Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 15:54:04
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Frate, eu am vorbit de soson iar tu de galos. Cam seamana ... dar nu sunt deloc la fel ! Pt. aceasta considera ca nici nu am discutat amindoi, fa-ti treburile tale dupa cum crezi de cuviinta !
Iarta-ma daca te-am suparat pentru ca nu mi-am trecut datele in profil. Se stie clar: sunt Ortodox, sunt Român, sunt tânăr, etc. In plus, cand m-am inregistrat pe forum, acum ceva vreme... am scris undeva, pe un topic, cine sunt, de unde vin si unde merg. Nu cred ca sunt nici logo-ul forumului, nici mascota topicului pentru a scrie oriunde cine este userul Adelin. Nu mi-am mai trecut datele in profil pentru ca asa am gasit de cuviinta sa decid. Este mai bine sa adun din sfaturile voastre, decat sa va spun unde stau si ce numar am la CNP. Ma multumesc doar sa citesc ce-mi scrieti si sa va multumesc, pentru ca eu chiar sunt stresat foarte mult de problema aceasta pe baza careia am deschis acest topic.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 06:55:04
radianca radianca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.08.2009
Locație: Bucharest
Question Pribegie

Suntem deja pribegi, pe calea vietii acesteia, numai si pentru faptul ca am ales Mantuirea! Suntem pribegi deja, in cautarea Caii, Adevarului, si a Vietii daruite de Mantuitorul nostru Iisus Christos. Drumul e lung, presarat cu fel de fel de ispite, incercari crancene care se materializeaza in fel si chip( vezi chip-uri, insemnari etc.).
Problema este, nu ce vom face, pentru ca vremurile deja se deruleaza, problema este cum pastram firul rosu conducator, cum rezistam atacurilor, cum luam atitudine cu fortza si curaj fata de toate acestea.
Nu prea se simte curaj in atitudine, frica este dominanta chiar printre noi, cei care ne impotrivim acestor mijloace de supunere. Constiintza colectiva nu este una, de tip superior, inca suntem cantonatzi in materia grea. Dezvoltarea unei naturi superioare, organizata subtil este foarte greu de infaptuit.
Asupra acestei probleme, cei initziatzi ar trebui sa se opreasca, sa ofere sugestii.Unde sunt cei imbunatatzitzi? Unde sunt fetzele bisericesti inzestrate cu har? De ce cuvintele lor de Duh nu strabat pana la noi?
Cine-mi va da macar unul din raspunsuri?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 13:09:03
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Pana atunci,se pare ca ne termina mai-marii nostrii cu salarii taiate,sporuri taiate,subventii taiate,taxe si impozite crescute poate totul face parte dintr-un plan de saracire si mai mare a oamenilor,poate toata criza asta e ceva artificial creeat,tocmai pentru a putea accepta mai usor ceea ce ni se va impune mai incolo,inclusiv cipurile.Problema nu va fi atat pentru cei saraci,care sunt obisnuiti sa traiasca cu un cartof si cateva felii de paine pe zi si care se vor descurca ei cumva,problema va fi pentru cei cu bunastare medie-mare,care sunt invatati sa traiasca asa-zis decent,ei vor suferi cel mai mult,pentru k nevoiele materiale cu care au fost crescuti si invatati nu vor mai putea fi implinite decat daca se vor "cipui',si mare majoritate o vor face,pentru ca nu vor putea trai altfel.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2010, 09:03:26
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit răspuns

Sincer să fiu, prefer să fug în munți. Am undeva, în munți, ceva teren. Acolo poate voi reuși să am pe lângă colibă vreo câteva oi și o vacă. Restul, hrană de la bunul Dumnezeu. Mai bine mor de foame decât să devin supus pecetluit al satanei.
Dumnezeu să ne ajute pe toți și să ne îndrepte pașii spre Calea Sa!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2010, 09:45:22
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paduraru Vezi mesajul
Sincer să fiu, prefer să fug în munți. Am undeva, în munți, ceva teren. Acolo poate voi reuși să am pe lângă colibă vreo câteva oi și o vacă. Restul, hrană de la bunul Dumnezeu. Mai bine mor de foame decât să devin supus pecetluit al satanei.
Dumnezeu să ne ajute pe toți și să ne îndrepte pașii spre Calea Sa!
Daca est proprietate luata in evidenta de primarie ADIO ! Nu, atitudinea cea mai potrivita nu este sa ne ascundem, ci sa refuzam acolo unde ne aflam nebunia..Arsenie Papcioc spunea sa nu mai ne exteriorizam, sa facem circ si sa refuzam discret, cuminte actele cu cip !
Reply With Quote
Vechi 23.09.2010, 16:12:48
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Daca est proprietate luata in evidenta de primarie ADIO ! Nu, atitudinea cea mai potrivita nu este sa ne ascundem, ci sa refuzam acolo unde ne aflam nebunia..Arsenie Papcioc spunea sa nu mai ne exteriorizam, sa facem circ si sa refuzam discret, cuminte actele cu cip !
Mda, ar fi fost mai cuminte să nu postez nimic aici.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 09:50:59
REBUS REBUS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
ce vom face? ne vom bucura ca Il avem pe Hristos! si nu doar atunci, mereu ar trebui sa facem asta. Lupta impotriva lui Antihrist a inceput chiar in momentul Intruparii. si acum suntem pribegi, suntem atacati din toate partile de vrajmas, dar nadajduim ca ne va ajuta Dumnezeu. cand va veni vremea sa pribegim in sensul literal al cuvantului nu stiu cum va fi, dar ne va da Dumnezeu o portita. cred ca ne vom aduna cat mai multi, pentru a putea supravietui. oricat de infricosator ar suna, cred ca va fi o vreme de mare bucurie. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Domnul Dumnezeu portița A DAT (NT, cartea apocalipsei, etc.,) DAR bucuria vine atunci când ne vom înțelepți.

