![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noroc cu ortodocsii astia dom'le ca facura Canonul, ca altfel in ziua de azi nici n-ar fi inteles toti ce-si zic crestini VT la fel. Pacat ca a ramas nerezolvata problema intelegerii Noului Testament. Sau stai, ca asta au rezolvat-o de mult protestantii, fiecare sa inteleaga ce ii place ca oricum asta n-are importanta, important e sa ne iubim si sa nu ne judecam. Decat daca binenteles, avem program de misiune printre ortodocsii ca atunci e musai sa-i spurcam ca sa-si dea seama ce rai ii asteapta daca vin la noi, care avem mantuirea moca si le-o dam si lor tot moca daca-si platesc zeciuiala si nu chiulesc prea des de la adunare. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Sfanta Scriptura ar fi infailibila daca ar fi o persoana, dar tu dragule si turma de teologie adventisti si asa zisa profeta EGW care ne spun ce sa intelegem din Sfanta Scriptura, NU. Citat:
Ei bine, sa stii ca totusi el exista, doar ca din pacate cei ca tine nu-l accepta si au preferat sa si-l faca pe al lor. Sa atace direct cartile Scripturii ar fi o piatra prea grea pentru ei (desi unii au facut-o si o fac) asa ca prefera sa loveasca acolo unde natura umana infiltrata de orgolii si comoditate spirituala este cea mai expusa, si sa vanda individului in deriva iluzia accesului facil la o intelegere care il depaseste. Citat:
Citat:
Deci pana la urma apelul tau este mai degraba patetic decat mobilizator. Citat:
N-ai nevoie decat de o Biblie, cateva markere, sublinezi pasajele care ti le zicem si le repeti cum iti zicem noi. Vii macar o data pe luna la adunare, iti platesti constiincios contributia, ai grija sa nu-ti dai in petec "in lume" ca aici toti ne flatam cat de buni si crestini suntem, si gata, esti mantuit nu prin merite personale (dar oricum ai destule, nu ca ortodocsii aia..) ci prin credinta (ta, sincera, autentica, puternica, fierbinte, cum altfel??doar esti de al nostru!!) in jertfa Domnului Hristos. Vezi, asta e credinta simpla a Apostolilor. Chit ca n-aveau markere. Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ma bucur. QED.[/quote] |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AlinB;195105]Da, deci pana la urma pana la definitivarea canonului NT, Dumnezeu a lasat Biserica in ceata.Cum s-o lase în ceață? Nu erau printre ei apostolii - martorii oculari ai Domnului Hristos?
Adică? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S'a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului prea sfînt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul." (Evrei 8,1.2) Dâra e roșie, nu și pentru daltoniștii fondatori ai preoției ortodoxe. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Cum de lucrul asta, in practica, duce la diferite intelegeri ale Scripturii, poti sa explici? Este Duhul lui Dumnezeu atat de nehotarat, sau de fapt nu toti cei care pretind ca au Duhul pentru intelegerea Scripturii, chiar il si au? (aici poti sa te incluzi si tu). Citat:
Hai sa-ti pun niste intrebari. A spus sau nu Hristos: "iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin."? Era trup sau duh cand a facut acea promisiune? In ce fel va fi prezent pana la sfarsitul veacurilor? Cu logica ta, stiu ce ai sa spui: "daca este prezent inca de pe acum in trup, cum va fi prezent la a doua venire?". Ei bine, lucrurile sunt ceva mai subtile pentru o minte mai mult logica si mai putin duhovniceasca, asa cum si apostolii, imaturi duhovniceste fiind, au luat-o putin razna cand au auzit ce urmeaza sa manince si bea la Sf. Cina. Dar Hristos n-a retractat, n-a explicat ci doar a subliniat importanta gestului, stiind ca vor intelege atunci cand vor fi luminati deplin prin harul Sf. Duh. Ceea ce iti doresc si tie. Citat:
Pe urma sustii ca de fapt Scriptura se desluseste pe sine. Nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar eu vad doua idei care se excluc reciproc. Sunt curios prin ce logica ai sa le impaci. Citat:
