Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2010, 18:13:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Daca lucrurile stau asa cum spui tu si nu s-a inamplat nimic special din partea ta care sa o faca sa-si schimbe atitudinea, cred ca lucrurile sunt destul de evidente..

A mai fost un caz asemanator povestit pe aici, doar ca invers, dupa multi ani de casnicie el a inceput sa se comporte ciudat si sa spuna tot felul de lucruri aiurea.

Adevarul este ca isi gasise pe cineva si cauta pretexte pentru despartire.
S-ar putea sa fie (destul de sigur) ceva de genul asta.

Nimeni nu se "plictiseste" peste noapte, doar daca nu gaseste altceva care sa i se para mai "interesant".
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 06:55:12
eduard40 eduard40 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.01.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca lucrurile stau asa cum spui tu si nu s-a inamplat nimic special din partea ta care sa o faca sa-si schimbe atitudinea, cred ca lucrurile sunt destul de evidente..

A mai fost un caz asemanator povestit pe aici, doar ca invers, dupa multi ani de casnicie el a inceput sa se comporte ciudat si sa spuna tot felul de lucruri aiurea.

Adevarul este ca isi gasise pe cineva si cauta pretexte pentru despartire.
S-ar putea sa fie (destul de sigur) ceva de genul asta.

Nimeni nu se "plictiseste" peste noapte, doar daca nu gaseste altceva care sa i se para mai "interesant".
Mi sa jurat pe Biblie ca nu are pe nimeni.Am fost vineri la manastirea Dumbrava la sfintul Maslu si m-am rugat acolo impreuna cu sora ei si sotul ei .Motivele ei mi lea enumerat : nu am ajutato cu copilul cant era mic si prin casa cu treburile( eu veneam rupt de la servici si nu eram in stare todeauna de acestea ,dar de o perioada buna de timp o ajut si eu miam dat seama ca trebuie ajutata ca ai este grei si ei,dar primesc raspunsul ca e prea tirziu ).Mi sa pus iarasi in vedere divortul si ca este forte hotarita( in genunchi m-am rugat de ea sa ma ierte si sa mai incercam, dar nu vrea).Ma rog la bunul Dumnezeu sa ma ajute .
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 08:03:42
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduard40 Vezi mesajul
Mi sa jurat pe Biblie ca nu are pe nimeni.Am fost vineri la manastirea Dumbrava la sfintul Maslu si m-am rugat acolo impreuna cu sora ei si sotul ei .Motivele ei mi lea enumerat : nu am ajutato cu copilul cant era mic si prin casa cu treburile( eu veneam rupt de la servici si nu eram in stare todeauna de acestea ,dar de o perioada buna de timp o ajut si eu miam dat seama ca trebuie ajutata ca ai este grei si ei,dar primesc raspunsul ca e prea tirziu ).Mi sa pus iarasi in vedere divortul si ca este forte hotarita( in genunchi m-am rugat de ea sa ma ierte si sa mai incercam, dar nu vrea).Ma rog la bunul Dumnezeu sa ma ajute .
Daca stii ca de obicei vorbesti prea mult, incearca o schimbare. Vorbeste mai putin si fii mai tandru. ,,Vorba dulce mult aduce.''- spune un proverb.

In caz ca nu are pe altcineva, se poate sa fie cu nervii la pamant din cauza stresului cotidian, din cauza stresului pe care i-l provoci prin vorbe sau din cauza altor neajunsuri...

Mergi si la un sexolog pentru a vedea daca pe acest plan nu faceti niste greseli sau daca nu a aparut vreo problema la tine sau la ea care s-ar putea corecta.

