Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2010, 01:18:33
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi amintesc ca am fost odata, cand eram studenta, la un curs de cateheza catolica pt studenti. Cursul era tinut de un tanar iezuit si era despre Iisus Hristos.
Nu o sa uit niciodata ce a spus, desi nu am putut pe urma sa ma mai duc la cursul lui.
A spus: daca sunteti in tramvai si va intreaba cineva: Asculta domne, eu cobor la statia urmatoare, spune-mi si mie ce e cu credinta asta crestina? Ce spune ea?
Puteti sa ii spuneti: Iisus este fiul lui Dumnezeu, a murit si a inviat pentru noi.

E adevarat, nu a incaput si sf. Duh aici, poate din cauza lui filioque .
Ha! Fain. :)
Da, nu stiu de ce avem tendinta asta de a ne defini in opozitie cu altii. Asta incerc sa aflu, cum prezinti ortodoxia far sa ii bagi in oala pe catolici, pe protestanti si pe restul. Si daca nu se poate, ce inseamna asta despre noi?

Da, cred ca catolicii cu experienta lor in misionarism sunt mai buni in chestia asta decat ortodocsii care au raspandit ortodoxia nu ca scop, ci din nevoie prim emigratie.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare