![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
A T E N T I E : PROBLEMA RAULUI A FOST DISCUTATA SI PARADISCUTATA , dar aici nu se pune problema UNEI DISCUTII IN POLEMICA , deci : TREZESTE-TE ! ! ! . . .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate nu v-ati dat seama ca abia am intrat pe acest forum si ca mi-e practic imposibil sa stiu tot ce s-a discutat aici de-a lungul timpului. De aceea am si scris ce-am scris in postarea pe care o citati. Daca problema a fost discutata nu era mai simplu sa dati curs rugamintii mele si sa-mi aratati unde? Ce sa inteleg de aici? Ca intrebarile mele nu sunt legitime? Deranjeaza pe cineva? Prezenta mea nu e binevenita? Am spus-o si pe alt topic, e suficient sa mi-o spuneti si am plecat. Multumesc pentru grija, nu consum bauturi alcoolice. Si nici somnambul nu sint.
|
|||
|
|||
![]()
IvanFK
Acea mica gresla a lui Adam si Eva a adus in lume pacatul si moartea Nu Dumnezeu a gresit ci ei,fiind primii ,dupa satan,care au incalcat leegea ascultarrii de Dumnezeu . Dumnezeu nu intamplator le-a zis sa nu manance din acel pom,caci stia ce urmeaza,stia ca cunoasterea,fara viata vesnica ,provoaca mandria si moartea Dar acest pacat si rau din lume,a fost indreptata in chip mai frumos decat a intrat in lume,printr-un act la fel de dur,prin moartea,prin rastignirea,a insusi Copilului lui Dumnezeu. Deci acel act al lui Adam a fost anulat Nu exista rau,decat prin neprimirea lui Histos. Citeste Evanghelia de azi 'Daca credinta ati avea cat bobul de mustar,ati zice muntelui sa se arunce in mare,si s-ar face' Deci fenomenele naturale nu reprezinta nimic,ci doar lipsa credintei |
|
||||
|
||||
![]()
Ivan, bine ai venit pe acest forum. Ce pot sa-ti spun este ca Dumnezeu nu face pauze de iubire. Prezenta cutremurelor si a victimelor in urma acestora, nu inseamna ca Dumnezeu a incetat sa mai iubeasca. Sigur, poti spune ca suferinta nevinovatilor constituie un dosar impovarator in care tacerea lui Dumnezeu si lipsa interventiei Sale devin proba unui esec. Dar nu-i asa. E adevarat ca omul experimenteaza suferinta ca pe un rau, ca pe o degradare a fiintei, dar aceasta conditie istorica a suferintei se dovedeste a fi o sansa fiintiala pentru om tocmai pentru ca ea nu este numai urmarea unui accident in fiinta ci, prin intelepciunea lui Dumnezeu poate fi redirectionata spre refacerea fiintiala.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu caut sa-I intocmesc un rechizitoriu lui Dumnezeu, dar vreau sa inteleg. Pentru mine nu e destul ca in fata unei asemenea tragedii sa declar senin "Dumnezeu este iubire" si sa-L rog sa ajute victimele. Daca exista vreo noima pentru atita suferinta, vreau sa inteleg si eu care e aceea. Si da, daca in ce priveste originea suferintei sintem destul de creativi (pacatul originar, pacatele noastre, satana, fortele naturii, etc) in ce priveste tacerea si neimplicarea lui Dumnezeu nu prea stim ce sa spunem.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum intelegi? ..si bine-ai venit pe la noi! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumesc, bine v-am gasit.
|
|||
|
|||
![]()
Da, ar fi putut insa nu poate trece peste alegerea noastra. In asta consta puterea omului pe pamint in relatie cu Dumnezeu.
Poate alege, si noi am ales sa ne chinuim si sa murim prin diverse "jocuri" sociale sau fenomene naturale ale locului unde am ales sa vietuim din cauza mincarimii. " Cu sudoarea fruntii va veti cistiga piinea" Stii ce-i sudoarea?...este si teroarea prin care trecem cind suntem acoperiti sub darimaturi! Tu , de ex, daca esti aruncat in inchisoare pentru ca acolo vrei sa-ti faci veacul, dintr-un motiv sau altul, dupa care te razgindesti, ce faci? Nu te ROGI de Directorul inchisorii sa te ELIBEREZE pentru ca te-ai razgindit? cam asa si noi, |
|
||||
|
||||
![]()
Si totusi raul loveste si pe cei care L-au primit.
|
|||
|
|||
![]()
Acela despre care vorbesti,nu mai e rau,ci incercare
Cel credincios,lovit de Dumnezeu,spune:Milueste-msa pe mine pacatosul .Deci el nu se razvrateste ,el accepta raul ce i se intampla,ca mijloc de curatire a pacatelor,ca pedeapsa cuvenita pentru mantuire.Si asta pt ca are o speranta mare,chiar in Cel care aparent loveste Iar cel necredincios,vede ca un rau,orice ii strica placerea vietuirii in aceasta lume. Deci raul nu este atat in afara,cat in noi. Bineinteles,acum mor oameni,tot ce vorbim noi e teoretic,pina nu trecem prin acelasi lucru. Totul e ca in clipa aceea sa fim pregatiti ,si sa zicem:Domnul a dat,Domnul a luat ,fie numele Domnului binecuvantat ! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dezastru in tabara de copii a Parintelui Tanase ! << sursa "Gandul info" >> | cristiboss56 | Generalitati | 40 | 28.12.2011 15:57:47 |
dezastru | Hartford | Generalitati | 5 | 18.11.2011 02:20:10 |
|