Nu vorbi mult cu ea, ci vorbeste-i lui Dumnezeu despre ea. Roaga-te Mantuitorului si Maicii Domnului sa-i spuna sotiei tale un cuvant bun pentru tine. In fata icoanelor LOR sa cazi in genunchi, nu in fata sotiei tale. Rugati-va impreuna, daca se poate. Nu uita ca nu avem voie sa-l idolatrizam pe niciun muritor.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 11:01:22
eduard40 eduard40 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.01.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca stii ca de obicei vorbesti prea mult, incearca o schimbare. Vorbeste mai putin si fii mai tandru. ,,Vorba dulce mult aduce.''- spune un proverb.

In caz ca nu are pe altcineva, se poate sa fie cu nervii la pamant din cauza stresului cotidian, din cauza stresului pe care i-l provoci prin vorbe sau din cauza altor neajunsuri...

Mergi si la un sexolog pentru a vedea daca pe acest plan nu faceti niste greseli sau daca nu a aparut vreo problema la tine sau la ea care s-ar putea corecta.

Nu vorbi mult cu ea, ci vorbeste-i lui Dumnezeu despre ea. Roaga-te Mantuitorului si Maicii Domnului sa-i spuna sotiei tale un cuvant bun pentru tine. In fata icoanelor LOR sa cazi in genunchi, nu in fata sotiei tale. Rugati-va impreuna, daca se poate. Nu uita ca nu avem voie sa-l idolatrizam pe niciun muritor.
Asai am tot insistat in impacarea mea, mi-a spus ca am terminato pshic , e satula rau si vrea divortul , iam zis sa mai aiba rabdare sa mai incercam 1 luna macar ,ca avem un copil impreauna .Am incercat sa mergem la un preot iam explicat ca Dumnezeu nu vrea despartirea ci vrajmasul, sincer nu mai stiu ce sa fac (eu vreau sa fie fericita)nu mia mai ramas decit un singur lucru sa accept divortul sau despartirea. Ma rog neincetat.Am incercat cu frumosul vorbe dulci mam schimbat mult , dar cand ma apropiu de ea mi se spune acelasi lucru (nu vreau ce vrei tu ......si daca insist ajungem la (nu te mai iubesc )....imi este foarte greu eu o iubesc.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 15:40:43
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
(nu vreau ce vrei tu ......
Deci asta este problema, ai devenit muuuult prea bisericos si ei i s-a facut lehamite...du-te si citeste din nou ce ti-am scris pe prima pagina jos!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 16:27:37
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Daca nu este altceva/altcineva, se poate sa o iubesti intr-un mod egoist, sa o iubesti pentru tine, sa o iubesti prea mult - eventual, o fi adorare, ceea ce se cuvine numai lui Dumnezeu (postul anterior si caderea in genunchi). O mai poti iubi si pentru ca nu vrei sa suferi, insa fara putin suferinta iarasi nu se poate spre mantuire. Si iubirea, are un firesc al ei si 'ierarhiile' ei, presupune smerenie si libertate pentru celalalt; o forma de mandrie/egoism este si aceea in care unul vrea sa iubeasca el tot, eventual si pentru celalalt. In general, orice este 'prea mult' nu-i bun.

Sfantul Antonie (daca nu gresesc), spunea de cea mai mare virtute ca fiind 'dreapta socoteala/discernamantul'. Discernamantul ne ajuta sa-l vedem pe celalalt, altfel am ramanea centrati pe noi insine, pe egoismul nostru, din care vin toate relele. Iar daca 'nu-l odihnesc pe aproapele', cum spunea parintele Teofil Paraianu, nu sunt cum trebuie. Deci, se poate si sa fie o deviere a fratiei tale in sensul celor duhovnicesti, iar ea sa fie mai echilibrata si sa sanctioneze aceasta. Doar, daca nu este altceva. Si sfaturile anterioare au fost foarte bune si pot fi puse in practica, probabil venind din experienta, insa oricum, duhovnicul este cel mai in masura sa dea sfaturi aici, ale caruia, urmate, dau cele mai multe roade.

