Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 16:57:36
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Pentru ca energiile alea vitale de care vb tu nu sunt de la El, sunt de la celalalt.
Si daca aveam nevoie de chakre, de biocamp si de amplificat aure, ne-ar fi spus Iisus Christos, nu ar fi uitat El sa ne puna in tema, fericiti cei care isi amplifica aura, ca aceia vor mosteni Imparatia cerurilorl fericiti cei care muta obiecte de la distanta cu puterea gandului, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Niciunde nu a fost vorba de asa ceva.

Daca te intereseaza subiectul, citeste MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE, o carte scrisa de un intelectual grec care a cochetat atat cu ortodoxia cat si cu practicile orientale, insa nu doar teoretic, ci s-a dus chiar in india, traind in ashramuri si practicand. Si vezi la ce concluzii a ajuns el, care le-a trait pe pielea lui. Daca poti face rost de carte, e foarte placuta la citit, eu am devorat-o in doua zile.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:01:17
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
fratele meu, e o diferenta foarte mare intre ortodoxie si meditatie. prin meditatie, te straduiesti sa te golesti de tot ce ai in tine, sa ai mintea curata, sa nu mai gandesti absolut nimic, pentru a se deschide cine stie ce 7 cai spre necuratul, care iti poate da orice inchipuire, numai sa faci voia lui. Religiile orientale si oculte se bazeaza foarte mult pe ce poate experia omul, dar din invatatura crestina stim ca asta poate fi mai degraba o cale de pierzare, caci omul slab este si multe inchipuiri le poate primi el ca fiind bune. se intampla multe lucruri pe care nu ni le putem explica, insa nu tot ce este "paranormal" este si bun. Diavolul poate lua si chip de inger, DIAVOLUL NE POATE DA PUTEREA DE A-I AJUTA PE ALTII, DOAR CA SA II SLUJIM LUI!
rugaciunea crestinului, descrisa cel mai bine in Filocalie (de care ai amintit), este exact OPUSUL: omul nu este capabil sa se goleasca de ganduri, de stari, de nimic CACI OMUL NU A FOST NICIODATA GOL. noi nu putem decat sa il chemam pe Hristos in noi, ca El sa-si faca loc in sufletul nostru si sa distruga tot pacatul, sa il dizolve. nu trebuie sa ne golim de rau, trebuie sa ne umplem de Hristos! suprapunem binele peste rau.. nu stiu cum sa ma exprim sa se inteleaga mai usor..
andrei,daca are o farama de smerenie,va intelege perfect ce ai scris subliniat,nu iti fa griji.Rau este ca yoga starneste o mandrie in practicant..
Vechi 03.01.2010, 17:05:25
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Pentru ca energiile alea vitale de care vb tu nu sunt de la El, sunt de la celalalt.
Si daca aveam nevoie de chakre, de biocamp si de amplificat aure, ne-ar fi spus Iisus Christos, nu ar fi uitat El sa ne puna in tema, fericiti cei care isi amplifica aura, ca aceia vor mosteni Imparatia cerurilorl fericiti cei care muta obiecte de la distanta cu puterea gandului, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Niciunde nu a fost vorba de asa ceva.

Daca te intereseaza subiectul, citeste MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE, o carte scrisa de un intelectual grec care a cochetat atat cu ortodoxia cat si cu practicile orientale, insa nu doar teoretic, ci s-a dus chiar in india, traind in ashramuri si practicand. Si vezi la ce concluzii a ajuns el, care le-a trait pe pielea lui. Daca poti face rost de carte, e foarte placuta la citit, eu am devorat-o in doua zile.
PS o singura problema ar fi, ca autorul mi s-a parut prea exaltat pe alocuri si un incepator foarte usor ar putea sa-si creeze tot felul de asteptari nerealiste in legatura cu trairea ortodoxa, sperand (si prin asta, inducandu-si singur) tot soiul de experiente supranaturale si coplesitoare ca acelea descrise de autor. Mai bine sa nu vrem sa vedem ingeri si pe Maica Domnului in viata aceasta, si sa ne bucuram de compania lor in cea viitoare.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:19:20
cineva888
Guest

Implicit

Nu pot sa cred intr-un Dumnezeu Biblic care spune asta:

Deuteronomul 13:1 Daca se va ridica în mijlocul tau un prooroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,
2 si se va împlini semnul sau minunea aceea de care ti-a vorbit el zicând: „Haide dupa alti dumnezei” -dumnezei pe care tu nu-i cunosti, „si sa le slujim”!
3 sa n-asculti cuvintele acelui prooroc sau visator de vise, caci Domnul, Dumnezeul vostru, va pune la încercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toata inima voastra si din tot sufletul vostru.
4 Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti, si de El sa va alipiti.
5 Proorocul sau visatorul acela de vise sa fie pedepsit cu moartea, caci a vorbit de rasvratire împotriva Domnului, Dumnezeului vostru, care v-a scos din tara Egiptului si v-a izbavit din casa robiei, si a voit sa te abata de la calea în care ti-a poruncit Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli.

