![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Au aceeasi credinta? Asa am vrut si eu sa cred, de dragul celor mai buni prieteni ai mei care sunt casatoriti catolic cu ortodox... Din pacate nu este asa.. Nu sunt eu in masura sa-ti explic insa nu mai judeca atat de usor.
|
|||
|
|||
|
Si daca un ortodox si un ne-ortodox apuca sa se indragosteasca?
De exemplu pe vremea cand aveau mai putina credinta,sau dadeau mai putina importanta credintei..Sau poate nu cunosteau deloc credinta(exemplu meu) . Ce sa faca apoi?Sa se desparta cand ajunge la constiinta credintei sale ortodoxe? Poate el sa taie ceea ce Dumnezeu i-a dat,mai ales daca exista o dragoste puternica? Stim cat de greu gasesti un om sa fii pe aceiasi lungime de unda cu el.Sa ignoram acest dar de la Dumnezeu? Toate restrictiile se potrivesc pentru cei stapani pe credinta lor.Acestia se pot gandi de 2 ori,inainte de a se indragosti de cinevaa ne-ortodox. Dar pt toti copii care ii ia valulu vietii,fara prea multa stiinta,si traind si in orase 'mixte' ,cred ca trebuie mai multa intelegeere. Nici eu nu sunt de parere ca trebuie sacrificat ,sau amestecat ceva din credinta ta,dreapta,atunci cand ajungi sa o cunosti. Dar nici sa renunti la dragostea,obtinuta atat de greu. Cred ca isi poate vedea fiecare de credinta lui,in respect,si Dumnezeu va alege cumva. Last edited by iustin10; 12.02.2010 at 00:23:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Din pacate ACUMA e vremea cand este mai putina credinta, draga Iustin, nu altadata. Altadata era mult mai multa credinta, dar a venit fiara comunista sa o distruga si din pacate a cam reusit.
Sigur, multi tineri care nu au primit nici un pic de invatatura religioasa sau una foarte diluata, nu se gandesc la asta cand se indragostesc. Insa, una e credinta si alta e dragostea. Ar fi ideal daca le-am avea pe amandoua. Da, e greu sa gasesti pe cineva "pe aceeasi lungime de unda cu tine", bine ai zis, insa daca "ai prins frecventa lui" sufleteasca, poti "regla" si acest parametru. Depinde in ce grad de iubire si intelegere te afli, si unul si celalalt. Pentru a te mantui nu e suficienta numai dragostea, desi e indispensabila. Nu te poti mantui neiubind. Dar nici daca nu crezi drept, in primul rand. Ai vazut cum spunea cineva mai sus, ca doar un cuvant iti poate aduce pierderea mantuirii. Daramite sa ai pretentia ca nu conteaza cum crezi, important e sa iubesti. Asadar, trebuie sa avem mare grija si la dragoste, dar mai ales la credinta. Daca avem credinta dreapta in Dumnezeu, El ne va arata calea iubirii adevarate si a intelegerii duhovnicesti in vederea mantuirii. |
|
|
|||
|
|||
|
Dumnezeu ne arata mereu calea, chiar si cand ne daruieste un om de alta confesiune spre a ne casatori. Totul se face numai cu voia Lui.
Degeaba se impotrivesc unii sau altii. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
| Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
| nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
| nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
| casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|
|