![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
In pragul mortii creierul nu mai functioneaza la fel. Faptul ca unii dintre atei devin mistici nu are nici o relevanta.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Experienta medicala, stiintifica daca vrei demonstreaza altceva.. Vezi "experiente in pragul mortii" este o carte despre asa ceva. Citat:
Citat:
Citat:
Daca Dumnezeu are initiativa/decizia, este un lucru bun pentru ca El are discernamantul necesar pentru a sti cand este nevoie de acest act extrem. Daca omul are initiativa, poate fi un lucru rau, pentru ca omul are vedere scurta. Insa cel mai bine este ca fiecare sa judece in dreptul sau, nu situatii abstracte sau in dreptul altora cu atat mai putin de dragul unei discutii sterile. Citat:
Aici intervine subiectivismul tau, faptul ca tu nu vezi te face sa zici: "rar vezi", cand de fapt ar trebui sa spui "rar am vazut", daca ti-ar fi draga corectitudinea, dar ma rog, esti ateu n-ar trebui sa-ti cerem asa ceva, cine estie poate ai o gena care te opreste de la asta, nu? :) Ateii se sacrifica doar din slabiciune, pentru ca procesul rational (daca l-ar avea in acel moment) le-ar spune ca nu trebuie sa faca niciodata asta, propria persoana este cea mai importanta din tot universul. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Carti stiu si eu destule... Citat:
Exista si educare ce nu se bazeaza pe constringere, dovada este manualul de educatie civica de clasa a III-a, daca vrei ti-l imprumut. Citat:
Tocmai ti-am spus ca diferenta intre animale si om e majora, in principal din cauza modului (si implicit a vitezei) de transmitere a informatiei de la un individ la altul. Citat:
"Poate"? Acum ti-e clar de ce ti-am spus ca nici credinciosului nu-i ii e clar? Citat:
Citat:
Nu propria persoana e cea mai importanta din tot universul, daca ai intelege evolutionismul ai vedea si tu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
alinb, poate ca nu ar trebui sa judeci pe altul. este impotriva a ceea ce ne-a invatat Mantuitorul nostru. Nu dovedesti ca esti cu nimic mai bun, facand asta. Nu foloseste la nimic sa invinuiesti asa pe altul, cu atat mai mult cu cat nu poti sti ce ar face topcat sau oricine dintre acesti atei sau altii daca ar fi pusi in fata unui fapt de viata care ar cere sacrificul lor pt altul. discutiile sunt constructive, certurile nu. Doar Dumnezeu, care ne-a dat viata, are dreptul sa ia viata unui alt om, nu alt om, in nicio conjunctura. Asta e o crima, incalca cele 10 porunci ale lui Dumnezeu si cu siguranta nu Ii e pe plac. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca daca ti s-ar fi ivit ocazia sa il ucizi pe Hitler cu citeva zile mai devreme de sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial ai fi refuzat politicos, spunind ca numai Dzeu are dreptul sa o faca?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da. Sa inchizi un om periculos ca sa-i opresti initiativele criminale impotriva altora e un lucru bun, crima e crima si nu e buna.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci l-ai fi lasat sa ucida in continuare. Am inteles bine?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu . am zis ca un astfel de om este bine sa fie inchis, ca sa nu mai fie lasat sa-si desfasoare actiunile criminale, dar nu sunt de acord ca omul tb sa comita crima, chiar si in cazul unui criminal. ( principiul asta cu " ochi pt ochi " , e impotriva a ceea ce ne-a invatat mantuitoru. In plus, nu ma indoiesc de Judecata lui Dumnezeu, care e dreapta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce, daca lunestii lui Iliescu ar fi tras in el in loc sa traga in oameni, am fi trait mai bine acum? Iluzii.. Un singur om nu poate schimba cursul istoriei si asta nu e fatalism. Last edited by AlinB; 12.01.2010 at 16:20:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trecind peste faptul ca habar n-am cine e Iliescu asta si ce a facut el, era o problema concreta, la care astept un raspuns. Unul CLAR, asa cum te-ai laudat ca il are credinciosul. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|