Adica "Domnul va pune la incercare", mai precis el trimite proorocul ca sa fie dat exemplu si omorat, ce Dumnezeu care-si iubeste creatia este capabil de asemenea nelegiuiri?

Sau "Deuteronomul 14:21 Sa nu mâncati din nici o mortaciune; s-o dai strainului care va fi în cetatile tale, s-o manânce sau s-o vinzi unui strain; caci tu esti un popor Sfânt pentru Domnul, Dumnezeul tau"

Deuteronomul 15:3 Vei putea sa silesti pe strain sa-ti plateasca; dar sa ierti ce ai la fratele tau.

Daca ei sunt un popor sfant, noi restul ce suntem?!?! Egiptenii, mayasii, incasii, nordicii, dacii, asiaticii, sumerienii etc. nu sunt tot din creatia Lui? Pai da, nu suntem. Suntem din alta creatie, a altor Dumnezei. Biblia este numai pentru Israeliti, noi, restul, suntem STRAINII din aceasta carte. . Iar tu ala de vrei sa dai cu piatra, citeste mai intai ce scrie in cartea la care cu atata disperare te inchini. Esti sigur ca ai ales Dumnezeul corect?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:25:35
Leyla90 Leyla90 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.09.2009
Implicit

Vreau si eu sa-ti zic ceva app de intrebarea ta cu privire la care-i adevarata credinta.Veneam odata spre casa cu gandurile aiurea imprastiate si la un moment dat ma opreste o batranica si imi pune in mana ceva o carticica un pliant ...nush ce era si tot zicea ceva ca "sa simti asa o pace ..sa afli si u bucurie" .Si nush ce ma mai vrajea ea acolo pn sa-mi dau seama ce vroia defapt de la mn.La un mom dat o intreb" doamna ,sunteti ortodoxa"? La care ea parca speriata cu glas sfios:Nu..eu sunt martora lui Iehoooova(dupa care si mai buimaca)....dar de ce...Dumnezeu nu este ortodox.Inspirat raspuns.
Atunci mi-am dat seama ca are dreptate.Adevarat,Dumnezeu nu este ortodox ,dar ortodoxia este credinta dreapta in El.Orto in greaca inseamna drept,Ortodoxia este credinta dreapta "originala" in Dumnezeu asa cum ne-a fosta lasata de la inceput asa cum ne-a fost revelata(nush daca m-am exprimat corect) de catre Dumenzeul nostru prin prooroci si mai ales este invatatura asa cum ne-a lasat-o Iisus.Fara a avea vreo legatura cu modernismul sau cu evolutia care nu sunt neluate in considerare de catre Biserica Ortodoxa,ortodoxia pastreaza insa esenta invataturii adevarate despre Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:27:50
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cineva888 Vezi mesajul
Nu pot sa cred intr-un Dumnezeu Biblic care spune asta:

Deuteronomul 13:1 Daca se va ridica în mijlocul tau un prooroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,
2 si se va împlini semnul sau minunea aceea de care ti-a vorbit el zicând: „Haide dupa alti dumnezei” -dumnezei pe care tu nu-i cunosti, „si sa le slujim”!
3 sa n-asculti cuvintele acelui prooroc sau visator de vise, caci Domnul, Dumnezeul vostru, va pune la încercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toata inima voastra si din tot sufletul vostru.
4 Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti, si de El sa va alipiti.
5 Proorocul sau visatorul acela de vise sa fie pedepsit cu moartea, caci a vorbit de rasvratire împotriva Domnului, Dumnezeului vostru, care v-a scos din tara Egiptului si v-a izbavit din casa robiei, si a voit sa te abata de la calea în care ti-a poruncit Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli.

Adica "Domnul va pune la incercare", mai precis el trimite proorocul ca sa fie dat exemplu si omorat, ce Dumnezeu care-si iubeste creatia este capabil de asemenea nelegiuiri?

Sau "Deuteronomul 14:21 Sa nu mâncati din nici o mortaciune; s-o dai strainului care va fi în cetatile tale, s-o manânce sau s-o vinzi unui strain; caci tu esti un popor Sfânt pentru Domnul, Dumnezeul tau"

Deuteronomul 15:3 Vei putea sa silesti pe strain sa-ti plateasca; dar sa ierti ce ai la fratele tau.

