Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 12:37:54
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
15. Cine este socotit fariseu?
Fariseii au fost o secta a religiei iudaice.Am inteles ca evreii ortodocsi din ziua de azi sunt identificati cu fariseii.Dar probabil ca te-ai referit la altceva , gen : Cine ar fi "fariseii" din zilele noastre?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 15:56:13
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Fariseii au fost o secta a religiei iudaice.Am inteles ca evreii ortodocsi din ziua de azi sunt identificati cu fariseii.Dar probabil ca te-ai referit la altceva , gen : Cine ar fi "fariseii" din zilele noastre?
Nu cred ca ar trebui sa ne legam de evrei, pana la urma. Sunt un popor, la fel ca alte popoare. Ma refeream la fariseii din zilele noastre, care cred eu, sunt pe la toate religiile.

"Fariseii au fost o secta a religiei iudaice.Am inteles ca evreii ortodocsi din ziua de azi sunt identificati cu fariseii."
Ce-ai spus tu aici, personal cred ca e o prejudecata. Farisei sunt, dupa opinia mea, toti aceia care stiu teoretic, urmeaza ritualuri si dogme, dar nu traiesc in acord cu credinta lor.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 12:23:26
Caprioara
Guest

Implicit

Maria-Luisa tocmai asta este creștinismul ! Lupta pentru desăvârșire ! Nu s-ar mai numi creștinism daca nu ar fi astfel ! Creștinul odată ce apucă pe calea mântuirii luptă cu ajutorul lui Dumnezeu pentru a ajunge la destinație: la sfințenie, la Țara cea de sus ! Bineînțeles că orice luptă are victoriile și eșecurile ei... omul se luptă cu păcatul ca să biruiască, însă noi suntem nepuncioși, și în luptă ne mai și rănim, mai și cădem, dar important este să nu abandonăm lupta ! Ne ridicăm ne înarmăm cu mai multă rugăciune, răbdare, smerenie și cu alte "arme" duhovnicești și continuăm lupta ! Cât durează lupta? Toată viața ! Deci a fi creștin înseamnă a fi luptător pentru Adevăr, pentru mântuire, pentru viața cea veșnică ! Cu cine ne luptăm noi? Cu diavolul ! El este dușmanul numărul unu ! El este cel care ne urăște atât de mult și care nu vrea să ne lase să îi luam locul de unde a căzut ! Dar, nu numai cu diavolul trebuie să ne luptăm, ci și cu noi ! Ne luptăm cu noi pentru a tăia voile și poftele stricăcioase ale trupului ! Ne mai luptăm și cu lumea care văzând lupta noastră și efectul pe care îl are asupra noastră, începe să ne socotească ca pe niște oglinzi în care își vede negreala sufletească și care în loc să se trezească și să pună început bun, ea, lumea nu face decât să încerce să îndepărteze și să spargă oglinzile pentru ca să nu-și mai vadă ea urâțenia sufletească !

Așadar, dacă creștinismul înseamnă lupta împotriva păcatului și dacă această luptă presupune și căderi cred că răspunde la toate întrebările tale și nu numai ale tale !

Ce trebuie să reținem este că indiferent de cădere lupta nu trebuie să înceteze ! Pentru cine cunoaște și vrea să cunoască ! Cine nu se încadrează în acestă categorie nu înțeleg ce caută pe aici !??

Doamne ajută !
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 16:05:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Caprioara Vezi mesajul
Maria-Luisa tocmai asta este creștinismul ! Lupta pentru desăvârșire ! Nu s-ar mai numi creștinism daca nu ar fi astfel ! Creștinul odată ce apucă pe calea mântuirii luptă cu ajutorul lui Dumnezeu pentru a ajunge la destinație: la sfințenie, la Țara cea de sus ! Bineînțeles că orice luptă are victoriile și eșecurile ei... omul se luptă cu păcatul ca să biruiască, însă noi suntem nepuncioși, și în luptă ne mai și rănim, mai și cădem, dar important este să nu abandonăm lupta ! Ne ridicăm ne înarmăm cu mai multă rugăciune, răbdare, smerenie și cu alte "arme" duhovnicești și continuăm lupta ! Cât durează lupta? Toată viața ! Deci a fi creștin înseamnă a fi luptător pentru Adevăr, pentru mântuire, pentru viața cea veșnică ! Cu cine ne luptăm noi? Cu diavolul ! El este dușmanul numărul unu ! El este cel care ne urăște atât de mult și care nu vrea să ne lase să îi luam locul de unde a căzut ! Dar, nu numai cu diavolul trebuie să ne luptăm, ci și cu noi ! Ne luptăm cu noi pentru a tăia voile și poftele stricăcioase ale trupului ! Ne mai luptăm și cu lumea care văzând lupta noastră și efectul pe care îl are asupra noastră, începe să ne socotească ca pe niște oglinzi în care își vede negreala sufletească și care în loc să se trezească și să pună început bun, ea, lumea nu face decât să încerce să îndepărteze și să spargă oglinzile pentru ca să nu-și mai vadă ea urâțenia sufletească !

