![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
nu inteleg dc s-a mai infintat aceasta organizatie,daca tt vor sa protejeze ortodoxia dc isi fac ei propile regului,dc nu au ramas in biserica ortodoxa?nu pot fi 2 adevaruri numai 1
,,Sa nu te legi de nimic din cele care oamenii se atasaza.Sufletul tau sa fie liber sa traesti liber,dar ca un strain in lumea aceasta.Fiindca in lumea aceasta a fi liber inseamna a fi strain de lume.'' |
|
|||
|
|||
![]()
Care i-a tras atza spre ortodoxie au ramas ortodocsi.
Care nu, nu. E poate mai greu de inteles insa de ce nu cere OD ortodoxa inregistrarea la OSIM pentru "Oastea Domnului", astfel ca "ceilalti" sa nu mai poata abuza legal de ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant ca doar unii ortodocsi romani vorbesc urat de ei si traducerile lui Cornilescu, preoti mai multi. Sa fie acesti ortodocsi mai mult comunisti bazati pe dezbinare si ura, fata de cei ce nu sunt ca ei sau nu accepta ce vor ei a crede, probleme frustrante? Sa fie unii din ortodocsismul romanesc de azi ca si cel rusesc dominant si stapanitor? Normal si prin ei multi care pot fi ,,pacalici,, si dau crezare oricarei barfe ieftine, fara a se intreba si cerceta. Citeste viata lui Cornilescu si vei vedea ca nu este nimic adevarat. A fost o miscare de innoire in Biserica Ortodoxa. Cam asa era starea romaniei de atunci: "Romania se afla intr-o robie umilitoare. Naravurile noastre sunt stricate ... Prin furtunile pline de otrava ... ni s-a inveninat credinta, ni s-a pierdut dragostea si ni s-a umplut sufletul de otrava pacatului ... Ea este aceea care a golit bisericile de oameni si sufletele de credinta." ,,Chiar ca preot de tara, eram intr-o buna parte un om lumesc.,, spune Trifa, ceea ce era deranjant cand multi au fost prostiti ca preotii nu sunt lumesti si pot face ce vor si ca ei se iarta singuri. ,,Biblia de Dumitru Cornilescu (1923). Desi neaprobata de Sfantul Sinod, aceasta versiune a Bibliei este scrisa intr-un limbaj mai apropiat de limba romana moderna si ca atare, este mai usor de citit. In aceasta versiune sunt folosite caractere diacritice.,, http://www.crez.org/biblia/index.asp ,,Oastea Domnului caută să aducă pe păcătoși la Izvorul îndreptării și puterii: la Iisus Mântuitorul. în semnul acesta și-a început lupta Oastea Domnului și Domnul a binecuvântat Lucrarea Lui” (Pr. Iosif Trifa, Ce este Oastea Domnului, Ed. Oastea Domnului, 1996, p 9).,, ,,Părintele Iosif este dat în judecată bisericească pentru “nesupunere” față de ierarh. în ziua de 9 mai, după o judecată scurtă, se rostește sentința: caterisirea. Părintele face apel împotriva acestei scurte și nedrepte judecăți;,,.... tot asa pana este dat afara. http://www.comorinemuritoare.ro/?page_id=11 Cel care este ptr. mine cel mai frumos poet crestin, o minune romaneasca data de D-zeu, cel cu 17 ani la activ, a fost un pericol ptr. criminalii comunisti, pe cand altii erau lustrangii si azi ajunsi parveniti si chipurile crestini ortodocsi. http://1989.jurnalul.ro/stire-specia...fe-512120.html |
|
||||
|
||||
![]()
Dar ce legătură este între Cornilescu, om care a murit protestant (cel puțin așa am auzit) și Oastea Domnului ?
Din câte am înțeles, Oastea Domnului este mișcare în interiorul BOR și a fost repusă în drepturi prin decretul numărul....1 din 1990. A spune despre ostași că nu nu sunt ortodocși e ca și când ai spune despre franciscani că nu sunt catolici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, ,,Traian Dorz a facut tot ceea ce i-a stat in putinta ca sa convinga atat fetele bisericesti, cat si autoritatile comuniste sa readuca Oastea Domnului in legalitate. N-a fost chip. Anii de închisoare si apoi cei de prigonire nu l-au facut sa renunte pana la moartea sa, la 20 iunie 1989.,, Preotii D. Cornilescu cu Tudor Popescu, Ioan Marini, Iosif Trifa,... au inceput sa predice pocainta si nu doar prezenta, predicau Evanghelia, o viata noua, intoarcerea la D-zeu,... normal si a preotilor ceea ce a deranjat. Predicile lui Dumitru Cornilescu infatisau mai ales pacatul si pedeapsa care-l asteapta pe pacatos. Tuna si fulgera impotriva pacatului! Avea un dar de vorbire exceptional, putea sa vorbeasca ore in sir despre un subiect, fara ca cineva sa se plictiseasca. Apoi au urmat excluderile si fiind fortat de ,,imprejurari,, a parasit tara. A murit ca un ostas crestin, un ostas al Domnului. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu citesc și scriu e un forum al Oastei Domnului de mai mulți ani și întotdeauna mi s-a părut că nu spun nimic diferit decât spune Biserica Ortodoxă. Aceeași credință am întâlnit-o și acolo, și dincolo. E adevărat, poate mai puține obsesii anticatolice la acești ostași, preocupați mai mult să fie ei plăcuți Domnului.
