Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 21:08:18
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
cunosti pe cineva care a dat aceasta suma sau te lansezi in afirmatii ieftine si neverificate? din cate stiu eu, parohiile nu sunt listate la bursa si dupa cum zicea gabriela are Dumnezeu grija de parohia fiecaruia care-si doreste asa ceva
Nu, nu lansez afirmatii ieftine. Stiu bine (de la oameni interesati in lucrul asta) ca o parohie nu se ia pe degeaba, cel putin nu in anumite arhiepiscopii. Dar deja cred ca ma bag unde nu imi fierbe oala. Nu sunt listate la bursa, dar ca si in invatamant, ca si in administratie, fara cadourile si ploconurile de rigoare, care costa o anumita suma de bani... cu greu te mentii, mai ales la inceput, si daca nu vrei sa fii unde se agata harta in cui. Si sigur, poate nu e o regula, dar asa se plang unii candidati...ca te costa.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 22:11:19
bodyandsoul's Avatar
bodyandsoul bodyandsoul is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu, nu lansez afirmatii ieftine. Stiu bine (de la oameni interesati in lucrul asta) ca o parohie nu se ia pe degeaba, cel putin nu in anumite arhiepiscopii. Dar deja cred ca ma bag unde nu imi fierbe oala. Nu sunt listate la bursa, dar ca si in invatamant, ca si in administratie, fara cadourile si ploconurile de rigoare, care costa o anumita suma de bani... cu greu te mentii, mai ales la inceput, si daca nu vrei sa fii unde se agata harta in cui. Si sigur, poate nu e o regula, dar asa se plang unii candidati...ca te costa.
Nu ma indoiesc de faptul ca sunt si parohii/posturi obtinute cu plocoane (nu neaparat mii de euro), insa nu pot sa nu aduc marturie pentru cei care le-au obtinut cinstit. Cunosc atat preoti, cat si profesori care, desi sunt tineri, slujesc in orase fara sa se fi ploconit in fatza cuiva.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 22:17:34
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
nu pot sa nu aduc marturie pentru cei care le-au obtinut cinstit. Cunosc atat preoti, cat si profesori care, desi sunt tineri, slujesc in orase fara sa se fi ploconit in fatza cuiva.
Oare poti marturisi pina in punctul de a da date precise?..nume de orase, de preoti tineri, adrese?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 23:13:19
16111967 16111967 is offline
Member

Data înregistrării: 23.12.2009
Implicit nu stiu daca se da bani

Daca este vrednica acea persoana Bunul Dumnezeu stie unde e locul la fiecare preot .Sa nu uitam ca toate vin de la Dumnezeu.Eu pot sa va spun despre un parinte foarte drag mie,care acum este cel mai tanar Episcop Din Diaspora.Liceul teologic l-a facut la Suceava pt ca nu a obtinut punctaju necesar la Cluj nu se stie din ce motive si eu nu vreau sa comentez,dar daca a ajuns acuma Episcop este pt ca iubeste cu adevarat pe Dumnezeu.De multe ori o parohie la tara e mai buna decat una de la oras.In mare masura depinde de preot cum stie sa-si pastoreasca turma .Poate sa fie turma mare fara bun pastor sau invers .Si eu sunt de parerea ca Dumnezeu stie mai bine unde e locu la fiecare preot ,nu suntem noi in masura sa judecam pe nimeni,daca se da spaga sau nu .fiecare o sa raspunda de ceea ce face.Ziaristii trebuie sa faca ceva ca sa-si castige painea si multi o fac pt a denigra preoii si ortodoxia in general.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2010, 16:27:26
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
Nu ma indoiesc de faptul ca sunt si parohii/posturi obtinute cu plocoane (nu neaparat mii de euro), insa nu pot sa nu aduc marturie pentru cei care le-au obtinut cinstit. Cunosc atat preoti, cat si profesori care, desi sunt tineri, slujesc in orase fara sa se fi ploconit in fatza cuiva.

Sunt e acord cu tine!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hirotonia intru diacon ioanhodean Preotia (Hirotonia) 29 25.02.2017 21:10:09
Hirotonia femeii patinina34 Preotul 155 31.05.2013 21:11:23
Parohia Pojejena nedu21 Intrebari utilizatori 0 06.02.2010 23:52:04
hirotonia nicolaee Preotia (Hirotonia) 15 15.01.2009 16:52:17
Hirotonia alecsandru Preotia (Hirotonia) 14 17.05.2008 09:50:25