![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate vrei sa spui ca sunt unele care snt deviate de la invatatura ortodxa, dar de aici pana la a spune ca sunt diavolesti mi se pare ca facem un pas imens. De ce sunt diferite minunile? Eu nu as pune ghilimele. Eu nu pot sa cred ca tot ce se intampla la catolici de atatea secole sunt numai 'fenomene'. O parere personala: Cred ca explicatia pentru 'minunile diferite' este ca Duhul sufla unde vrea si ca se adapteaza la intelegerea credinciosilor. De accea, cand o minune se intampla la catolici, se intampla pe intelesul lor. De exemplu, la ei se pune mare accent pe patimile lui Hristos, mai mult decat pe inviere uneori se vede si in arta lor sacra. De aceea la ei apar oameni cu stigmate, iar la noi nu. Noi vedem crucea intotdeauna in relatia ei cu Invierea.
|
||||
|
||||
![]()
incerc sa ma abtin, fratilor. recunosc, sunt slab si la citirea unora din comentarii ma apuca dusmania. il las pe Danion Vasile sa vorbeasca:
http://www.danionvasile.ro/blog/2007...la-medjugorie/ |
|
||||
|
||||
![]()
Sincretismul religios prezent in aceasta emisiune reprezinta un mare pericol, pentru ca foarte multe persoane considera ca lucrurile prezentate in emisune sunt "ca la carte". Din dorinta asta de a imprumuta din mai multe religii nu mai ajungi nicaieri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg chestia asta cu minunile catolice
Dar ce,o fac catolicii? Minunea este sau nu este . Cum adica sa te feresti sa vezi asemenea minuni ? Sa inchizi ochii, sau ce? Odata ce se intampla un fenomen in afara legilor firii,este o minune,adica omul nu o poate creea sau explica. Si o minune nu poate avea decat 2 surse :Dumnezeu sau diavolul,caci sunt singurii care pot 'stramuta' ordinea lumii pentru scurt timp Chiar nu e vorba de cel ce recepteaza aici,ci de explicarea acelui fenomen,de la Fatima si din alte locatii. Chiar putem presupune ca Dumnezeu l-a lasat pe diavol sa se joace cu soarele(au vazut 70000 de oameni) si apoi sa transmita niste mesaje ,dintre care unele s-au si adeverit,doar ca sa ii ameteasca si mai mult pe catolici,care si asa sunt rataciti Bineinteles ,e si a 3 a varianta sa fie o minciuna toata intamplarea,dar aceasta varianta exista la fiecare minune. |
|
||||
|
||||
![]()
M-am uitat la cateva emisiuni. Cuvintele de acolo nu m-au miscat deloc. Ca ele sa ma miste, trebuie spalate si puse in pamant ca sa rodeasca. Pana atunci, se asemana unor bucati de muscata, rupte din ghiveci. Nu pot inflori decat daca sunt puse in pamant. Ori Oreste asta face, doar rupe din muscata si lasa ramurile in afara ghiveciului. El crede ca vor inflori, in realitate ele se usuca.
|
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba incercam sa scoatem ceva din tot amalgamul asta, ca tot in jurul cozii ne invartim. Cine a zis ceva de Oreste (ma refer la a-l cataloga ca inteleptul... Solomon)? Nu stiu daca are prea multi simpatizanti si daca-i are, ma rog... treaba lor! De cele mai multe ori cand m-am nimerit pe acel program, NU mi-au placut ideile invitatilor lui. Totusi, a mai fost invitat si pustiul acela deosebit de dotat pentru varsta lui, au mai fost si oameni de la care aveai ce asculta. Aceasta emisiune a avut acel ceva prin caracterul informational si nu datorita calitatilor oratorice ale lui Oreste. Ceea ce vad pe-aici este sistemul: "Omorati mesagerul ca n-are sapca!" Si mai ales, in toata emisiunea cu pricina, Oreste nici nu stiu daca a spus doua-trei idei pline de duh...
