![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eu fumez pentru ca imi aduce liniste. O tigara ma calmeaza, ma linisteste. Daca nu stiati, sunt (sau cel putin erau pe vremuri) calugari fumatori.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 22.12.2009 at 22:01:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Pentru ca eu tind sa imi placa umorul, am citit unele carti glumete si voioase despre viata pustnicilor, cum se pacaleau unii pe altii, citeau si discutau politica, si... fumau. Ti-as da bucuros calea catre aceste materiale... insa, totusi, e un forum ortodox, si poate ca sunt unii care nu au simtul umorului atat de dezvoltat ca mine, unii pentru care viata nu e o bucurie, ci o seriozitate in umbra bisericii, si i-ar putea sminti. Nu iti voi da materialele ce le-am citit/auzit eu. Tigara nu e barba diavolului, dar nu e nici ceva bun. Incetati sa va uitati la viciu ca fiind o crima, si asta doar pentru ca personal, nu suportati fumul de tigara. Eu voi fi un popa fumator bun. Sper.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare ma intreb , cum vei avea curajul sa atingi sfintele taine si sa primesti Sangele Sfant al Domnului Iisus Hristos cu mainile patate ???? Eu cred ca un preot se savarseste pe deplin si se daruieste cu sufletul Domnului , Eu cre ca trebuie sa aiba o evlavie puternica pentru a-l intari pe crestinul de rand . Bunul Dumnezeu sa-ti lumineze sufletul si sa-ti calauzeasca pasi pe cale cea buna !!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fumatul este pacat pt. toti , clerici sau mireni, deoarece strica sanatatea omului si nu ii aduce nici un beneficiu(nici macar acela de a-l calma).
Tin minte de ceea ce-mi povestea un cunoscut care se ducea pe la Man. Sambata si neputandu-se abtine de a fuma, se ducea la WC si mai pipa cate o tigara. La un moment dat il vede un parinte calugar si-i spune: " Auzi frate, tu ai cumva un horn pe trupul tau ? " "Nu , parinte . Dar de ce intrebati?" " Daca Dumnezeu voia sa lase omul sa fumeze ii facea si un horn pe trup ca sa traga fumul mai bine. Asa ,daca nu i-a lasat asa ceva , inseamna ca e pacat sa fumezi!" Va dati seama ca fratele a stins imediat tigara si s-a rusinat sa mai fumeze in manastire! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai pe scurt, ceea ce vreau eu sa spun e ca majoritatea dintre userii de aici au pacate mai grave decat fumatul, cum ar fi: zavistia, barfa si clevetirea, lacomia, inchinarea la bani etc. Si toate, absolut toate dintre aceste vicii mai sus, nu sunt judecate la inaltimea lor, ci doar fumatul e criticat, e satanizat, devine tamaia dracului, de oameni care... nu fumeaza. Nici unul dintre viciile de mai sus nu sunt recunoscute de catre individ la adevarata lor valoare; si sunt negate si omul se amageste singur zicandu-si: eu nu clevestesc, eu nu ma inchin la bani etc. Eu sunt sigur ca 80% dintre femeile de aici stau la discutii si barfesc, si 90% dintre barbati nu idolatrizeaza banul, dar nici nu il desconsidera si fac mai mult decat ar fi indicat de sufletul lor ca sa il obtina si sa il aduna. Si totusi, fumatul e considerat ceva extrem rau, eu voi ajunge chiar in iad daca fumez, asta e parerea oamenilor nefumatori ce se incadreaza in procentajele de mai sus. Va astept cu lamuriri si va rog sa dezbatem acest subiect. Popa fumator. P.S. eu nu fumez niciodata in casa, poate pe geam sau pe balcon. Ca nici eu nu suport fumul de tigara ![]()
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 24.12.2009 at 11:42:14. |