Din ceea ce am auzit, însă, gruparea condusă de Tudor Popescu NU a fost în OD, ci a fost gruparea aceea de la Cuibul cu Barză din București, care nu mai credea în aceleași lucruri. Dar, poate confund și e vorba de alt preot Popescu decât cel de la Berzei. Singura femeie ortodoxă la care am admirat strălucirea Sfântului Spirit și despre care am aflat pe cale supranaturală că e iubită și ascultată de Domnul a fost o laică din OD. Cu adevărat, un exemplu de viață creștină în slujba lui Dumnezeu și a aproapelui. Cred că ar fi foarte mâhnită dacă i s-ar spune că nu e ortodoxă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BOR-ul de atunci ajunsese la o ura grea si hainele preotesti au fost smulse efectiv de pe trupul mort doar dupa aceea a dat voie ca Trifa sa fie îngropat. Deci cum a murit, preot ori nu? Au o traditie ca la Rusalii merg credinciosii oastei la mormantul preotului Trifa. Asadar intreab-o pe acea femeie, au facut cei de atunci bine sau bine fac cei care spun ca sunt eretici cei din oastea Domnului. Si bunicii mei au fost ostasi ai Domnului si nu-si negau si ortodoxia, dar chiar mahniti nu erau. Acesti credinciosi ortodocsi de la oastea Domnului au continuat activitatea si dupa razboi cu unii ca si Ioan Marini, Cornel Rusu, Traian Dorz,... La adunarile Oastei Domnului sunt 4 lucruri importante cu care biserica Ortodoxa nu este de acord si nici nu cred ca va fi de acord vreodata din pacate. 1. Cuvantarea libera, adica predica cu chemarea la pocainta. 2. Declamarea de poezii spirituale. 3. Intonarea cantarilor religioase cu acompaniament instrumental. 4. Rugaciunea libera, spontana. De nimic nu s-au temut comunistii mai mult ca de credinta oamenilor in Isus. Ei stiau foarte bine ca un om credincios este un sclav mai putin. Cand nu te lasi condus de Dumnezeu, esti sortit sa fii condus de tirani. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=amarius;214872]
1. Cuvantarea libera, adica predica cu chemarea la pocainta. 2. Declamarea de poezii spirituale. 3. Intonarea cantarilor religioase cu acompaniament instrumental. 4. Rugaciunea libera, spontana. [quote] Nu-i vorba ca BO nu este de acord deoarece cei din Oastea Domnului de multe ori fac aceste lucruri in biserici, eu insumi am participat la astfel de adunari si daca se citesc mesajele mele despre Oastea Domnului se poate observa ca am un respect deosebit pt curatia credintei lor Referitor la punctele amintite de tine 1 Biserica nu este impotriva predicarii si chemarii la pocainta, asta e o minciuna fregventa a neo-protestantilor, Biserica este impotriva predicarii de catre oricine fara instruire a credintei pt ca se ajunge la erezii, si iti dau cate exemple vrei 2 in ceea ce priveste poeziile religioase ele sunt prezente in cartile ortodoxe, dar nu pot fi prezente in serviciul liturgic pt ca ar deveni teatru sau serbare 3 si in Biserica se folosesc instrumente la intrunirile de catehizare a tinerilor dar in niciun caz la serviciul liturgic pt ca ele au un duh lumesc si ne duc cu mintea mai degraba la spectacol decat la rugaciune 4 Asta este gresit, fiecare om poate sa se roage liber nu neaparat din cartea de rugaciuni deci punctele astea pe care le-ai prezentat dumneata sunt discutabile dar e tipic pt neo-protestanti sa manjasca obrazul ortodoxiei cu jumatati de adevar sau chiar cu minciuni
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 21.02.2010 at 18:16:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
