![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Suntem deja pribegi, pe calea vietii acesteia, numai si pentru faptul ca am ales Mantuirea! Suntem pribegi deja, in cautarea Caii, Adevarului, si a Vietii daruite de Mantuitorul nostru Iisus Christos. Drumul e lung, presarat cu fel de fel de ispite, incercari crancene care se materializeaza in fel si chip( vezi chip-uri, insemnari etc.).
Problema este, nu ce vom face, pentru ca vremurile deja se deruleaza, problema este cum pastram firul rosu conducator, cum rezistam atacurilor, cum luam atitudine cu fortza si curaj fata de toate acestea. Nu prea se simte curaj in atitudine, frica este dominanta chiar printre noi, cei care ne impotrivim acestor mijloace de supunere. Constiintza colectiva nu este una, de tip superior, inca suntem cantonatzi in materia grea. Dezvoltarea unei naturi superioare, organizata subtil este foarte greu de infaptuit. Asupra acestei probleme, cei initziatzi ar trebui sa se opreasca, sa ofere sugestii.Unde sunt cei imbunatatzitzi? Unde sunt fetzele bisericesti inzestrate cu har? De ce cuvintele lor de Duh nu strabat pana la noi? Cine-mi va da macar unul din raspunsuri? |
|
|||
|
|||
![]()
Pana atunci,se pare ca ne termina mai-marii nostrii cu salarii taiate,sporuri taiate,subventii taiate,taxe si impozite crescute poate totul face parte dintr-un plan de saracire si mai mare a oamenilor,poate toata criza asta e ceva artificial creeat,tocmai pentru a putea accepta mai usor ceea ce ni se va impune mai incolo,inclusiv cipurile.Problema nu va fi atat pentru cei saraci,care sunt obisnuiti sa traiasca cu un cartof si cateva felii de paine pe zi si care se vor descurca ei cumva,problema va fi pentru cei cu bunastare medie-mare,care sunt invatati sa traiasca asa-zis decent,ei vor suferi cel mai mult,pentru k nevoiele materiale cu care au fost crescuti si invatati nu vor mai putea fi implinite decat daca se vor "cipui',si mare majoritate o vor face,pentru ca nu vor putea trai altfel.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer să fiu, prefer să fug în munți. Am undeva, în munți, ceva teren. Acolo poate voi reuși să am pe lângă colibă vreo câteva oi și o vacă. Restul, hrană de la bunul Dumnezeu. Mai bine mor de foame decât să devin supus pecetluit al satanei.
Dumnezeu să ne ajute pe toți și să ne îndrepte pașii spre Calea Sa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
AcuM în cap. XIII, cei care gândesc material simt că a venit „timpul lor” iaR cei Care simt spiritual, văd că până ACUM n-ați cerut nimic în numele Meu, cereți SI veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină. Acestea vi le-am spus în pilde, DAR vine ceasul când nu vă nai vorbi în pilde, CI pe față vă voi vorbi despre TATĂL IoAn XVI 24 – 29. Ii sus...II SUS - X + Ps. XXXIV + Ps. XXXII X VI ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce veti face voi cand vor veni vremuri de pribegie?
Pana una alta...nu stiu daca apuc ziua de maine. Mai fratilor, tocmai asta vrea vrasmasul... Sa ne umple timpul "liber" cu acest timp de "ganduri". Mai bine sa ne ingrijim de clipa de ACUM. Citind intrebarea ta, am gandit asa: Ce vei face Jenico daca maine vei avea un accident si vei paraliza??? Stii ce vei face? Cum vei reactiona? Poate voi da...eu una, NU! Eu cred ca poti cunoaste durerea (cu adevarat) numai experimentand-o. De aceea spun toti parintii duhovnicesti NU da sfat la altul sa faca decat ceea ce tu insuti ai facut! Cum sa-ti cer sau sa spun fa asa sau altfel cand nici eu insumi nu stiu cum voi reactiona??? Sau vorba romanului nostru... "Dupa razboi multi viteji de arata". Acum "povestim vorbe" frumoase.. facem scenarii, scriem file intregi despre "ce voi face eu"..Dar cand vine dracul cu adevarat in fata mea....auuuuuuuu uit TOT ce am spus/scris. Spune asa frumos parintele Arsenie Papacioc "Omul de azi isi limiteaza viata - gandirea si trairile - doar ta cele de aici si de acum. Credeti ca, atata timp cat omul traieste pentru ce-i aici si nu pentru ce-l asteapta acolo, se mai gandeste la mantuire in masura in care ar trebui sa o faca?" Asa ca mai bine sa ne traim viata umplandu-ne mintea si inima cu rugaciunea..decat cu grija ca voi muri maine. Si daca mor, ce-i?? Mor si gata! Problema e CUM mor.. Sant vremuri grele..asta se vede cu ochiul liber...nu mai trebuie "ochelari". dar ce fac eu in aceste vremuri?? Stau si plang sau caut sa ma tin de rugaciune precum copilasul de poala mamei?? Tot parintele Arsenie spunea ca, daca incepem razboiul mintii ( al grijilor) nu mai conteaza vremea in care traim. Moartea e aceeasi! Nu spun sa neglijam vremurile in care traim...dar nici sa dam frau liber fricii, grijilor, necazurilor ci sa umplem Mintea si Inima cu Rugaciunea. In rest, Bucurie! ![]() Last edited by eduardd; 18.01.2010 at 13:46:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce veti face pe 21 decembrie? | Florin-Ionut | Umanitare | 243 | 04.02.2013 23:08:31 |
Cand va veni vremea, ce vei alege ? | eodor nastasa | Generalitati | 25 | 21.05.2012 12:56:20 |
Ce simte omul cand face rau? | ladyanda | Generalitati | 16 | 08.12.2010 08:37:20 |
Sa nu ucizi. Dar cand va veni pecetea? | colaps | Generalitati | 56 | 04.08.2010 21:15:10 |
Cand se face cununia religioasa si alte detalii | sophia | Nunta | 2 | 29.06.2009 11:26:56 |
|