Așadar, dacă creștinismul înseamnă lupta împotriva păcatului și dacă această luptă presupune și căderi cred că răspunde la toate întrebările tale și nu numai ale tale !

Ce trebuie să reținem este că indiferent de cădere lupta nu trebuie să înceteze ! Pentru cine cunoaște și vrea să cunoască ! Cine nu se încadrează în acestă categorie nu înțeleg ce caută pe aici !??

Doamne ajută !
sunt de acord cu tine ca este o lupta pentru desavarsire. Nu mai ca marea batalie nu ar trebui sa fie in afara omului, ci in om. Cred eu ca diavolul cu care ar trebui sa se lupte orice crestin , este in el insusi. slabiciunile, defectele lui. Proiectarea lui in afara, nu duce la manuire..
doar constienta ca Hristos este cu noi si in noi si ca prin El avem puterea de-a invinge fiara, care tot in noi este, si acea fiara, dupa parerea mea, este egoismul, rautatea, judecata impotriva altuia, minciuna, nedreptatea etc. Gresesc?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 16:11:20
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Hristos este cu noi si in noi si ca prin El avem puterea de-a invinge fiara, care tot in noi este, si acea fiara, dupa parerea mea, este egoismul, rautatea, judecata impotriva altuia, minciuna, nedreptatea etc. Gresesc?
NU
Si deoarece nu sunt permise mesaje mai scurte de 10 litere,iti mai zic odata:
NU
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 16:18:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
NU
Si deoarece nu sunt permise mesaje mai scurte de 10 litere,iti mai zic odata:
NU
nu gresesc, sau nu este asa cum zic?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 12:45:36
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Am si eu cateva intrebari:
Deoarece ai pus multe intrebari ,e inevitabil sa nu mai si gresesc,asa ca ia-le ca pe opinii personale

1.se poate numi crestin cel care judeca pe altul?.
Da.E un crestin care greseste.Oricine judeca,va fi judecat .Are mult curaj sa judece ,daca nu ii e frica de Judecata Celui care stie totul

2.dar cel care nu isi iubeste chiar si dusmanul?
Da.E un crestin care nu profita .Pentru ca rateaza desavarsirea,asemanaraea cu Dumnezeu.Caci Dumnezeu "da ploaia Sa si peste cei drepti si peste cei nedrepti",si noi suntem chemati la desavarsire

3.mai poate fi socotit dusman acela pe care, desi l-ai privit ca dusman, il iubesti?
In prima faza te lupti cu tine sa il iubesti,sa nu spui lucruri rele cand vb cu el.Dar apoi intradevar,ajungi la iubire,si dispare dusmania

4.se poate numi credincios acela care, desi pronunta numele lui Dumnezeu, aduce hule impotriva altuia?
Aducem noi hule impotriva lui Dumnezeu,d'apai impotriva aproapelui .Aici avem un crestin care va fi judecat ca un pagan

5.ce este de urat, omul rau sau rautatea in general?
Raul nu exista in sine,exista doar prin oameni. Deci sa nu uram,ci sa iubim

6.unde este inceputul imparatiei lui Dumnezeu pe acest pamanant? Cum se poate infaptui Imparatia lui Dumnezeu pe pamant?
Imparatia lui Dumnezeu pe pamant ,nu e in Ierusalim,nu e in al 9 lea cer,ci este in inimile noastre.Ea a fost adusa de Hristos pe pamant,cand propovaduia "Pocaiti-va,caci s-a apropiat Imparatia Cerurillor"

7. cand pacatuiesti cel mai mult impotriva Duhului Sfant? care sunt cele mai mari pacate impotriva Duhului Sfant?
Prin deznadejde zic eu,si pacatele ce izvorasc din aceasta.Caci Duhul Sfant e tocmai cel care ne da viata cea noua.

