![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este o vorba: "cand tot ce ai in mana este un ciocan, peste tot vezi numai cuie" ![]() Ce e rau in a respecta natura care iti sustine viata? Sa o idolatrizezi, este cu totul altceva, dar in filmul respectiv natura chiar avea viata si personalitate, era un supercreer, nu nu-stiu-ce zeitate inventata sau un demon. Desigur, pentru cei care sunt in extrema cealalta, nu pot crede decat ceea ce vad si ating si nu fac diferenta intre realitate si fictiune, filmul le alimenteaza crezul pe care il au deja (panteism, naturism, etc.). Dar problema cu diferenta intre realitate si fictiune si mai ales raportarea corecta la ele o pot avea se pare si cei credinciosi. Eu o vad ca o poveste frumoasa, in care binele si umanitatea invinge in fata lacomiei care dezumanizeaza si reduce totul la supravietuirea si castigul trupului, sufletul fiind mort sau ignorat, in valorile universale ale sufletului, care nu trebuie sa tina cont de trup. Sa vedem si partea a doua acum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
mergand pe aceasta directie, ca subiectul poate alimenta ideile deja existente panteiste sau naturaliste, din ce ai spus tu deduc ca aceste doua curente ar avea unele idei bune, atata timp cat le filtrezi dintr-o perspectiva crestina. recomand calduros cartea parintelui Serafim Rose - "Nihilismul - o filosofie luciferica", pentru o mai buna constientizare a curentelor de gandire care "bantuie" epoca noastra, curente care vin imbracate in haine ademenitoare, cu idei noi si "bune", care ne spun ce vrem sa auzim, ne vorbesc despre natura, iubire, responsabilitate, dar de fapt nu sunt decat o reactualizare a ratacirilor ateiste si nihiliste, putin mai "gatite" pentru a suna bine urechilor contemporane. Sa ne fereasca Dumnezeu de acestea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poti sa imi recomanzi alta carte a parintelui Serafim?una mai ,,citibila,, repet nu am studii filozofice si nici teologice... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ortodoxia si Religia Viitorului, Descoperirea lui Dumnezeu in inima omului, Sufletul dupa moarte. Acestea trei sunt superbe. E destul de grea cartea despre nihilism, dar cred ca ar putea aduce multi filosofi la lumina cunostiintei, la adevarat filosofie. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
maine caut si imi mai cumpar ceva... |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca nu sunt lucruri care se intampla oamenilor normali, dar pe net se vorbeste de tristetea cauzata de vizionarea filmului si compararea vietii imaginare, cu cea reala.
"Ever since I went to see 'Avatar' I have been depressed. Watching the wonderful world of Pandora and all the Na'vi made me want to be one of them. I can't stop thinking about all the things that happened in the film and all of the tears and shivers I got from it," Mike posted. "I even contemplate suicide thinking that if I do it I will be rebirthed in a world similar to Pandora and the everything is the same as in 'Avatar.' " sursa: http://edition.cnn.com/2010/SHOWBIZ/...r.movie.blues/ Mi se pare o mare tampenie sa compari viata personala cu fanteziile celor de la hollywood.. dar iata ca filmul modeleaza viata interioara a oamenilor si creeaza asteptari si dorinte nerealiste! Oamenii viseaza la planeta utopica, la viata prezentata acolo... la toate tampeniile. In realitate, parerea mea este ca omul actual are o viata atat de lipsita de SENS incat este gata sa imbratiseze orice "sens" care vine impachetat in ambalaj adecvat! Oamenii sunt nemultumiti de viata lor, ei simt ca ceva lipseste, sunt flamanzi si insetati.. Dar in lipsa adevarului se hranesc cu toate minciunile vehiculate de media. Prind din zbor o iluzie frumoasa si tanjesc dupa ea. (reactiile la film o dovedesc din plin) Mi se pare foarte, foarte dureros. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum, cei care au facut filmul au avut simtul umorului (sau isi bat joc de spectatori).
Cica oamenii s-au dus pe Pandora (presupun ca toti stiu ce este cutia pandorei) ca sa obtine .. "unobtainium" (= ceea ce nu poate fi obtinut)! hahaha.. pe mine m-a amuzat mult chestia asta Dar nu este gata. Ei folosesc hell trucks (camionanele de iad, in traducere aprox.) ca sa transporte unobtainium la hell's gate (poarta iadului). Pam, pam!! M-au dat gata. Last edited by anna21; 12.01.2010 at 20:47:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am biletele de cinema cumparate si efectiv nu imi mai da ghes inima sa merg.. deci va intreb pe voi cei ce ati vizionat...este chiar atat de puternic mesajul acestui film, astfel incat sa ajung la "spitalul de glumeti" ![]() Ca daca-i pe-asa, atunci biletele sa fie foc ptr soba ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 11:19:51 |
Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 11:25:14 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 16:14:30 |
|