Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2010, 14:23:25
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Mi-as dori sa pot sa fiu ca Zorba.
Eu mi'as dori sa pot sa fiu ca Hristos !

Nu as fi indraznit nici sa gandesc la aceasta, daca El Insusi nu mi'ar fi cerut'o, zicand:
"Fiti desavarsiti, precum Tatal vostru cel din ceruri desavarsit este." (Matei 5,48)

Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 23:35:37
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Eu mi'as dori sa pot sa fiu ca Hristos !

Nu as fi indraznit nici sa gandesc la aceasta, daca El Insusi nu mi'ar fi cerut'o, zicand:
"Fiti desavarsiti, precum Tatal vostru cel din ceruri desavarsit este." (Matei 5,48)
Eu imi doresc sa fiu asa cum inima mea ma impinge sa fiu, si nu cum imi spune mintea sau alte persoane care nu ma cunosc. Omul nu poate face rau daca face totul din inima, cu iubire... Mintea si ceilalti, in schimb, te imping sa faci rau.

Last edited by razvan_andrei; 12.02.2010 at 23:40:29.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2010, 22:59:07
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amatyyy Vezi mesajul
Cartile marelui crestin ortodox grec- Paisie Aghioritul.
DA! recomand si eu din tot sufletul. Tot ce am citit din cele scrise de altii ca povestiri, sfaturi, pilde ale parintelui m-au folosit f mult.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.02.2010, 23:23:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Uitasem de unele din cartile lui Vladimir Volkoff (autor francez de origine rusa), de ex. Strutocamila (le Praître), L'Interrogatoire, Le retournement, Metro pour l'enfer
Vechi 07.02.2010, 23:47:14
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Pentru o mai buna viata duhovniceasca si pt o intelegere mai buna Evangheliei lui Hristos, este bine si ne recomnad si toti marii nostrii duhovnici sa citim VIETILE SFINTILOR! Asta ne ajuta cel mai mult!
Dupa ce ne rugam dimineata si luam Sf.Aghiasma si Anafora, e bine sa citim Viata Sfantului din ziua respectiva! Ca dupa ce citim imediat ne rugam sfantului zilei cu cuvinte simple sa se roage lui Dumnezeu pt noi! Si ne ajuta atat de mult... nu ne dam seama... dar daca o facem, vom primi ajutorul sfantului!
Apoi cand avem timp sa citim NU mult ca sa nu intelegem ci cate putin din fiecare carte! Si din Sf.Scriptura e de ajuns cate un capitol din Noul Testament! Ca sa putem cugeta cand putem la acele cuvinte dumnezeesti!

Daca luam carti grele... nu rezolvam nimic! VA indemn simplu si curat: sa citim Vietile sfintilor ca ei ne sunt exemplu de vietuire in Hristos si tot ei sunt cei care au pus in practica cuvintele lui Hristos! Nimeni nu ne poate da exemplu mai viu decat sfintii!
Si de aici lucreaza Dumnezeu...

BUCURII!!!
Vechi 08.02.2010, 00:33:27
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit

Cartea mea preferata este "Crima si pedeapsa" de Dostoievski.

Este una dintre cele mai recente carti citite si as putea spune ca a fost o adevarata incantare.

Am citit-o dupa mii de alte carti de literatura, in special franceza. La sfarsit, am exclamat: "Iata cu adevarat o carte adevarata, care este cu adevarat de folos cititorilor!"

Da, aceasta carte arata cum un om rau se poate transforma intr-unul bun, cum un criminal poate ajunge un om normal si o prostituata poate ajunge o femeie cinstita. Aceasta carte da sperante ca orice bruta se poate reintegra daca simte iubire, nimic nu este irecuperabil.

O carte minunata pe care o recomand tuturor!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2010, 04:35:42
mirelat
Guest

Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
... sa citim VIETILE SFINTILOR! Asta ne ajuta cel mai mult!
Dupa ce ne rugam dimineata si luam Sf.Aghiasma si Anafora, e bine sa citim Viata Sfantului din ziua respectiva! Ca dupa ce citim imediat ne rugam sfantului zilei cu cuvinte simple sa se roage lui Dumnezeu pt noi! Si ne ajuta atat de mult... nu ne dam seama... dar daca o facem, vom primi ajutorul sfantului!
Stii, Geo, chiar ma gandeam ieri citind postarea ta (speram sa apara ceva comentarii intre timp, de asta nu am scris eu imediat ) deci ma gandeam ca eu una nu sunt prea vrednica sa citesc asa mult dimineata. dar dupa ce citesc rugaciunile diminetii (din calendarul de buzunar) mai rasfoiesc cateva pagini sa vad ce sfant sau sfinti avem in ziua respectiva. si cu cateva cuvinte simple, ma rog si eu sa ma ajute sa trec cu bine peste ziua respectiva.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 12:29:32
marta_lena's Avatar
marta_lena marta_lena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Implicit