8. ce ar trebui sa ne preocupe mai intai: viata de dupa moarte sau implinirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant?
Cine are Imparatia lui Dumnezeu in el,nu va cunoaste moartea

9. Cum putem contribui la imparatia lui Dumnezeu pe pamant? suntem noi responsabili de aceasta?
Iubind poruncile Sale si indeplinindu-le

10. este Hristos cu noi pe acest pamant? In ce fel?
DAAA. Prin sfanta Euharistie ,si prin harul Duhului,prin care El salasuieste in noi.
Si ,cand 2 sau 3 sunt adunati in Numele Lui
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 14:37:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Buna! Interesanta discutie!

Am si eu cateva intrebari:

1.se poate numi crestin cel care judeca pe altul?
2.dar cel care nu isi iubeste chiar si dusmanul?
3.mai poate fi socotit dusman acela pe care, desi l-ai privit ca dusman, il iubesti?
4.se poate numi credincios acela care, desi pronunta numele lui Dumnezeu, aduce hule impotriva altuia?
5.ce este de urat, omul rau sau rautatea in general?
6.unde este inceputul imparatiei lui Dumnezeu pe acest pamanant? Cum se poate infaptui Imparatia lui Dumnezeu pe pamant?
7. cand pacatuiesti cel mai mult impotriva Duhului Sfant? care sunt cele mai mari pacate impotriva Duhului Sfant?
8. ce ar trebui sa ne preocupe mai intai: viata de dupa moarte sau implinirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant?
9. Cum putem contribui la imparatia lui Dumnezeu pe pamant? suntem noi responsabili de aceasta?
10. este Hristos cu noi pe acest pamant? In ce fel?
Toți "discipolii" lui Hristos ne numim creștini , mai mult sau mai puțin îndreptățiți,însă creștinul adevărat este precum Hristos si îl urmează pe Hristos.Ceea ce este caracteristic sau ar trebui sa fie caracteristic creștinismului este iubirea.Așa ar trebui sa fie orice urmaș al lui Hristos, să-și iubeasca dusmanii, să nu judece , să ierte pe cei ce ii greșesc,să răsplătească răul cu bine, să se roage pentru dușmanii săi,să binecuvânteze pe cei ce îl blesteamă, adică după cuvintele Mântuitorului : "Ceea ce vreți să vi se facă vouă, acelea să le faceți și voi" și "Întoarceți și obrazul celălalt".Desigur de cele mai multe ori nu reușim să fim la fel precum Hristos, căci nu e usor să ne lepădăm de noi înșine, însă trebuie să încercăm să fim așa.Lupta pentru Împărăția lui Dumnezeu este o luptă continuă pentru dobândirea sufletelor noastre.Această luptă, Sfinții Părinți o numesc Războiul nevăzut.Dupa Cuvântul Evangheliei Împărăția lui Dumnezeu se binevestește si cei ce osârduiesc(se silesc) pun mâna pe ea.Adică să ne silim sa facem cele ale lui Hristos și ale iubirii și să priveghem să nu cădem."Cui i se pare ca stă să ia aminte să nu cadă" și "în răbdarea voastră ve-ți dobândi sufletele voastre".

În legătură cu dușmănia : Dacă tu nu îl mai consideri dușman , atunci el pentru tine nu mai este dușman.Dacă începem sa vedem pe toți oamenii , rod al creației lui Dumnezeu, fiecare creat cu un scop, și ca însăși chip al lui Dumnezeu atunci ne va fi ușor să realizăm rostul fiecăruia pe acest pământ.Precum și Einstein zicea "Refuz să cred că Dumnezeu joacă zaruri".Adică că nu-i pasă de creația Sa.Despre acestea nu voi vorbi eu, prea mult cu cuvintele mele, am să citez ce a spus Sfântul Ioan de Kronstadt.Am să încerc să produc o traducere personală din engleză in română.

"A nu se confunda omul, această imagine a lui Dumnezeu - cu răul care este în el, pentru că răul este numai nenorocirea lui accidentală, o boală, un vis al diavolului, dar esența omului - chipul lui Dumnezeu - este întotdeauna acolo".