Pentru anna21: Avertismentul pentru Rusia am inteles ca era datorat inceputului celui mai crud sistem comunist, recunoscut de toata lumea ca impotriva Lui Dumnezeu. Daca la noi s-au daramat biserici si au fost bagati in ocne sute de preoti, inchipuiti-va ce-a fost in Rusia! Si eu chiar nu vad unde este indemnul Sf. Fecioare ca Rusia sa treaca la catolicism!... Asta e ceea ce vrem noi sa interpretam. windorin, intotdeauna avem tendinta sa punem un anume stigmat. Dar nu-i corect. Cati nu s-au departat de Biserica Ortodoxa nu pentru ca intelesesera ceva din rolul bisericii, ci pentru ca au auzit sau au vazut tot felul de preoti care din ignoranta sau slabiciune, au injosit sau distrus orice tentativa de apropiere catre Biserica Lui Dumnezeu. Exista preoti "bolnavi" si preoti cu mult har. Dar Biserica este aceeasi, cu sau fara ei. Duhul bolnav al lui Oreste, nu ma face pe mine sa nu "scanez" si sa selectez numai daca simt ca am ce selecta. E adevarat: de cele mai multe ori se prezentau niste idiotenii, dar au existat si exceptii! Omul are acces in cursul vietii la orice fel de informatie, dar daca vegheaza, nu cred ca are de ce sa se teama. Acum, tema principala era despre miracolele si aparitiile Sfintei Fecioare. Iar aici nu puteam sa nu privesc, fie si din curiozitatea aceea: "Ia sa vedem cu ce ne mai mint de data asta?" Daca un miracol poate fi observat de o masa atat de mare de oameni, in marea lor majoritate nu doar sceptici, ci inversunati impotriva acestor fenomene, daca in urma acelor aparitii, lumea in inteles ceva, s-au intors la credinta, s-au ridicat biserici, s-a preamarit Dumnezeu care se milostiveste sa ingaduie astfel de miracole, doar pentru salvarea omului (DE ORICE CREDINTA, pentru ca uneori aparitiile au fost in mijlocul unor oameni de religii diferite, care s-au indreptat dupa aceea spre crestinism !!!), inseamna ca doar diavolul poate crea filozofii intortochiate, pentru a nu accepta nici cand ti se arata. Evreii inca-L mai asteapta pe Mesia pentru ca dupa filozofia lor, atunci era imposibil sa fie adevarat!... |
|
||||
|
||||
![]()
am postat aici mai demult ceva care ar putea folosi si in discutia de acum:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ghlight=fachir Oare aratarea aceea nu era tot "un alt mod de minune, potrivit pentru credinta fachirului, o aratare care l-ar fi ajutat pe el mai mult?" Sa nu uitam si de un episod din viata Cuviosului Paisie Aghioritul. Parintele se afla la el in chilie si se ruga si deodata a vazut cum acoperisul chiliei se deschide si cum apare Insusi Hristos si il binecuvanteaza. Atunci parintele Paisie a spus: "Cine sunt eu, Doamne, sa ma binecuvantezi Tu pe mine?". Si aratarea a disparut imediat, vadindu-se de la cine era ea, de fapt. Cred ca ar trebui sa invatam mai mult din smerenia Cuviosului Paisie... Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(eu am incercat sa fiu.. subtila. ca daca spun clar ce cred o sa ma acuzati, ca pe andrei aici de fata, de ura, instigare etc) |
|
|||
|
|||
![]()
Si nu e singura data cand diavolul se arata sub chipul lui Hristosn sau al unui inger
Dar se arata celor imbunatatiti .Stii povestirea in care la poarta unui oras era un singur diavol,si in pustie,langa un pustnic era o armata intreaga. Ce rost avea sa se arate diavolul la 70000 de oameni obisnuiti asa ca noi ,pacatosi si sceptici? Eu nu cred ca diavolul sa capete asemenea permisiune, decat efectiv in timpurile din urma ,ale apocalipsei. Ori traim acele timpuri,ori a fost un avertisment dat lumii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. A crede ca esti in stare sa "selectezi" sau sa "scanezi" este o incredere in sine destul de mare. Aceasta este periculoasa celui inca nedespatimit. Mie imi este teama sa stau prea mult in preajma invatatorilor falsi sau a oamenilor bolnavi sufleteste, desi am citit destul de mult despre dreapta credinta. Mai ales cand acestia pentru nimic in lume nu ti'ar acorda atentie sau ar putea accepta ca sunt in inselare. Daca omul este si el in cautari, atunci cu acela poti vorbi orice, cautand sa'l ajuti. 3. Curiozitatea nu are in ea nimic duhovnicesc. 4. Spectaculosul este lucrarea diavolului. Dumnezeu nu face minuni pe stadioane, nici in arene sau pe blocuri. Domnul lucreaza atat de sensibil si tainic. El nu are nevoie de aplauze, nici de camere de filmat, nici de ziare cu poze si alte asemenea inselari de la cel viclean. Diavolul va cauta sa insele pe cat mai multi, iar metoda lui este spectaculosul si incredibilul (va face "minuni").
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? | alexdu | Generalitati | 47 | 22.01.2013 10:22:31 |
Oreste Teodorescu | Andrei B. | Generalitati | 33 | 28.07.2011 08:15:26 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Codul lui Da Vinci... | anyyacory | Despre Biserica Ortodoxa in general | 99 | 09.07.2008 08:28:39 |
|