AcuM în cap. XIII, cei care gândesc material simt că a venit „timpul lor” iaR cei Care simt spiritual, văd că până ACUM n-ați cerut nimic în numele Meu, cereți SI veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină. Acestea vi le-am spus în pilde, DAR vine ceasul când nu vă nai vorbi în pilde, CI pe față vă voi vorbi despre TATĂL IoAn XVI 24 – 29.

Ii sus...II SUS
- X +
Ps. XXXIV
+
Ps. XXXII
X
VI
?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 15:24:11
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
Doamne ajuta!
M-am tot gandit la ce voi face eu cand va veni vremea de pribegie de dupa implantarea cipurilor. Oare, mă mai intreb: nu cumva americanii cu cipurile lor vor sa traga omenirea intr-un cumplit razboi mondial? Ma intreb asta pentru ca nici musulmanii nu vor accepta cipurile. Nu vor accepta ei sa se lepede de Allah si sa se lase manipulati electronic de catre ONU - cea mai mare organizatie masonica din lume.
Vorbeam cu un parinte staret din MOldova despre "ce vom face noi la vremea aceea". El mi-a spus calm ca-si va lua traista-n băț si va pribegi pe unde ar apuca. Dar, oare, să lase ei teritorii pe care sa nu le cunoasca? unde sa vietuiasca oameni fara cip si ei sa nu stie? Va mai exista vre-o cale de mijloc pe care sa scrie "libertate adevarata" si nu libertate cu lanturi (sau cipuri)?
E adevarat, m-a cam derutat chestiunea aceasta. Nici Biserica nu-si da un cuvant stabil in aceasta privinta (ma refer la situatia Sfantului Sinod), caz in care, la adoptarea noilor pasapoarte cu cip RFID, Sf. Sinod s-a aratat destul de indiferent: daca vreti primiti, daca nu nu primiti Si asta este foarte grav. Problema in sine framanta circa 80% din din populatia globului. Nimeni nu a precizat exact care sunt dedesupturile acestor cipuri, pentru ca in niciun caz nu va fi nevoie pentru a ajuta poporul in niciun fel! Mai bine zis, vor fi niste lanturi electronice prin care statele "mai civilizate" le vor tine in lanturile sclavagismului pe ceilalti.
Nici americanii nu sunt chiar vinovati pentru aceste lucruri. In spatele lor sunt alte mâini mai criminale si care trag sforile acolo. Asta am inteles-o si eu din discutiile cu ale persoane mai implicate in miezul problemei. Cu toate acestea, nu am priceput nimic. Si ma intreb iarasi: "Ce veti/vom face voi/noi cand vor veni acele vremuri de pribegie?"
Chiar daca iti pui CIP sau nu, este cum este dar daca nu vei pune seriozitate in datele tale personale din profil si un minim de informatie si de bun simt nu esti prea departe de pustii smecherasi dornici doar de navigare in defavoarea lucrurilor serioase si de substanta. Profilul este cartea ta de vizita cu care te prezinti in ,,comunitate" si voiesti sa ne vorbesti dar din postura de... ,,nimeni". Acesta este un forum ortodox iar duhul ortodoxiei nu inseamna in primul rind ,,conversatie" cauzata de starea de ,,nevorbit" ci de a ne folosi unul de altul spre mintuire . Tu cine esti ?
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 13:43:33
eduardd
Guest

Implicit

Ce veti face voi cand vor veni vremuri de pribegie?

Pana una alta...nu stiu daca apuc ziua de maine.
Mai fratilor, tocmai asta vrea vrasmasul... Sa ne umple timpul "liber" cu acest timp de "ganduri". Mai bine sa ne ingrijim de clipa de ACUM.

