Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 17:48:37
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

trebuie sa cantarim mereu lucrurile. cat folos iei de acolo si cat de acolo, chiar daca ambele lucruri sunt bune. :) important e sa-ti sporeasca ravna pentru rugaciune si nevointa. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 21:01:47
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Televizorul este un lucru bun, atata timp cat mintea si inima celui care il utilizeaza sunt bune.

Cu toate acestea, vad cum, din ce in ce mai mult, TV-ul rupe unitatea dintre oameni.
Am ajuns sa il folosim ca pe un dezbinator si un agitator al mintii si inimii omului.

Ma uit uneori, noaptea, la blocul de vis'a'vis... cate ferestre sunt luminate de lumina TV-urilor.
Ma mahnesc, vazand ca oamenii, in pofida oboselii tot mai mari, inca mai au timp de TV.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 21:06:10
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit E simplu

Dacă ești om matur, care gândește și care are un set de valori bine definite (cele creștine, de exemplu), poți să vezi multe și să nu fii influențat. Doar cei naivi "pun botul" la orice prostie de la tv. Eu personal nu mă tem că uitându-mă la tv o voi lua razna. Depinde de fiecare acu...
Vechi 04.02.2010, 21:08:21
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Golbi_ Vezi mesajul
Dacă ești om matur, care gândește și care are un set de valori bine definite (cele creștine, de exemplu), poți să vezi multe și să nu fii influențat.
ai mare dreptate, dar acest set de valori de care vorbesti nu e ceva pur rational. mai poti sa fii si tulburat uneori de ce vezi, mai simti si o neliniste in suflet. e adevarat ca nu trebuie sa fii influentat da asta nu inseamna ca te arunci de bunavoie in gura iadului doar pentru ca tu "rezisti la orice".
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 21:10:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
[b]

Ma uit uneori, noaptea, la blocul de vis'a'vis... cate ferestre sunt luminate de lumina TV-urilor.
Ma mahnesc, vazand ca oamenii, in pofida oboselii tot mai mari, inca mai au timp de TV.
Dorin, ma intreb si eu, oare de ce esti mihnit?
Oare este pentru ca acei oameni obositi si sfirsiti de munca la patron stau in fata televizorului pentru a se destinde ?
Ce asteptari ai avea tu de la acesti oameni care te mihnesc?. Sa traga in continuare si acasa, sa spele podelele sa spele geamurilesi sa stea sa asculte neincetat doleantele si vaicarelile odraslelor? Tu nu crezi in odihna? :)))..se vede ca esti tinar si plin de rivna...dar sa nu uitam ca odata va veni si neputinta adusa de batrinete, Dorin, oricit am vrea, nu putem fi nemuritori :)

Last edited by andreicozia; 04.02.2010 at 21:12:05.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 21:17:20
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

pe langa postul trinitas mai exista o emisiune numita,,Duhovnicul de la miezul noptii",o puteti urmari daca sunteti interesati,urmatiri doar stirile si documentarele de pe discovery,animal planet,acestea nu cred ca sunt interzise si nu este niciun pacat sa ne uitam la ele

iar celelalte emisiuni,seriale,filme nu le bagati in seama,oricat nu am fi noi de acord cu ele lumea nu se schimba ci le va produce in continuare doar ca noi trebuie sa ne indepartam de acestea schimband pur si simplu postul de televiziune
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 22:10:34
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Televizorul reprezinta intr-adevar o mare ispita, mai ales in sanul unei familii. Am un prieten, cu doi copii, din Bucuresti, care, de ani buni nu mai are televizor. La inceput l-am judecat. Mi s-a parut un om rupt de lume. Mi-a spus ca de cand a renuntat la el, are mult mai mult timp pentru familie. Prefera sa se ocupe de educatia copiilor, sau sa-si dedice timpul lecturii si rugaciunii.

Abia acum am inceput si eu sa-l inteleg. Televizorul este un devorator de timp. In fata lui pierdem din timpul pe care il puteam petrece cu folos, cu cei dragi sau cu Dumnezeu.
Am putea spune ca a scapat de televizor, nu ca a renuntat. :)
Vechi 04.02.2010, 22:19:50
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dorin, ma intreb si eu, oare de ce esti mihnit? Oare este pentru ca acei oameni obositi si sfirsiti de munca la patron stau in fata televizorului pentru a se destinde ?
Ce asteptari ai avea tu de la acesti oameni care te mihnesc? Sa traga in continuare si acasa, sa spele podelele sa spele geamurilesi sa stea sa asculte neincetat doleantele si vaicarelile odraslelor? Tu nu crezi in odihna? :))) se vede ca esti tinar si plin de rivna...dar sa nu uitam ca odata va veni si neputinta adusa de batrinete, Dorin, oricit am vrea, nu putem fi nemuritori :)
Pai, orele la care ma uit eu pe geam (noaptea) sunt... 00.30 - 01.00, ceea ce nu ar putea insemna o pretentie din partea mea la a'i trezi la munca. M'as bucura mult sa ii stiu dormind, pentru a se odihni cu adevarat.

Cat despre faptul ca "uitatul la TV odihneste", nu stiu ce sa zic.
Nu prea am intalnit om care, dupa o zi foarte grea, ar mai adauga cateva ore bune din noapte in fata TV-ului, pentru "a se odihni".

Nu stiu daca am reusit sa raspund pe inteles. Mai pot incerca, insa. :)

Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 22:21:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Am putea spune ca a scapat de televizor, nu ca a renuntat. :)
Si eu am scapat de TV.. de trei ani deja! Ne-am obisnuit fara el.
Am mai mult timp de.. calculator :))). (din pacate)
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 22:28:42
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

http://www.crestinortodox.ro/predici...audio-504.html

Ascultati asta si mai discutam.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa postim, inchizand televizorul ! windorin Postul 130 24.04.2016 19:59:25
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Televizorul, dusman sau prieten? amatyyy Generalitati 35 31.12.2009 02:11:57
OARE CE SA FIE? simona76 Generalitati 39 09.07.2008 00:08:08