Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 16:53:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Esti un viclean, pentru ca de fapt incerci sa vezi poate pacalesti niste ortodocsi, ca sa-i rupi de Biserica Ortodoxa si sa-i duci la adventisti. De ce spun asta? Se vede clar din postarile tale de pana acum, nu numai de pe acest topic, ci de pe toate topicurile. Asta incerci sa faci. Esti lup imbracat in piele de oaie. Ti-am mai spus, daca ai vrea cu adevarat sa intelegi ortodoxia, Dumnezeu ti-ar lumina mintea, dar tu nu vrei asta, vrei doar s-o contrazici, si sa rupi oameni din Biserica Ortodoxa si sa-i duci la adventisti, si implicit in iad. Sa stii ca tot ce am spus, nu am spus cu rautate. Doamne ajuta!
Încerc să te cred că nu o faci din răutate. Probabil dintr-o grea prejudecată, doar prejudecata te poate face să mă consideri "un viclean" fără a mă cunoaște ca om. Dacă tot ceea ce spun aș face în numele unei secte suspecte, ai putea să te exprimi astfel, dar o fac în numele credinței "date sfinților odată pentru totdeauna" (Iuda 1,3), chiar așa cum au primit-o străbunii noștri de la sf. apostol Andrei.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 16:56:16
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Voi considerati ca omul se mantuieste prin harul lui Dumnezeu sau prin puterile sale?
Si daca e prin har,cum se capata acest har?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:00:49
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Argumente scripturistice sunt cu duiumul, inclusiv unica scriere făcută de mâna Proprie a lui Dumnezeu: Decalogul. Singura problemă e că acele argumente nu se găsesc în locul dorit de tine. Biblia nu se ia pe bucățele, ci per ansamblu.
"Biblia nu se ia pe bucățele, ci per ansamblu.".

Cred ca mai degraba se potriveste la sectari asta, nu la ortodocsi.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:03:54
andrei25's Avatar
Senior Member

Implicit ..

Citat:
Încerc să te cred că nu o faci din răutate. Probabil dintr-o grea prejudecată, doar prejudecata te poate face să mă consideri "un viclean" fără a mă cunoaște ca om. Dacă tot ceea ce spun aș face în numele unei secte suspecte, ai putea să te exprimi astfel, dar o fac în numele credinței "date sfinților odată pentru totdeauna" (Iuda 1,3), chiar așa cum au primit-o străbunii noștri de la sf. apostol Andrei.
Asa este. Este posibil sa nu fii viclean, ci doar sa-ti sustii foarte tare credinta ta. Sf Apostol Andrei a fost ortodox. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:35:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Voi considerati ca omul se mantuieste prin harul lui Dumnezeu sau prin puterile sale?
Si daca e prin har,cum se capata acest har?
Mântuirea e prin har, nu prin faptele proprii (ca în religiile păgâne) și se capătă prin credință. Bineînțeles și faptele au valoarea lor, dar acestea sunt ca răspuns plin de iubire și recunoștință față de darul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:36:10
Banned

Implicit

Citat:
"Biblia nu se ia pe bucățele, ci per ansamblu.".

Cred ca mai degraba se potriveste la sectari asta, nu la ortodocsi.
Așa să fie precum spui. Adventiștii (care nu sunt sectari) cred că se ia per ansamblu.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:36:51
Banned

Implicit

Citat:
Sf Apostol Andrei a fost ortodox. Doamne ajuta!
Ortodox nu a avut cum să fie, pe vremea aceea nu existau catolici, ortodocși, protestanți, neoprotestanți (în ordinea aceasta). Existau doar creștini.
Doamne ajută (să existe din nou asemenea creștini)!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:40:32
andrei25's Avatar
Senior Member

Implicit ..

Citat:
Ortodox nu a avut cum să fie, pe vremea aceea nu existau catolici, ortodocși, protestanți, neoprotestanți (în ordinea aceasta). Existau doar creștini.
Doamne ajută (să existe din nou asemenea creștini)!
Nu e adevarat. Asa te-a invatat pe tine cineva. Ortodoxia a existat de la Pogararea Sf Duh si pana acum, si va fi pana la sfarsitul lumii. Oricum nu pot eu sa te conving de asta, numai Dumnezeu poate. Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:49:19
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Mântuirea e prin har, nu prin faptele proprii (ca în religiile păgâne) și se capătă prin credință.
Dar de unde vine harul?Prin har inteleg lucrarea mantuitoare a lui Dumnezeu.Se da automat celor ce cred? Dar cine poate zice ca crede?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 00:20:03
copacel
Guest

Implicit

Citat:
Nu e adevarat. Asa te-a invatat pe tine cineva. Ortodoxia a existat de la Pogararea Sf Duh si pana acum, si va fi pana la sfarsitul lumii. Oricum nu pot eu sa te conving de asta, numai Dumnezeu poate. Doamne ajuta!
Vezi care erau invataturile si practicile bisericii cestine de pe vremea Sfintilor Apostoli. Citeste Faptele Apostolilor si epistolele Sfintilor Apostoli (sunt in Noul Testament).

Apoi compara cu invataturile si practicile din biserica ortodoxa de azi.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50