Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 22:08:42
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Eu recunosc ca ma machiez si vopsesc, dar daca de machiat nu sunt "dependenta", de vopsit........ce sa spun, de 10 ani am o alta culoare a parului si nu reusesc sa ma conving sa revin la vechea culoare. Nu sunt una din ac. pers. care nu iese din casa nemachiata dar atunci cand am timp folosesc doar fond de ten, pudra si rimel.
Vechi 10.01.2010, 20:09:19
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

nu ma machez si nici nu ma voi machia vreodata...nu are rost sa-mi pun o masca de fond de ten cand pot arata binisor si naturala cu toate ca in ziua de azi fetele nemachiate sunt considerate invizibile(cel putin la varsta mea,dar asta este)...dupa mine cele care se machiaza sunt mai urate sau egale ca celelalte care nu fac asta doar ca ele se ascund sub masca de pudra si nu se vede nicio imperfectiune a pielii sau cos
Reply With Quote
Vechi 10.01.2010, 20:51:24
SebastianD's Avatar
SebastianD SebastianD is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Nu trebuie sa ne facem placuti lumii , trebuie sa ne facem placuti lui Dumnezeu .
Vechi 10.01.2010, 22:14:33
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Nu mai tin minte unde am citit, parca intr-o carte a parintelui Paisie Aghioritul, unde spunea ca machiajul, vopsitul este pacat, pt ca slutim chipul pe care ni l-a dat Dumnezeu, adica ca si cum i-am spune Lui: "Doamne, Tu m-ai facut urata, ma fac eu frumoasa cum stiu". Asa cum ne-a lasat Dumnezeu, asa trebuie sa ramanem. Asta cu machiatul, cu purtatul bijuteriilor, sunt obiceiuri idolesti, dracesti, de la vechile zeite. Parca parintele Cleopa, spunea ca singura bijuterie pe care s-o poarte omul, e verigheta. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 10.01.2010, 22:21:26
eugenserban's Avatar
eugenserban eugenserban is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.12.2009
Implicit

Prietena mea se machia destul de tare si aproape nu iesea din casa fara sa fie "mascata" cum ii ziceam. Anul trecut in postul Craciunului s-a hotarat sa nu se mai machieze-citea o carte cu Parintele Porfirie si a spus ca de dragul Parintelui, nu se mai machiaza pana la Craciun. Desi a trecut destul de greu de perioada aceea, de atunci nu s-a mai machiat niciodata, i se pare o prostie acum si chiar si-a dat seama ca e mult mai frumoasa fara vopsele. Ea spune ca e meritul Parintelui. :)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 22:22:27
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

nu ma machez cu toate ca am avut ceva de pierdut din cauza asta(ma refer la prietenii caci baietii vor fete cat mai atractive si frumoase fizic iar fetele vor prietene cu care sa vorbeasca despre moda,farduri,firme,etc) dar decat sa fiu falsa si sa ma ascund sub o masca de fond de ten mai bine naturala chiar daca par mai urata
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 23:58:26
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Un lucru sa fie clar, ca se macheaza femeile credincioase sau nu, biserica considera aceasta un pacat , mai ales unul venit de la pagani.
Ok !, acum despre fenomenul machiaj al femeilor aproape dependente de el.
Poate ca nu este un pacat chiar atat de mare, insa, sa ajungi a-ti petrece pana la 3 ore in fata oglinzii pentru acest machiaj, deja tine de o adulare de sine, sau nu stiu cum sa-i spun fiindca, am observat ca prea se exagereaza in anumite situatii .
Parca prea afisezi o masca pe chip, o masca ce-ti acopera aproape toate trasaturile reale ale chipului tau.
Un retus, o ameliorare si niste acoperiri finute ale unor defecte, nu spune nimeni ca reprezinta o tragedie, dar de aici pana la a te transforma efectiv, deja vorbim despre altceva.
Cand mergeam la gradinita la nepotelele mele sa le iau, in Japonia, am observat ca mamicile lor nu se macheau, pe strada, de asemenea erau atat de naturale si pareau atat de serioase. ...
Cand eram la scoala, profesorii se cam luau de fetele care se macheau, mai ales destul de vizibil si, pe buna dreptate, calculand procentual, 90 la suta dintre acestea nu invatau mai deloc, nu dadeau importanta invatatului, astfel profesorii ajungeau sa le critice, pentru timpul acordat infrumusetarii si pe cel pierdut, menit studiului.
Nu-mi place cand vad fete atat de tinere care-si trantesc un kilogram de farduri pe chip, pe chipul acela, oricum frumos si plin de vigoare tinereasca.
Pacat, pacat ca nu-si dau seama cat de pretuita este tineretea in sine si cat timp vor avea dupa 35 de ani sa-si schimonoseasca chipul incercand sa-i ascunda ridurile si oboseala.
Am intalnit o fata de 30 de ani care avea parul terminat si se plangea ca i s-a degradat prea tare si spunea ; " ma vopsesc de la 16 ani, nu am gandit ca atunci nu era nevoie de asa ceva, iar acum am ajuns cu parul terminat, nici nu stiu ce sa-i mai fac, este rar, sta aiurea, nici nu mai stiu ce culoare este cea originala..."
Iar paradoxul machiajului este ca , barbatii nu se dau chiar in vant pentru el...Cum saruti o femeie pe chip atunci cand buzele-ti ating un strat gros de fond de ten, uleios de atata crema, sau cand pe ochi sta incremenite niste gene intoarse cu rimel, sau un par rigid si lipsit de finete intepenit de atata fixativ ? Nu stiu, dar nu mai pare atat de romantic, desi atractia pare sa vina spre chipul acela " transformat ".

Last edited by ory; 18.03.2010 at 00:03:38.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 12:22:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit Dar bijuterii....

...purtati?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 20:23:47
dienici dienici is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.03.2010
Locație: Suceava
Implicit

Mda...majoritatea fetelor se machiaza, insa acest lucru nu ajuta la nimic inafara de faptul ca te face mai feminina. Machiatul inseamna bani cheltuiti aiurea, timp pierdut si poate chiar si punerea sanatatii in pericol (o matusa de a mea are o boala la piele din cauza fardurilor si daca nu e tratata in timp scurt risca sa ajunga la cancer de piele). Eu nu ma gandisem niciodata ca e chiar asa grav, recunosc si mie imi placea sa ma machiez inainte, dar asta pana sa intru in liceu.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 10:07:20
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

[quote=andrei25;199200]Nu mai tin minte unde am citit, parca intr-o carte a parintelui Paisie Aghioritul, unde spunea ca machiajul, vopsitul este pacat, pt ca slutim chipul pe care ni l-a dat Dumnezeu, adica ca si cum i-am spune Lui: "Doamne, Tu m-ai facut urata, ma fac eu frumoasa cum stiu". Asa cum ne-a lasat Dumnezeu, asa trebuie sa ramanem. Asta cu machiatul, cu purtatul bijuteriilor, sunt obiceiuri idolesti, dracesti, de la vechile zeite.

Cred ca in cartea lui Danion Vasile ai citit.

Thread Tools
Moduri de afișare