![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Rationalismul nu isi propune sa dirijeze gandul tuturor oamenilor, considera numai ca ratiunea, prin cunoasterea adevarului simplu si verificabil de oricine, ar face-o mult mai bine (intr-un grad mai inalt) decit alte tipuri de gindiri Citat:
ratiunea nu este idealul ateist, ratiunea e instrumentul cel mai bun (in nici un caz nu e perfect) pentru cunoastere |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
stii foarte bine importanta Cuvantului, ca el poate inalta sau distruge oameni. Cred in Cuvantul care-i inalta si acel Cuvant e cu Dumnezeu si acel Cuvant e Dumnezeu. Last edited by maria-luisa; 21.01.2010 at 12:06:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Unde vezi tu ca vorbesc de ratiune cu R mare, de "gata cu iubirea", de roboti? Intr-adevar, iubirea este o reactie chimica, dar numai asa cum temperatura este o miscare browniana. Nimeni nu va masura temperatura camerei luind pulsul fiecarei molecule din camera, vom folosi tot batrinul termometru! Iubirea este o invelitoare si un sum al unor stari care, luate fiecare in parte, sint niste simple (relativ) reactii chimice. Aceasta invelitoare este indeajuns de complexa incit sa dea impresia de sacru, si sa para pentru multi un sacrilegiu in a gindi o analiza seaca a acesteia. Desigur, toate astea ar putea fi luate drept gargara, daca nu ar fi intarite de dovezi experimentale. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
reactii chimice, dovezi experimentale, analiza, Ratiune, Eu, etc .... RO-BO-TI-ZA-RE, GLO-BA-LI-ZA-RE.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu sunt de acord cu stiinta care confectioneaza bombe atomice si arme, dar o repect pe cea care ii da omului posibilitatea de a trai mai bine. sunt sigura ca intelegi ceea ce vreau sa-ti spun acum. Last edited by maria-luisa; 21.01.2010 at 13:05:11. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 22:52:20 |
| Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 17.08.2010 00:01:34 |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 |
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 |
|
|