![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuia sa pun capul in pamant, sa nu ma uit in stanga sau in dreapta si sa accept orice idee oricat de absurda mi s-ar fi parut. Trebuia sa vad ortodoxismul ca fiind singura religie valabila. Trebuia sa uit ca in Biblie scrie "cauta si vei afla" nicidecum "crede si nu cerceta". Nu mai aruncati cu vorbe pentru ca nu stiti despre e este vorba. Nu are sens sa detaliez aici cum am incercat eu sa-l gasesc pe Dumnezeu, cat de activ m fost in Biserica. Si nu mi-am pierdut credinta pentru ca nu ar fi raspuns rugaciunilor mele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca asta ai inteles tu din ortodoxie, ca iti spunea cineva "crede si nu cerceta", nu ai priceput nimic. Ca dovada faptul ca ai parasit-o.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am afirmat ca cineva mi-ar fi zis asa ceva. Dar daca mintea ta intr-o dunga nu am ce sa-ti fac. Oricum, daca as fi dat peste tine in biserica, purtarea ta m-ar fi convins, cu siguranta, ca nu am ce cauta acolo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste singur ce scrii inainte de a posta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am observat ca asta este atitudinea o aveti majoritatea, nu toti. Traditie1 imi spunea ca trebuia sa-l caut cu smerenie. Jane, sa inteleg ca daca tu L-ai gasit deja, asta este starea de smerenie prin care trebuia sa-L caut? Cine mi-a spus sa uit? Voi astia care spuneti nu trebuie sa cercetam si alte variante. Voi cei ce ne cereti sa purtam ochelari de cal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Toate să le încercați; țineți ce este bine". (1Tes 5:21) Cei 12 ani cat ai fost "ortodox" nu ti-ai dat osteneala nici macar sa citesti o singura data macar Noul Testament cap-coada? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum ai ajuns la concluzia ca am fost indoctrinat cu pregatire sectara? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia hai sa vedem ce ai scris tu cu alea doua maini ale tale. Citat:
Tu singur ai scris asta, tu te-ai bagat in chestia asta. Eu doar ti-am atras atentia ca faza asta cu crede si nu cerceta e o treaba intr-adevar falsa, care nu e scrisa niciunde in scripturi, si care e invocata in special de ignorantii care nu au treaba cu biserica si confunda catolicismul cu ortodoxia (intrucat crede si nu cerceta asta era mai mult o "lege" de-a catolicilor, cu precadere in evul mediu). Si oricine e cat de cat alfabetizat in ortodoxie, si inca pentru doishpe ani, OHO, stie ca aiureala asta nu e impusa, ca ortodoxia nu spune ca TREBUIE sa uiti lucrul ala si sa inghiti "crede si nu cerceta". De-asta cred eu ca tu minti cand vorbesti de-aia doishpe ani. Pentru ca fraza aia de ai scris-o e material tipic, e criteriu de diagnostic, aproape didactic, de om care face varza si salata de religii si dogme si confunda papistasii cu ortodoxia, atribuind interdictiile si ochelari de cal ai unora -- celorlalti. Si daca ai fi fost prin biserici timp de doishpe ani, iti zic eu ca ai fi cunoscut si oameni ca mine, si mai buni, si mai rai, vedeai de toate soiurile, te obisnuiai, nu mai sufereai acum socul asta cultural pe forum.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 19.02.2010 at 12:32:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar cand am spus "trebuie ..." era un raspuns oarecum irionic (recunosc). Poate ca trebuia sa pun semnul intrebarii la sfarsitul fiecarei fraze. Nu am afirmat ca mi s-a impus sa cred asa ceva. Repet, raspunsul a fost unul ironic. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|