"Unul dintre obiectivele de bază ale dragostei este de a vedea pe toată lumea salvată, transformată și unită cu adevărata dragoste divină.Acest lucru este împiedicat de ceea ce el a numit "bucurie malițioasă".El a spus, "O, cât de dezgustat sunt de această bucurie malițioasă și diavolească față/peste/la/în cursul de păcatele vecinului.Oamenii condamnă pe cineva o viață întreagă pentru un păcat pe care acesta l-a comis.Ei uită că iubirea extenuează totul.Un creștin trebuie să-și dorească cu adevărat ca numele lui Dumnezeu să fie lăudat constant atât în el cât si în aproapele ca toți să devină Templu al lui Dumnezeu."

http://www.orthodoxphotos.com/Holy_F..._of_Kronstadt/

O vorbă spune așa "urăște păcatul și nu pe păcătos".

Împărăția lui Dumnezeu pe pământ , incepe cu Hristos și cu Biserica care este corabia care navighează prin această mare involburată a păcatului.

Când păcătuim mai mult împotriva Duhului Sfânt, aici nu prea știu să-ți răspund, am văzut că ți-a răspuns iustin10 : Atunci când deznădăjduim. Orice păcat este păcat , mulți păcătuim , însă ceea ce este cel mai important este să ne ridicăm de fiecare dată când cădem.Atunci când nu facem asta atunci greșim cel mai mult față de Duhul Sfânt.Singurul păcat care nu are iertare este hula împotriva Duhului Sfânt.Hula împotriva Duhului Sfânt este respingerea totală a lui Dumnezeu si ura față de Dumnezeu,de adevăr si de tot ceea ce este bun si sfânt până în final, adica de toate cele ce sunt ale Duhului.Așa cred eu.

Cred ca ar trebui să ne preocupe Împărăția lui Dumnezeu , să facem roade vrednice de iertare și roade bune că Orice pom care nu va aduce rod bun se va tăia și se va arunca în foc.Să lucrăm cu cutremur mântuirea noastră."Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii" zice înțeleptul, și "nu vă temeți de cei ce ucid trupul, temeți-vă de Cel ce poate sa vă arunce de vii în gheenă" zice Hristos.

Ca să contribuim la Împărăția lui Dumnezeu pe pământ trebuie sa devenim fii și fiice ai lui Hristos și ai Bisericii.Împărăția lui Dumnezeu este inăuntrul nostru, tot acolo trebuie să-l căutăm și pe Dumnezeu.Găsește-te pe tine mai întâi ca să-l poți gasi si pe Dumnezeu.Ca să contribuim la lucrarea Împărăției , trebuie și noi să devenim precum oile cele de-a dreapta.Să dăm viață credinței noastre.Hristos este cu noi până la sfârșitul veacurilor, iar Biserica Sa nu va fi biruită in veac.Biserica suntem noi oamenii, ogorul lui Dumnezeu.Hristos nu ne va lăsa.Am sa zic o povestioară.Moare un om și i se arată tabloul vieții sale.Peste tot vede cate 2 urme de pași, însă în momentele grele și de strâmtoare doar o pereche.Omul îl întreaba pe Hristos: Doamne de ce m-ai lăsat singur atunci când aveam mai mare nevoie de Tine?Iar Hristos îi răspunde: Nu te-am lăsat singur ci te-am purtat în brațele Mele.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 23:33:01
andra_forscorpio andra_forscorpio is offline
Banned

Data înregistrării: 11.02.2010
Locație: Baia Mare
Implicit ...

Te felicit andreicozia pentru gestul pe care l-ai facut pentru noi toti, pentru dreptul si obligatia pe care o avem de a raspandi invatatura si cuvantul lui Dumnezeu si a ne apara cu orice pret religia, cea mai sfanta religie !!!
Ai dreptate ana21 de cate ori intram pe site imi sarea in ochi "sunt ateu, intrebati-ma orice ! " E suparator ca un om care nu crede in Dumnezeu intra pe acest site sa ii sminteasca pe unii si sa il defaimeze pe Dumnezeu dar in acelasi timp e bine pentru el...e un pas inainte, poate din toate discutiile pe care le vom avea vom ajunge la o intelegere, intelegere in sensul ca il vom putea convinge ca fara Dumnezeu nu exista nimic ! Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 07:34:32
Bilibox_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_forscorpio Vezi mesajul
cea mai sfanta religie !!!
A mea e mai tare ca a ta. Nu asa vroiai sa zici ?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 17:43:48
Invidia impiedica orice bucurie jonella Intrebari utilizatori 5 25.05.2010 18:19:57
Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da luceafaruldincer Din Noul Testament 24 28.03.2010 21:50:08
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01