![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Omule ce-ai festelit-o de data asta.... Ai uitat de "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" ?? Ai uitat ca multi erau omorati cu pietre pentru greseli mai mici decat a se considera Dumnezeu??? Pe langa faptul ca nu modul de ucidere a fost important ci sentinta cu moartea. Posibil ca romanilor nu le era drag, dar pentru ei a se considera Dumnezeu nu era o vina, in schimb in legea evreiasca asta era ceva foarte grav.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum vin si te intreb, Hristos a murit de pietre sau a fost pus pe cruce, tortura mortala folosita EXCLUSIV de romani? hmmm?:)) Evreii nu l-au gasit vinovat de nimic pentru care sa fie omorit(altfel nici nu mai stateau la discutie si-l omorau pe loc,... de aceea l-au luat in primire romanii... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
3.Atunci Iuda, cel ce L-a vândut, văzând că a fost osândit, s-a căit și a adus înapoi arhiereilor și bătrânilor cei treizeci de arginți, 4.Zicând: Am greșit vânzând sânge nevinovat. Ei i-au zis: Ce ne privește pe noi? Tu vei vedea. 5.Și el, aruncând arginții în templu, a plecat și, ducându-se, s-a spânzurat. 6.Iar arhiereii, luând banii, au zis: Nu se cuvine să-i punem în vistieria templului, deoarece sunt preț de sânge. 7.Și ținând ei sfat, au cumpărat cu ei Țarina Olarului, pentru îngroparea străinilor. 8.Pentru aceea s-a numit țarina aceea Țarina Sângelui, până în ziua de astăzi. (Matei, 27) Scuze, Evreulcelales, ca m-am folosit de ocazie si am pus aceste versete aici la sectiunea Iudaism, dar am impresia ca colegul nostru crestin stie mai multe lucruri despre acea perioada si as vrea tare mult sa imi spuna si mie ce si cum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca sub ocupatie mai aveau ceva (mai putin mandria nationalista) dupa aceea au pierdut cam totul (mai ales Templul). Pe baza caror marturii sustineti ca ar fi fost Iisus suspectat de revolta? Noi avem marturia Noului Testament care este destul de clara asupra imprejurarilor in care a fost rastignit Hristos, dar fara doar si poate dvs. nu o luati in considerare considerand ca nu e conforma cu adevarul, nu-i asa? Aici in mod clar nu prea este loc de discutie deoarece fiecare se raporteaza la surse diferite de informatie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar si asa, romanii au incercat sa se eschiveze (se vede si la Pilat, care nu a avut insa taria necesara). Pilat le-a oferit si ocazia sa-l elibereze, dar ei au vrut cu dinadinsul ca el sa moara. Cine este mai vinovat: cel care comanda un asasinat, sau cel care-l executa? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In principal Mantuitorul trebuia sa moara ptr. iertarea pacatelor. D-zeu a ales sa moara in acest popor, stia ce va urma si trebuia sa se intample. Faptul ca a ales D-zeu pe evrei ca popor ales si tot acolo sa moara Isus, nu inseamna ca sunt mai buni sau mai rai decat alte natii, eventual decat alte generatii. Tot asa putea alege alt popor, daca ar fi considerat ca asa trebuie. Cine la omorat pe Mantuitor din poporul evreu: ,,Mat 27:20 Preoții cei mai de seamă și bătrînii au înduplecat noroadele să ceară pe Baraba, iar pe Isus să-l omoare.,, sau ,,Mat 27:41 Preoții cei mai de seamă, împreună cu cărturarii și bătrînii, își băteau și ei joc de El, și ziceau:...,, sau ,,Luk 23:10 Preoții cei mai de seamă și cărturarii stăteau acolo, și-l pîrau cu înferbîntare.,, Interesant cum s-au adunat cei implicati direct, ,,Irod și Pilat s'au împrietenit unul cu altul, căci erau învrăjbiți între ei mai înainte,, apoi ,,Pilat a strîns pe preoții cei mai de seamă, pe fruntași și pe norod,, „N'ai avea nicio putere asupra Mea”, i-a răspuns Isus, „dacă nu ți-ar fi fost dată de sus. De aceea, cine Mă dă în mînile tale, are un mai mare păcat.,, ... iar iudeii strigau, ,,Ia-l, ia-l, răstignește-l!” Si totusi El a ales sa fie Imparat al Iudeilor. ,,Luk 23:3 Pilat L-a întrebat: „Ești Tu Împăratul Iudeilor?” „Da”, i-a răspuns Isus, „sînt.” ,, ... „Isus din Nazaret, Împăratul Iudeilor.” Cati erau in acel norod, gloata,... sa fi fost o mie, doua mii, dar restul populatiei care Il urmau si-ii ascultau invataturile, predicile, vindecarile, iertarea pacatelor, legile Lui D-zeu,... in orice popor vei gasi si uscaturi, ca-s batrani ca-s tineri, fiecare cu pacatele lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandeam cum se unesc unii cand fac raul.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) | colaps | Generalitati | 72 | 27.12.2015 02:21:26 |
O marturisire tulburatoare | florin.oltean75 | Generalitati | 95 | 23.05.2013 13:47:45 |
Despre spovedanie sau marturisire-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 21.11.2010 13:59:40 |
|