|
||||
|
||||
![]()
fratele meu, nu iti mai compara pacatul cu ce fac altii. Ca la Judecata nu o sa vina barfitorii sa zica "Lasa-l, Doamne, ca noi am facut mai rau!". Chiar daca altii fac lucruri mai urate, la Dumnezeu nu exista pacate mari, pacate mici, ci exista pacatul pe care in fiecare ceas il savarsim si impotriva caruia trebuie sa ne luptam pana la sange. Problema la tine nu este fumatul in sine, ci atitudinea ta in fata lui. Nu cauti sa te indrepti deloc, ba mai mult te mandresti cu aceasta patima pe un forum unde oamenii cauta raspunsuri, cum sa vietuiasca mai curat, cum sa ne bucuram mai mult in Biserica?Si in schimb, iata ce gasim! Crezi ca te va lua cineva drept model? Asta trebuie sa fie preotul - un model pentru noi. Nu doar "popa" care mai trece pe la parastase din cand in cand sa isi ia banu. Ar trebuie sa ne cutremuram de vietuirea preotilor si, prin asta, sa ne rusinam de necuratia noastra. Astea nu sunt basme, sunt realitati. Cunosc preoti de mir in Bucuresti cu o vietuire aproape de sfintenie. Poti sa tii cea mai frumoasa predica, sa povatuiesti toti oamenii cu cuvintele Evangheliei, dar daca nu vietuiesti tu in duhul Evangheliei, nu o sa te creada nimeni fratele meu!! Nu vreau sa te judec, ca am pacate mult mult mai mari decat fumatul, insa ti-am spus - ma intristeaza ca nu cauti indreptare pentru asta. Iti doresc sa fii preot frate, dar nu in felul asta. Doamne ajuta!
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]()
Frate Andrei, iti multumesc pentru vorbele tale si ma bucur de atitudinea ta. E adevarat ca nu putem atinge perfectiunea in obiectivitate, oricat am incerca sa fim de drepti in judecata, tot ramane o particica mica de subiectivitate in noi. Deci, vreau sa spun ca nu judecam cateodata perfect, corect in totalitate. Tu imi spui nu iti mai compara pacatul cu ce fac altii, si poate ca ai dreptate, insa cine au inceput primii? Cine a facut acest topic, despre popi fumatori, fiecare dandu-si cu parerea lui, cand ar trebuie sa ne cutremuram de vietuirea preotilor? Daca s-ar fi cutremurat de vietuirea preotilor sau ar fi avut mai multa smerenie si rusine autorul topicului, topicul nu ar mai fi existat si nu s-ar fi ajuns poate la aceste prejudecati expuse pe larg pe un forum ortodox. Si ma bucur ca esti de acord cu mine, cand ai spus ca la Dumnezeu nu exista pacate mari, pacate mici, ci exista pacatul pe care in fiecare ceas il savarsim si impotriva caruia trebuie sa ne luptam pana la sange. Pai daca nu sunt pacate mici si mari, iar fiecare dintre noi trebuie sa ne consideram mai pacatosi decat fratii nostri ceilalti... atunci de ce pe topicul asta apar mesaje ca:
Citat:
Citat:
si Citat:
si Citat:
Culmea, mai incolo, cel de mai sus, ultimul citat, tot el spune cu ipocrizie: Citat:
In, rest vreau sa iti raspund pe scurt la cateva intrebari, si anume: Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Acum intrebarile mele: 1. Cine a inceput prejudecatile? 2. Sunt pacate mai mari decat fumatul? 3. EU am pacate mai mari decat altii care fumeaza? 4. EU critic pe altii pentru viciile pe care eu nu le am? 5. Acest topic e unul interesant si folositor, pana acum? 6. Merita NOI sa ne dam cu parerea de slujitorii Bisericii, care este trupul lui Hristos?
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 24.12.2009 at 17:09:02. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
preotul caterisit | mirelat | Preotul | 36 | 21.02.2012 17:35:33 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |