Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 10:53:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
daca omul este izolat, inseamna ca nu a auzit de societate, iar de morala nici macar. si e mai simplu, nu stie nici de alcool si nici de tigari.
Sa spunem ca un om modern se retrage in jungla cea mai deasa, fara vreun contact cu lumea exterioara si ia cu el o suta de mii de pachete de tigari pe care le fumeaza intr-o saptamina. Moare apoi in jungla si nimeni nu mai stie de el vreodata.
E moral fumatul in cazul sau sau nu?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:58:29
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sa spunem ca un om modern se retrage in jungla cea mai deasa, fara vreun contact cu lumea exterioara si ia cu el o suta de mii de pachete de tigari pe care le fumeaza intr-o saptamina. Moare apoi in jungla si nimeni nu mai stie de el vreodata.
E moral fumatul in cazul sau sau nu?
ce ma fac eu cu tine????? daca e om modern, a trait in societate, daca a trait in societate stie ce este morala. daca fumeaza in padure, sub pamant, in pesterea, pe marte, etc este imoral. mai bine zi ce vrei sa spui si cum ziceam, arunca "piatra" ca vad ca incepe sa te doara mana.
Vechi 19.01.2010, 11:02:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
ce ma fac eu cu tine????? daca e om modern, a trait in societate, daca a trait in societate stie ce este morala. daca fumeaza in padure, sub pamant, in pesterea, pe marte, etc este imoral. mai bine zi ce vrei sa spui si cum ziceam, arunca "piatra" ca vad ca incepe sa te doara mana.
Sa zicem ca e un om al pesterii, crescut de lupi, care n-a vazut un alt om niciodata, care gaseste un pachet de tigari si incepe sa fumeze. E moral sau nu?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:09:45
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sa zicem ca e un om al pesterii, crescut de lupi, care n-a vazut un alt om niciodata, care gaseste un pachet de tigari si incepe sa fumeze. E moral sau nu?
ca sa terminam. cine stie ce este moral si fumeaza e imoral, cine nu stie, nu stie. asa si cu tine, esti ateu, dar esti botezat. tu, nu vei putea spune ca n-ai auzit de Isus, chiar daca ai fi crescut de lupi. la Judecata de Apoi n-ai cum sa spui ca n-ai stiu
Vechi 19.01.2010, 11:11:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
ca sa terminam. cine stie ce este moral si fumeaza e imoral, cine nu stie, nu stie. asa si cu tine, esti ateu, dar esti botezat. tu, nu vei putea spune ca n-ai auzit de Isus, chiar daca ai fi crescut de lupi. la Judecata de Apoi n-ai cum sa spui ca n-ai stiu
deci nu faptul in sine de a fuma e imoral?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:16:32
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

ca sa nu mai scriem sute de pagini, nu vrei sa completezi aici?

de fapt eu vreau sa demonstrez urmatoarele:
1. .............
2. .................
3. ..............
4. etc.
Vechi 19.01.2010, 11:23:17
topcat
Guest

Implicit

In principal, vreau sa iti arat ca morala nu trebuie data de Dzeu, ca ea apare in mod natural atunci cind doi oameni se intilnesc.
Ca pacatul si morala sint doua concepte diferite, pe care biserica le incurca dupa cum ii convine.
Ca morala e relativa, in functie de cei carora li se refera.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29