Citind intrebarea ta, am gandit asa:
Ce vei face Jenico daca maine vei avea un accident si vei paraliza???
Stii ce vei face? Cum vei reactiona? Poate voi da...eu una, NU!
Eu cred ca poti cunoaste durerea (cu adevarat) numai experimentand-o.
De aceea spun toti parintii duhovnicesti NU da sfat la altul sa faca decat ceea ce tu insuti ai facut!
Cum sa-ti cer sau sa spun fa asa sau altfel cand nici eu insumi nu stiu cum voi reactiona???

Sau vorba romanului nostru...
"Dupa razboi multi viteji de arata".

Acum "povestim vorbe" frumoase.. facem scenarii, scriem file intregi despre "ce voi face eu"..Dar cand vine dracul cu adevarat in fata mea....auuuuuuuu uit TOT ce am spus/scris.

Spune asa frumos parintele Arsenie Papacioc
"Omul de azi isi limiteaza viata - gandirea si trairile - doar ta cele de aici si de acum. Credeti ca, atata timp cat omul traieste pentru ce-i aici si nu pentru ce-l asteapta acolo, se mai gandeste la mantuire in masura in care ar trebui sa o faca?"

Asa ca mai bine sa ne traim viata umplandu-ne mintea si inima cu rugaciunea..decat cu grija ca voi muri maine. Si daca mor, ce-i?? Mor si gata! Problema e CUM mor..

Sant vremuri grele..asta se vede cu ochiul liber...nu mai trebuie "ochelari". dar ce fac eu in aceste vremuri?? Stau si plang sau caut sa ma tin de rugaciune precum copilasul de poala mamei??

Tot parintele Arsenie spunea ca, daca incepem razboiul mintii ( al grijilor) nu mai conteaza vremea in care traim. Moartea e aceeasi!
Nu spun sa neglijam vremurile in care traim...dar nici sa dam frau liber fricii, grijilor, necazurilor ci sa umplem Mintea si Inima cu Rugaciunea.
In rest, Bucurie!

Last edited by eduardd; 18.01.2010 at 13:46:40.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 15:48:06
Caprioara
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Ce veti face voi cand vor veni vremuri de pribegie?

Pana una alta...nu stiu daca apuc ziua de maine.
Mai fratilor, tocmai asta vrea vrasmasul... Sa ne umple timpul "liber" cu acest timp de "ganduri". Mai bine sa ne ingrijim de clipa de ACUM.

Citind intrebarea ta, am gandit asa:
Ce vei face Jenico daca maine vei avea un accident si vei paraliza???
Stii ce vei face? Cum vei reactiona? Poate voi da...eu una, NU!
Eu cred ca poti cunoaste durerea (cu adevarat) numai experimentand-o.
De aceea spun toti parintii duhovnicesti NU da sfat la altul sa faca decat ceea ce tu insuti ai facut!
Cum sa-ti cer sau sa spun fa asa sau altfel cand nici eu insumi nu stiu cum voi reactiona???

Sau vorba romanului nostru...
"Dupa razboi multi viteji de arata".

Acum "povestim vorbe" frumoase.. facem scenarii, scriem file intregi despre "ce voi face eu"..Dar cand vine dracul cu adevarat in fata mea....auuuuuuuu uit TOT ce am spus/scris.

Spune asa frumos parintele Arsenie Papacioc
"Omul de azi isi limiteaza viata - gandirea si trairile - doar ta cele de aici si de acum. Credeti ca, atata timp cat omul traieste pentru ce-i aici si nu pentru ce-l asteapta acolo, se mai gandeste la mantuire in masura in care ar trebui sa o faca?"

Asa ca mai bine sa ne traim viata umplandu-ne mintea si inima cu rugaciunea..decat cu grija ca voi muri maine. Si daca mor, ce-i?? Mor si gata! Problema e CUM mor..

Sant vremuri grele..asta se vede cu ochiul liber...nu mai trebuie "ochelari". dar ce fac eu in aceste vremuri?? Stau si plang sau caut sa ma tin de rugaciune precum copilasul de poala mamei??

Tot parintele Arsenie spunea ca, daca incepem razboiul mintii ( al grijilor) nu mai conteaza vremea in care traim. Moartea e aceeasi!
Nu spun sa neglijam vremurile in care traim...dar nici sa dam frau liber fricii, grijilor, necazurilor ci sa umplem Mintea si Inima cu Rugaciunea.
In rest, Bucurie!
De acord...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face pe 21 decembrie? Florin-Ionut Umanitare 243 04.02.2013 23:08:31
Cand va veni vremea, ce vei alege ? eodor nastasa Generalitati 25 21.05.2012 12:56:20
Ce simte omul cand face rau? ladyanda Generalitati 16 08.12.2010 08:37:20
Sa nu ucizi. Dar cand va veni pecetea? colaps Generalitati 56 04.08.2010 21:15:10
Cand se face cununia religioasa si alte detalii sophia Nunta 2 29.06.2009 11:26:56