![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Draga mea din ce sa selcetezi ,dintr-e un film de actiune si o telenovela ,dintr-e stiri sau talk-show-uri,dintr-e manele si MTV.Totusi cum am zis ramane Trinitas dar ispita e prea mare sa ramai doar pe el.Si totusi ai dreptate ,sunt si altele ,prea multe.
|
|||
|
|||
|
Pe mine m-a distrat (ok nu m-a distrat, m-a indurerat) faptul ca in seara de ajun pe Nat Geo erau una-ntr-una documentare despre Iisus Christos, despre mormantul sau si al Mariei Magdalena si altele de genul asta la care fratele meu se incapatana sa se uite. Foarte ziditor :<
|
||||
|
||||
|
cel mai bune invataturi duhovnicesti le luam din carti. nu ne obliga nimeni sa ne uitam la televizor. :) merge si Trinitas-ul, dar sunt multe care nu se spun acolo... la Trinitas imi plac emisiunile in care explica semnificatiile slujbelor, obiectelor bisericesti. acelea chiar sunt folositoare.
|
|
|
|||
|
|||
|
Mie imi plac la Trinitas docmentarele despre anumite manastiri si emisiunile ,,Biserica azi''si ,,Convorbirile Trinitas''dar ai dreptate si acolo sunt foarte subiectivi.De Mitropolitul Clujului Bartolomeu ,de care apartin,nu am auzit niciodata,in schimb de altii zilnic.Dar nu judec.
|
||||
|
||||
|
trebuie sa cantarim mereu lucrurile. cat folos iei de acolo si cat de acolo, chiar daca ambele lucruri sunt bune. :) important e sa-ti sporeasca ravna pentru rugaciune si nevointa. Doamne ajuta!
|
|
|
||||
|
||||
|
Televizorul este un lucru bun, atata timp cat mintea si inima celui care il utilizeaza sunt bune.
Cu toate acestea, vad cum, din ce in ce mai mult, TV-ul rupe unitatea dintre oameni. Am ajuns sa il folosim ca pe un dezbinator si un agitator al mintii si inimii omului. Ma uit uneori, noaptea, la blocul de vis'a'vis... cate ferestre sunt luminate de lumina TV-urilor. Ma mahnesc, vazand ca oamenii, in pofida oboselii tot mai mari, inca mai au timp de TV.
|
|||
|
|||
|
Dacă ești om matur, care gândește și care are un set de valori bine definite (cele creștine, de exemplu), poți să vezi multe și să nu fii influențat. Doar cei naivi "pun botul" la orice prostie de la tv. Eu personal nu mă tem că uitându-mă la tv o voi lua razna. Depinde de fiecare acu...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare este pentru ca acei oameni obositi si sfirsiti de munca la patron stau in fata televizorului pentru a se destinde ? Ce asteptari ai avea tu de la acesti oameni care te mihnesc?. Sa traga in continuare si acasa, sa spele podelele sa spele geamurilesi sa stea sa asculte neincetat doleantele si vaicarelile odraslelor? Tu nu crezi in odihna? :)))..se vede ca esti tinar si plin de rivna...dar sa nu uitam ca odata va veni si neputinta adusa de batrinete, Dorin, oricit am vrea, nu putem fi nemuritori :) Last edited by andreicozia; 04.02.2010 at 22:12:05. |
|
|
|||
|
|||
|
Pecum creaturile lui Dumnezeu sau convertit si in sfinti si in Cazuti asa cum cutitul este o unealta sau o arma asa este si televizorul pe care o foloseste si Trinitas spre cele de folos si raul pentru decaderea omului. Cred ca intrebarea corecta este ce trebuie sa facem noi fiecare in parte si comun in societae ca sa vedem programele ce consideram ca ne sant de folos si care fara voia unei majoritati care este o tara sau o cmunitae ne sant emise,sant oare acei oameni crestini au sangele gliei in venele lor sau asculta glasul unui sage strain sau a unor glii strine pentru a ne introduce in simturile noastre alt sistem de trai alte simtiri alte duhuri necunoscute si neplacute noua, distrugatoare noua si folositoare lor, deoarece existenta lor depinde de a noastra nu a noastra de a lor, fara televizor se poate traii si Dumnezeu a pus in noi Claraviziune care vine prin staruinta in a primii Duhul Sfant si dupa aceea putem vedea toot ce vrem cu o cere in rugaciune catre Dumnezeu si ne va asculta si arata ceea ce vrem sa vedem; televizorul ca si alte multe inventii tehnologice de a emite un semnal sant in opinia mea copii a creatiilor divine puse in om si pe pamant de Dumnezeu iar cei ce slujesc raului le reproduc in materia si materialele de pe pamant incercand sa obtima acelasi efect dar cu intentii diferite si ascunse toate aceste se vor perfectiona pana cand se vor asigura ca functioneaza la aceiasi parametrii sau superiori a celor existente in om ,memorii, inteligenta,culori ,procesari, mobilitati, ect ,care in prezent sa aplica in automatizari, robotica, cibernetica, dupa care se vvor aplica clonelor umane.Nedumerire este ca daca vom intelege toate aceste ne vom pune intrebarea cum se face posibil si prin cine emiterea de legi care astazi permit emiterea de a programe pe care nu le vrem si maine legi care vor permite anticristului sa ne manance de vii, va fi atunci cand vom ruga pe cei morti sa iasa din morminte sa ne ascundem noi sau atunci va lasa Dumnezeu sa cada asupra lumii scarbele ce stau sa cada peste omenire.Dumnezeu sa deschida ochii necesitatilor noastre in adevar.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sa postim, inchizand televizorul ! | windorin | Postul | 130 | 24.04.2016 20:59:25 |
| Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online | horatiu.miron | Generalitati | 26 | 15.06.2011 09:08:51 |
| Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 15:00:43 |
| Televizorul, dusman sau prieten? | amatyyy | Generalitati | 35 | 31.12.2009 03:11:57 |
| OARE CE SA FIE? | simona76 | Generalitati | 39 | 09.07.2008 01:08:08 |
|
|