Protestantii continua sa le invoce chiar daca pana acum n-au adus nimic bun. Formele continua sa se schimbe, problemele raman. Citat:
De asta de altfel se si da de ceasul mortii sa critice radacinile ortodoxe. E greu de recunoscut, stiu..dar si voi aveti propria voastra traditie careia i-ati fost fideli din primul moment din care ati acceptat inscrierea intr-un anumit cult. Ca fidelitatea protestanta fata de predecesori nu dureaza prea mult (ce a ramas din "iluminatele" idei ale lui Luther la protestantii din ziua de azi?) asta e o alta chestiune.. Last edited by AlinB; 30.12.2009 at 13:15:30. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi." (Ioan 14,16-18) Citat:
Citat:
Că n-ar fi adus nimic bun acest principiu e părerea ta subiectivă, că nu s-a mers până la capăt cu acest principiu e adevărat. Aceasta este rațiunea apariției cultelor neoprotestante. Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
De altfel, un autor de lucrari ortodoxe spune: "Acesti Sfinti si Părinti ai Bisericii au formulat uneori păreri personale care nu au coincis cu învătătura Bisericii, însă nu au făcut din ele dogme si nici nu le-au răspândit ca fiind neapărat adevărate. Există unele învătături gresite formulate de unii Părinti ai Bisericii, însă Biserica le-a trecut cu vederea întrucât autorii lor le-au prezentat doar ca păreri personale." Gasesti astfel de afirmatii, aici: http://www.odaiadesus.ro/dezacorduri.html Citat:
"toți cei ce aveau ogoare sau case, le vindeau, aduceau prețul lucrurilor vândute, și-l puneau la picioarele apostolilor" (FA 4:34,35) Si daca ai ceva contra zecimii, inseamna ca esti contra Domnului Iisus Hristos (vezi Matei 23:23). Zecimea nu este obligatorie (poti sa nu dai nici un ban - ceea ce eu am si facut un timp), ci este un act de credinta si de multumire lui Dumnezeu, pentru ceea ce tot El ne-a dat. Citat:
Citat:
Acest lucru functioneaza. Vad in jurul meu o sumedenie de exemple de oameni schimbati, pentru ca s-au increzut in Dumnezeu si au hotarat sa urmeze invataturile Lui, dezvaluite in Sfanta Scriptura. Si, cum orice lucru se cunoaste dupa roade... putem spune ca cercetarea Sfintei Scripturi (cu dorinta de a te supune invataturilor) aduce roade deosebite. Citat:
Nu se bate moneda pe o singura porunca (te referi la porunca a patra). Iar in ceea ce priveste intelesul, chiar si invatturile ortodoxe sunt de acord cu modul nostru de intelegere. Iata cum este explica porunca a patra in "invatatura de credinta ortodoxa": """""""""""126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.""""""""""""" Dau si link-ul, pentru lamurire: http://www.crestinortodox.ro/carte-8...ece-porunci-38 De ce nu respectati aceasta porunca, asa cum este explicata in invatatura de credinta ortodoxa? Last edited by hoinarul; 30.12.2009 at 16:13:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Noi ortodocșii vrem să vă ajutăm să țineți cât mai multe porunci ale Bibliei, nu doar cele pe care vi le-a recomandat "profetesa" voastră să le țineți. Însă pentru asta va trebui să ne explicați anumite lucruri, pe care ați tot "amânat" să ni le explicați. Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White. De ce? În schimb alte porunci cu caracter "veșnic" din Vechiul testament nu le mai respectați Tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică: Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.” Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zeciuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche? Să vedem ce mai spunea legea veche: Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ispășirii „e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 30.12.2009 at 18:56:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. La restul de aberatii ti s-a mai raspuns de multe ori. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|