Sa ma ierti ca poate te-ai simtit mustrat. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 16:52:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

MC si altii care au drept solutie continua "indoctrinare" duhovniceasca drept solutie la cererea de divort:
Oare nu vedeti ca aceasta femeie, sotia lui, s-a saturat sa fie privita ca o icoana?
Femeia doreste sa fie vazuta drept femeie; care traieste, respira, are trasaturi frumoase, care are dorinte lumesti, care doreste sa fie plimbata in parc fara sa i se citeasca Psaltirea in timp ce o face sau sa i se aminteasca de Dumnezeu la fiecare pas.
Toate se fac cu masura si mai ales CIND trebuie.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 17:11:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Asai am tot insistat in impacarea mea, mi-a spus ca am terminato pshic , e satula rau si vrea divortul , iam zis sa mai aiba rabdare sa mai incercam 1 luna macar ,ca avem un copil impreauna .Am incercat sa mergem la un preot iam explicat ca Dumnezeu nu vrea despartirea ci vrajmasul, sincer nu mai stiu ce sa fac (eu vreau sa fie fericita)nu mia mai ramas decit un singur lucru sa accept divortul sau despartirea. Ma rog neincetat.Am incercat cu frumosul vorbe dulci mam schimbat mult , dar cand ma apropiu de ea mi se spune acelasi lucru (nu vreau ce vrei tu ......si daca insist ajungem la (nu te mai iubesc )....imi este foarte greu eu o iubesc.
Acest gen de necazuri poate surveni si din cauza unor farmece. Prin urmare, n-ar fi rau sa participi si la Sfinte Masluri, sa stropesti cu Agheasma prin casa si sa vezi ce se mai intampla. Accepta pana la urma si voia lui Dumnezeu, pentru ca in tot raul exista si un bine: lumesc sau duhovnicesc.

Daca ai vreo chemare aparte spre cele duhovnicesti, atunci Dumnezeu te ajuta sa-ti urmezi aceasta chemare, spunea parintele Arsenie Boca. Spune doar rugaciunea ,,Tatal nostru" de cate ori poti si Dumnezeu iti va arata care este voia Sa.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 20:29:10
speranta's Avatar
speranta speranta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2007
Locație: Galati
Implicit

eduard40 eu stiu ca iti vine greu sa o vezi pe femeia ta schimbata...dar sa stii draga frate ca in viata omul se mai schimba de aceea spune Dumnezeu sa nu iubim pe nimeni mai mult decat pe El...ca sa nu ne imbolnavim, de dorul celor care ne lasa,ptr ca totul e neprevazut iar noi dealulgul timpului al casniciei, nu ne vedem greselile sau nu realizam ca le facem,noi credem ca suntem iubiti la nesfarsit ...iubirea adevarata intre un barbat si o femeie e ca o sudura daca apar fisuri...nemultumiri,din partea amandorura , prea dese nu e bine...si asta se vede din primi ani de casnicie...acum ce e de facut? ...eu zic asa: sa fii linistit, daca o iubesti vei fi multumit si doar daca o vezi in casa...vei sta dupa ea, o vei ajuta in treburile casei...ai grija de ea la modul cel mai linistit, fara ai mai spune ca vrei ceva de la ea...ea nu mai poate ,o sa fie foarte dureros pentru tine,sper sa rezisti...privirea ta trebuie sa fie blanda fata de ea, caci ea simte ca o urmaresti,are nevoie de liniste...cu timpul o sa prinda incredere ca vrei sa ii fii prieten...ea nu mai gaseste iubirea ,prietenia ,ocrotirea sa destabilizat....mai incearca sa fii bun, fara sa ceri nimic...in schimb sa dai totul....si credema ca nu esti tu de vina si nici ea ptr schimbarea ei, sa nu o urasti...doar ca asa sa intamplat.
Dumnezeu sa ajute!