1."Parintele Paisie si marii initiati ai Indiei" - scrisa de parintele Paisie Aghioritul, cred ca poti intelege atate de multe din aceasta scriere, o recomand cu toata inima oricarei persoane, o va captiva inca din primele randuri...
2. "Tatal meu preotul care s-a urcat la cer" - scrisa de Virgil Gheorghiu, nu pot sa descriu in cuvinte aceasta carte...ramane ca voi singuri sa va faceti o parere.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 14:03:47
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Am vazut, de curand, piesa de opera "Traviata". Am inteles ca ar fi scrisa dupa cartea "Dama cu camelii", a lui Alexandre Dumas.

Este vorba despre fiul unei familii nobile care se indragosteste de o femeie desfranata.
M'a atins profund tema, opera, ideea, fapta... caci se spune ca ar fi scrisa dupa un fapt real.

Povestea adevarata din cartea "Dama cu camelii"

"Traviata" a fost inspirata de Rose Alphonsine Plessis (1824-1846) (nascuta in satul Nonant, nu departe de orasul Bayeux din Franta), care a fugit de acasa la varsta de 13 ani. Ajunsa la Paris fara bani, a inceput sa practice prostitutia. La 18 ani devenise deja o cunoscuta ca una din cele mai scumpe curtezane (care in limba italiana se numeste "traviata").

Spre a scapa de urmarirea familiei, si-a schimbat numele de fata in Marie-Duplessis. In aceasta perioada, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas - fiul (1824-1895), care s-a indragostit de ea si cu care a intretinut stranse legaturi amoroase. Legatura lor au continuat chiar si dupa casatoria ei, pana la prematura ei moarte, in urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la varsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o multime de camelii, floarea ei preferata, a fost depus in cimitirul Montmartre.

In anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul "Dama cu camelii", roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursa de inspiratie pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi - „La Traviata”, cu singura diferenta ca in opera, personajul feminin apare sub numele de "Violetta Valery".

Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.

Last edited by windorin; 08.02.2010 at 14:06:07.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 16:29:34
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Am vazut, de curand, piesa de opera "Traviata". Am inteles ca ar fi scrisa dupa cartea "Dama cu camelii", a lui Alexandre Dumas.

Este vorba despre fiul unei familii nobile care se indragosteste de o femeie desfranata.
M'a atins profund tema, opera, ideea, fapta... caci se spune ca ar fi scrisa dupa un fapt real.

Povestea adevarata din cartea "Dama cu camelii"

"Traviata" a fost inspirata de Rose Alphonsine Plessis (1824-1846) (nascuta in satul Nonant, nu departe de orasul Bayeux din Franta), care a fugit de acasa la varsta de 13 ani. Ajunsa la Paris fara bani, a inceput sa practice prostitutia. La 18 ani devenise deja o cunoscuta ca una din cele mai scumpe curtezane (care in limba italiana se numeste "traviata").

Spre a scapa de urmarirea familiei, si-a schimbat numele de fata in Marie-Duplessis. In aceasta perioada, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas - fiul (1824-1895), care s-a indragostit de ea si cu care a intretinut stranse legaturi amoroase. Legatura lor au continuat chiar si dupa casatoria ei, pana la prematura ei moarte, in urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la varsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o multime de camelii, floarea ei preferata, a fost depus in cimitirul Montmartre.

In anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul "Dama cu camelii", roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursa de inspiratie pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi - „La Traviata”, cu singura diferenta ca in opera, personajul feminin apare sub numele de "Violetta Valery".

Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.
Dorin, la ce iubire te referi? Pentru ca sunt exemple in Pateric cand foarte multi parinti, asemenea lui Hristos, mergeau in casele desfranatelor si le vesteau pocainta.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Citatul din Biblie care v-a marcat viata florina_drossu Despre Sfanta Scriptura 51 24.04.2014 21:33:38
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut spre_rasarit Generalitati 12 24.09.2011 11:07:25
Documentare care ne-au placut NeInocentiu Generalitati 3 10.09.2011 12:01:06
ce nume v-ar fi placut sa aveti? podolski_2 Generalitati 92 12.08.2010 23:09:07
Carte aureliapopescu Stiri, actualitati, anunturi 2 03.11.2009 11:39:49