Citat:
În prealabil postat de topcat
Limbajul comun nu este cel al religiei; uita-te pe harta religiilor si imagineaza-ti una in care sint reprezentate "credintele" in teoriile stiintifice. Vezi diferenta?
Contradictiile dispar numai in cazul experientelor cu adevarat comune, care pot fi reproductibile si care nu depind de credinta.
|
Dar ma tem ca mi se pun cuvinte in gura care nu-mi apartin. Cert este faptul ca un gratar in curtea unui ateu cu vreo doi crestini si sceptici e o experienta cu adevarat comuna care respecta doleantele ambelor tabere. Deci iesiti voi la un picnic, lasati convertirea altuia la adevarul celuilalt ( si aici ma adresez in egala masura zonei profund laicizata si celei religioase ) si o sa vedeti ca ajungeti la acea situatie de impartirea a acestui bine comun. Care nu va dezbina ci va aduce aminte ca evolutia nu contrazice mirosul de friptura fie ea de maimuta sau mai stiu eu... Si la fel perspectiva religioasa nu impiedica o iesire la iarba verde in plina evolutie biologica. Si in loc de concluzie avem ca certitudine ca nici reigiosii forumului nu au vocatie de rangul Sfantului Apostol Pavel si nici atei nu de nivelul rafinamentului speculativ si revolutionar a lui neica Darwin. Si curios e ca Darwin nu umbla pe la casele crestinilor sa-si caute partizani, avand pe buze texte de genul: "obscurantistilor nu vedeti evidentul...?!" Si asa mai departe... Pai genul asta de discurs are un caracter depreciativ, suna prost sa faci din astea sa cauti unii care sa te-asculte cum te reproduci intelectual, la nivel cotidian. Asa ca, asta e miasma de izmaneala, hai sa ne contram pe forum! Super tare, dar raspunsul corect e: Chuck Norris e mai tare ca Bruce Lee si Van Dame la un loc.