Vechi 11.01.2010, 20:46:38
cozymin cozymin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.09.2009
Implicit

Citat:
Buna,
Incep cu o scurta descriere :
Am 40 ani si sint casatorit de 14 ani , am o fetita de 9 ani , sotia mea e mai tanara ca si mine are 33 ani , casatoria noastra a fost ok , pina anul trecut cind au inceput problemele.
Nu mai este femeia care a fost nu o mai interesa casa si familia a inceput sa imi ocoleasca si familia mea ( aveam obiceiul sa iesim toti la plimbari si cumparaturi luam masa cu familia etc) mia spus ca sa saturat de batrani.Este mai tot timpul ocupata servici si scoala nu prea are timp de noi.Eu am intrebato ce sa intimplat de ce este asa.Am inceput sa ne certam ....respectul dinainte nu mai exista .Foarte mult negativism in ea doar de lucrurile mai putin frumoase imi aminteste de ele , tot ce era frumos intre noi nici nus mai aminteste.Din aceste certuri nu a iesit nimic bun acum imi spune ca este goala si nu mai simte nimic pentru mine.Imi mai spunea ca ma iubit enorm dar nu am apreciat asta.Eu imi iubesc sotia si copilul foarte mult si casatorie pentru mine e ceva sfint ( ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta).Am avut discutii de despartire si divort, recunosc ca si eu am gresit mult in comportamentul cu ea (SINT RAU DE GURA) in rest nu beau nu fumez, citesc biblia merg mai rar la biserica etc, imi vad de servici familie, am putini prieteni ( am o familie si asta e cel mai bun lucru din viata mea).
Daca as putea as da timpul inapoi si sa repar tot ce sa stricat intre noi.
M-am rugat mult pentru aceasta problema am tinut si postu .....parca ar fi o vraja mare ea este foarte rece parca are inima inghetata.Era o scumpa inainte femeie de casa, vesela,draguta.
Acum imi spune ca nu merit o femeie ca si ea ,ce imi place la ea , ca eu sint prea bun pentru ea.
M-am rugat mult dar nu sa intamplat nimic bun ....au fost 2 tentative de impacare dar dupa 2 zile isi amintea de certuri si era gata.
Sint un pacatos si recunosc din plin asta , imi doresc sa devin un baiat mai bun decit eram inainte.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi rugaciuni etc.
Nu pot sa-ti zic decat sa ai rabdare. Probabil un duhovnic te poate ajuta foarte mult cu sfaturi si rugaciune. Ai grija la tot ceea ce faci si lupta pentru familia ta.
Ca sugestie pot sa-ti dau cateva sfaturi pe care ti le-as da dar totul depinde de tine.
Sa taci atunci cand vrei sa te certi. E greu, dar un repros face sa puna paie pe foc, si ceea ce e important nu-i reprosa nimic, nu o face sa se simta inferioara, acordai importanta cuvenita, incearca sa fi romantic. Chiar daca ea are chef de cearta, tu fi bland, vorbeste-i normal, si chiar zambeste, glumeste. Fa-o sa descopere ceea ce ia placut la tine. O alta sugestie ar fi sa va petreceti mult timp impreuna doar voi singuri, plimbari etc. Putei sa va luati o mica vacanta de relaxare. Si inca ceva. Ar fi bine ca rugaciunea sa o faceti in comun,sa mergeti impreuna la aceeasi biserica, sa va spovediti la acelasi preot, postul sa-l tineti impreuna.
Sper ca te-am ajutat si astept un raspuns sa vad cum iti mai merge.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume pe cale de disparitie costel Generalitati 45 26.02.2013 03:30:13
Papa este pe cale de a pescui un pește mare Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 17 13.02.2012 21:26:45
cale de mijloc Jamaica Generalitati 28 29.08.2010 00:47:51
Familia si migratia - un pas spre destramare? Tamara Generalitati 4 27.07.2009 13:08:42
Dificultati pe cale iosif Generalitati 39 01.04.2007 19:44:39