1. Nu am auzit ca Biserica Ortodoxă să interzică a se cuvânta liber și cu atât mai puțin să interzică pocăința, care este mereu încurajată, cu precădere în perioada de post în care suntem. Ceea ce BOR interzice, și bine face, este ca laicii să predice în biserică la slujbă. Acesta este un lucru pe care nici chiar oricare preot nu îl poate face, ci numai protosul, adică cel care conduce slujba și e cel puțin presbiter. E normal, gândiți sacramental-liturgic: nu un om vorbește, ci preotul înveșmântat în hainele împărătești, adică Isus vorbește despre Evanghelia (Vestea) Sa. Asta, însă, nu înseamnă că în casele în care se adună, frații nu ar putea lua cuvântul. Ori chiar și în biserică, în afara predicii. 2. Sincer, nu am auzit ca BOR să nu fie de acord cu poeziile spirituale. Mari poeți, începând cu ortodoxul Mihai Eminescu, au scris poezii spirituale. Și mulți preoți au scris poezii spirituale, cum să fi făcut asta dacă era interzis ? 3. Jumătate din oricare slujbă e alcătuită din cântece religioase. Acompaniamentul instrumental este, e drept, interzis în ritul bizantin (în cel latin este restricționat la orgă și excepțional la flaut). Dar este o interdicție rituală, adică nu e același grad de interdicție cum e la nivel dogmatic. Dacă eu cânt la vioară în biserică primesc o sancțiune, eventual o urecheală, pe cand dacă mă urc în amvon și spun să Dumnezeu a avut doi fii: pe Isus și pe Baal, mă aștept să primesc o penitență de mai mulți ani, timp în care sunt oprit de la comuniune. Pe urmă, acompaniamentul instrumental este interzis ÎN LĂCAȘUL bisericii, asta nu înseamnă că acasă la mine nu pot să cânt din harpă și să Îl laud pe Domnul, exact așa cum făceau cei din vremea lui David. De ce să credem că BOR interzice mai mult decât interzice ? 4. Nici rugăciunea liberă nu este formal interzisă. E adevărat, Biserica poate da anumite reguli îndrumătoare despre cum să ne rugăm în mod privat sau când ne întâlnim mai mulți. Dar nu interzice o anumită formă a rugăciunii. Eu practic adeseori rugăciunea în formulare liberă, mai ales la rugăciunea de dimineață, când îmi încep serviciul. De obicei folosesc o rugăciune în formă fixă, pentru "disciplinarea" minții, apoi Îl rog pe regele meu în formă liberă și Îl rog așa cum un copil și-ar ruga tatăl: vorbesc cu El, pur și simplu. Deci, frate ostaș, părerea mea e că, de fapt problema e în altă parte și nu la nivelul Bisericii ca instituție. Nu cumva, prin fervoarea voastră, tulburați somnul dulce al multor preoți ? Nu cumva îi faceți să se gândească că ar fi de datoria lor să vină acolo unde, în chiar parohia lor, creștini ortodocși se adună în numele lui Cristos ? Dacă asta e la concurență cu meciul Dinamo București - Bășica Vâltoreni, nu cumva prind ranchiună că trebuie să se dea jos din șezlongurile din fața televizorului, să-și lepede pijamaua și să-și pună reverenda ? Dacă e așa, lăsați-i în plata Domnului pe acești nevrednici slujitori, dar nu faceți vină Bisericii. Nu uitați că, acum aproape 2000 de ani, din fervoare un copil de 12 ani a fugit de acasă și, după multă trudă, ai lui l-au găsit în Templu. A protestat el zicând că "este întru ale tatălui Său", dar și-a ascultat părinții și s-a întors acasă. Fervoarea este bună foarte, dar nu când duce la răscoală. Nu-mi dau seama dacă ați plecat sau nu ați plecat, dar în orice caz întoarceți-vă ori rămâneți acasă la voi, în Biserica Ortodoxă, unde sunt atâtea de făcut ! Slăvit să fie Domnul ! Last edited by Mihnea Dragomir; 21.02.2010 at 18:48:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poi eu sa zicem ca sunt penticostal si predic din Cuvantul Domnului ca defapt ar trebui sa-l numim pe Dumnezeu , Iehova si sa impartim reviste pe strada bineinteles ca asi fi exclus iar apoi asi putea spune ca penticostalii m-au exclus pentru ca am predicat Cuvantul Domnului Si iehovistii si mormonii predica Evanghelia, lupta cu pacatul si totusi... Asa ca ..sa tratam lucrurile asa cum au fost
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului | pacatoasa | Generalitati | 48 | 17.09.2015 12:14:56 |
Oastea Domnului | andreea h | Dogmatica | 4 | 01.06.2013 09:35:35 |
Oastea Domnului | danyel | Biserica Ortodoxa Romana | 182 | 26.11.2012 23:40:50 |
Oastea Domnului | juana302 | Generalitati | 4 | 23.07.2008 15:16:43 |
Oastea Domnului | paraschevaiasi | Generalitati | 2 | 22.02.2007 23:03:48 |
|