Daca ei sunt un popor sfant, noi restul ce suntem?!?! Egiptenii, mayasii, incasii, nordicii, dacii, asiaticii, sumerienii etc. nu sunt tot din creatia Lui? Pai da, nu suntem. Suntem din alta creatie, a altor Dumnezei. Biblia este numai pentru Israeliti, noi, restul, suntem STRAINII din aceasta carte. . Iar tu ala de vrei sa dai cu piatra, citeste mai intai ce scrie in cartea la care cu atata disperare te inchini. Esti sigur ca ai ales Dumnezeul corect?
Vechiul Testament se implineste in cel Nou. Nu judecat Biblia prin citate izolate, caci altfel te va duce spre pierzare, asa cum s-a intamplat cu multi. Sfanta Scriptura se judeca ca un tot unitar, in intregul ei.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:28:36
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cineva888 Vezi mesajul
Esti sigur ca ai ales Dumnezeul corect?
Eu sunt sigur.Tu esti?
Vechi 03.01.2010, 17:29:51
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Stii care e problema si diferenta? Orice este facut fara a-L avea in centru pe Dumnezeu, orice face omul care nu este spre Dumnezeu si pentru Dumnezeu, orice este in afara Lui Dumnezeu, de ex orice face omul pentru sine, este de fapt spre necuratul.
Deci orice dorire care nu tinde spre Dumnezeu se plaseaza de fapt in afara Lui Dumnezeu, adica intr-un fel deschide poarta necuratului.
Sfintii nu au dorit nici o putere. Nici pentru ei, nici pentru altii. Ei INTAI au avut dragoste spre Dumnezeu si spre aproapele, INTAI l-au cautat pe Dumnezeu si dupa ce au inaintat in sporirea spre Dumnezeu si iubirea lor spre aproapele a devenit neintinata de egoism si neintinata de sine, abea dupa aceea Dumnezeu le-a dat diferite puteri pe care sfintii nu le-au folosit in folosul propriu, ci numai pentru a-si ajuta aproapele. Ei intai au crezut in Dumnezeu, L-au iubit si si-au pus viata in slujba Lui Dumnezeu ascultandu-i poruncile Lui Dumnezeu fara sa puna mai presus dorinte de-ale lor si abea apoi au primit puterea de a face minuni. Asa stim ca puterea lor era de la Dumnezeu.
Spre diferenta tu iti doresti diferite puteri pentru tine. Ba mai mult, crezi ca ti le poti "lua" sau "face" singur. Tu nu il ai in centrul doririi tale pe Dumnezeu ci pe tine insuti. Practic i-ai intors spatele lui Dumnezeu. Nu numai ca i-ai intors spatele, dar mai mult, practic e ca si cand ai spune "lasa Doamne ca ma descurc fara tine". Ce nu constientizezi tu este ca noi nu avem nici o putere de la noi. Tu nu poti prin propriile tale puteri sa faci nimic. Diavolul are insa diferite puteri, mai mari ca ale noastre si ti le ofera gratis daca tu i-ai intors spatele lui Dumnezeu, amagindu-te ca cele puteri vin de la tine. Insa acele puteri de la diavol vin la pachet cu un pret pe care il plateste sufletul tau, pentru ca diavolul cauta sa inghita pe oricine. Sufletul omului care i-a intors spatele Lui Dumnezeu este chinuit de neliniste, simte ca ii lipseste ceva (dar nu constientizeaza ca ii lipseste chiar Dumnezeu pentru ca e prea mandru adica prea orientat catre sine). Pacea sufleteasca vine numai si numai de la Dumnezeu, daca omul merge spre Dumnezeu si nu spre sine. Dar nu uita ca puterea Lui Dumnezeu este cea mai mare, caci El a facut toate cele vazute si nevazute. In dragostea Lui pentru tine ti-a dat voie sa alegi, ti-a dat liberul arbitru, ti-a dat voie sa alegi sa ii intorci spatele (ceea ce tu deocamdata ai facut) sau poti sa alegi sa-L iubesti.
Vechi 03.01.2010, 17:45:34
cineva888
Guest

Implicit

aha va multumesc tuturor pentru raspunusuri sunt lamurit cat de cat dar mai este un pas sa vad ce voi face ,inca nu sunt sigur ce sa fac
oricum va multumesc
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 17:49:48
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate lasa-te de yoga ca asta distruge mai rau decat sufletul trupul si iti scurtezi zilele facand asa.
Plus ca distruge mintea umana si apoi nu mai poate omul sa inteleaga nimic.
Ca sufletul are niste functii pentru ca sa tina corpul in viata si cu yoga afectezi acele functii ale sufletului.Cele mai rele la yoga sunt exercitiile de respiratie prin care se distrug plamanii,inima si creierul.
Plamanii se mai regenereaza da creierul nu prea.
Du-te si vezi la un mare ascet yoghin ca daca il pui sa faca efort fizic moare dupa postul pe care il tine.
La crestini se tine post treptat pe masura ce omul se impartaseste mai mult de lucrarile necreate ale lui Dumnezeu care tin in buna functionare si trupul.
Si daca iei pe un ascet crestin care tine corect post acela poate sa faca inca efort fizic si nu are nimic.

Last edited by mihailt; 03.01.2010 at 17:52:25.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de niste sfaturi!! Calin21 Preotul 4 17.02.2011 15:32:09
Niste sfaturi,daca se poate elena1974 Generalitati 57 03.10.2010 13:50:58
Ajutor...am nevoie de sfaturi.. marcelpanait Secte si culte 11 02.08.2010 16:49:00
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 22:52:32
sfaturi pt cei care au nevoie anna13 Intamplari adevarate 2 29.10.2006 15:57:48