![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Hm... eu stiam ca mantuirea este si personala, si colectiva... ne mantuim in comunitate, nu de capul nostru, ca nu suntem pe o insula pustie...
Si parintele Calciu spune asta: - Ce importanta are neamul in mantuirea noastra? - Pentru mantuirea noastra lucreaza in doua feluri: prin atitudinea personala si prin atitudinea colectiva. Adica fiecare dintre noi e responsabil cu indeplinirea sau neindeplinirea misiunii neamului romanesc. Vom fi judecati ca neamuri, nu vom fi judecati numai ca persoane. Vom fi judecati [de] Dumnezeu si pentru ce am facut, dar si cu ce am contribuit la pieirea sau la resuscitarea neamului. http://www.youtube.com/watch?v=LFGhyWVmnV8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei, uite, intrebarea aceasta ar trebui sa ne-o punem cu totii, caci vom da socoteala si de asta in ziua judecatii... sa nu spunem ca nu am stiut! Eu una marturisesc ca nu stiu sa fi facut nimic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate voi face, cine stie? Dar, dupa cum spunea cineva pe aici, mantuirea sta in mult sfat...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa stii,cred ca marturisirea credintei fata de cei apropiati(romani,nu-i asa?!),cresterea copiilor in credinta inseamna ca ai facut ceva pentru neamul romanesc.. Daca ai o menire mai inalta,ar fi extraordinar...sa poti trezi constiinte la un nivel mai inalt... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca natiunile sunt inventie pur omeneasca? Parca Dumnezeu a amestecat limbile, nu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este locul unde datorita poporului ce alcatuieste aceasta tara,ne putem mantui..si trebuie sa mentinem acest privilegiu. Datorita caracteristicilor trasaturilor romanului,credinta a putut dainui 2000 de ani,lucru de care beneficiem fiecare.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca este vorba neaparat sa fim nationalisti (desi nu mi se pare deloc un lucru rau), insa este evidenta influenta covarsitoare pe care o are asupra noastra (si asupra mantuirii noastre) comunitatea, care, in sensul cel mai restrans, este reprezentata de familie si prieteni, iar in cel mai larg, de stat si de Biserica. Si in Biblie, neamul, natiunea, are o importanta fenomenala. Notiunea de "cetateni ai lumii" este foarte recenta si mie, personal, mi se pare si foarte inselatoare... dar probabil ca forumistii din strainatate au alte pareri si este normal sa fie asa. Pana la urma, in ceea ce se gasesc...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.Sa-l iubesti pe Dumnezeu 2.Sa-ti iubesti familia si pe aproapele tau 3.Sa-ti iubesti tara |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Salvati Copenhaga! | andreicozia | Generalitati | 7 | 03.01.2010 04:45:16 |
salvati o viata | andreicosminus | Umanitare | 0 | 30.12.2009 17:57:32 |
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! | heaven | Umanitare | 8 | 10.09.2009 21:13:19 |
Salvati Iconostasul de la Cotroceni | simona76 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 26.03.2009 09:56:37 |
salvati un suflet | bm | Generalitati | 18 | 02.09.2007 15:10:53 |
|