Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2010, 13:26:41
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit Hmm

Destul de complicata problema.
Mai ales ca multi vin la spovedanie doar asa formal (si aici includ si multi dintre cei care au o viata activa in biserica).
Adevarat este ca pentru cel care are adevarata pocainta e destul si o zi de canon, insa ce sa faci cu cei care se spovedesc doar ca asa e bine, ca sa fie ei impacati cu constiinta, insa inima lor tot de piatra ramane.
Sa-i impartasesti sau nu?
Multi impartasesc fara sa cerceteze acesta aspect.
Eu cred ca mare rau se face cand un om cu falsa pocainta e impartasit, caci ramane in greseala lui.
La fel de gresit imi pare si darea de canoane a la carte, unor oameni care traiesc in niste vremuri destul de grele, si a caror viata atarna de un fir de ata.

Fiecare caz e deosebit, iar acolo unde nu e pocainta sa ajute parintele pe acel om sa gaseasca pocainta adevarata, si cand omul a dobandit-o sa-l impartaseasca, chiar daca nu a implinit intreg canonul prescris de carte.
Reply With Quote

Tags
pocainta, timp

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! cristiboss56 Pocainta 478 28.09.2024 22:37:42
TRIODUL - Perioada pocaintei! geo.nektarios Pocainta 303 22.03.2015 22:12:29
Timpul sacru georgeval Sfanta Liturghie 17 17.02.2014 22:59:21
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
TIMPUL ? allen_sky Generalitati 45 13.09.2007 19:51:02