Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 13:33:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am si eu o intrebare practica (nu am citit inca tot topicul si nu stiu daca s-a vorbit despre acest lucru): Cum se face numaratoarea rugaciunilor? E greu sa spui Rugaciunea inimii si sa si numeri de cate ori ai spus-o.
Iertati-ma va rog, daca s-a mai vorbit despre acest lucru...
Practic? Cu un sirag de matanii, cum au calugarii, sau bratare care sunt de cumparat.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 13:41:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Practic? Cu un sirag de matanii, cum au calugarii, sau bratare care sunt de cumparat.
Bine, si cum procedezi? Pana la urma tot trebuie apelat la hartie si creion, presupun, atunci cand avem de numarat mii. Sunt insa sigura ca au calugarii o metoda de numarare, fara a nota ceva.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 17:54:26
cristian67
Guest

Implicit gheronda ambrozie lazaris

,,Dumnezeu nu ne judeca pentru ca avem caderi,ci pentru ca nu ne ridicam''
Reply With Quote
Vechi 19.10.2010, 10:07:17
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Te-as contrazice totusi putin:

Apostolul Pavel spune : Neincetat va rugati!

Si din scrierile Sfintilor Parinti putem afla ca nu ne putem ruga neincetat,decat daca folosim rugaciuni scurte,dintre care cea mai folositoare este: Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,mantuieste-ma pe mine, pacatosul!

'' Trebuie sa invatam a chema numele lui Dumnezeu mai mult decat a respira, in toata vremea si in tot locul si la tot lucrul. Apostolul zice : ' Rugati-va neancetat ', adica ne invata sa avem aducere-aminte de Dumnezeu in orice vreme, in orice loc si in timpul oricarui lucru. Daca faci ceva, trebuie sa ai in minte pe Creatorul lucrurilor; daca vezi cerul, pamantul, marea si tot ce se afla intr-insa, minuneaza-te si preaslaveste pe Cel ce le-a zidit; daca te imbraci cu hainele tale, adu-ti aminte cine ti le-a dat pe acestea si multumeste-I Celui care are grija de viata ta. Ca sa spun pe scurt, orice miscare sa-ti fie pricina de aducere-aminte si de preaslavire a lui Dumnezeu. Si iata in acest fel tu te vei ruga neancetat, iar sufletul tau se va bucura totdeauna de aceasta.'' ( Pelerinul Rus )

Last edited by Ana-Maria N; 19.10.2010 at 10:13:38.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2010, 23:43:10
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

* Spuneți rugăciunea; aceasta sfințește gura, sfințește aerul, sfințește locul în care a fost rostită.
* Prin citire, prin convorbiri duhovnicești, îl lovești pe vrăjmaș în cap, peste picioare, peste mâini. Prin rugăciunea minții îl lovești în inimă, de aceea și reacționează atât de cumplit.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2010, 23:55:52
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit Sfantul Efrem Athonitul

* Să nu lăsăm mintea noastră să rătăcească fără scop. Să-i dăm de lucru numele lui Hristos și al Maicii Domnului. Să cugetăm la moarte, la Judecată, la cum să facem binele, la cum să-L mulțumim pe Dumnezeu… De vreme ce microbii umblă și ne molipsesc cu gânduri rele, noi să ne apărăm cu rugăciunea:
Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă; Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-mă; Doamne Iisuse Hristoase, mântuiește-mă.
Rugându-ne, asigurăm sufletul nostru, îl păstrăm sănătos, curat și pregătit.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica georgeval Rugaciuni 3 30.07.2012 23:01:10
rugaciunea dorinel78 Generalitati 60 26.01.2011 02:52:56
Rugaciunea de Joi tatolivia Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 14:02:02
Rugaciunea 14carol06 Generalitati 10 10.02.2009 08:43:20
Rugaciunea Laurentiu Generalitati 8 24.10.2006 20:01:58