![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dinc ate stiu astea-s reguli de post la manastire. In rest, cine poate bine, cine nu, nu cred ca-i bai. |
|
|||
|
|||
![]()
Dezlegarile le-am gasit in Cartea de rugaciuni pe care am luat-o de la biserica, deci nu stiu daca se aplica doar in manastari... de fapt atunci cautam sa ma lamuresc despre miere daca se consuma in post sau nu, si n-am gasit nici o insemnare referitoare la asta.
Si cred ca totul conteaza, chiar daca detaliile par fara importanta, cu sau fara ulei, n-au fost ele lasate asa de florile marului. Pentru mine acesta ar fi de fapt primul post in care voi respecta si regula untdelemnului, mai inainte puneam intr-o salata ceva si putin ulei. Dar cum spuneti si dvs., sa tinem fiecare dupa putinta si nevoi. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Coliva era grau fiert indulcit cu miere. Nucile au aparut dupa aceea in reteta, iar astazi noi punem si esenta de rom, cacao, bomboane si zahar in loc de miere. O intrebare pentru cei care stiu mai bine decat mine: copiilor li se da paine cu margarina in post. Chiar si unii adulti mananca margarina. Ori, margarina e in jur de 90% ulei... Cum e cu margarina: se mananca (pe paine, nu prajita), sau nu? Doamne ajuta! Cristina |
|
|||
|
|||
![]()
Așa cred și eu și așa mi-au dat de înțeles și alții pe alt topic.
|
|
|||
|
|||
![]()
post fara ulei se refera doar la a nu folosi (gati) cu ulei....
Nu si la a nu conuma anumita produse...masline, nuci, alune, halva ...cred...? Vinetele coapte sunt mancare ,,uscata''? fructele uscate care sunt? rosiile , ardeii, ceapa(cruda) sunt uscate? Last edited by mariusmainea; 03.08.2011 at 16:43:04. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ulei din candela Sf Nectarie? | lacrimi | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 96 | 10.11.2019 17:33:50 |
Miercurea si vinerea se poate consuma ulei? | elizabeta | Generalitati | 47 | 05.01.2014 23:46:58 |
Sticlute pentru ulei sfintit | ionutt | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 2 | 03.05.2012 13:58:39 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
|