va raspunde revoltat ca nu se drogheaza, ca lucrurile astea sunt naturale, ca "asa le-a lasat Dumnezeu"..
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 21:24:24 |
Cum facem cruce? | Danut7 | Generalitati | 88 | 28.09.2010 00:58:35 |
Drumul spre schimbare | ella87ella | Pocainta | 10 | 04.09.2009 15:31:59 |
Teama de schimbare sau... | silverstar | Generalitati | 0 | 12.12.2008 08:30:18 |
ce facem asa | verona | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 02.02.2007 19:12:09 |
|