Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 18:47:45
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Asa au aparut toate religiile de pe pamant.
Cand omul a incercat sa-si explice ce se intampla cu natura din jurul lui.
Iar mintea lui primitiva a ajuns, firesc, la o concluzie.
Aceea ca exista un zeu care arunca fulgere cand se supara, altul care starneste ploile si furtunile, unul care inmulteste vanatul, altul care aduce roada pamantului, etc.
Dar intervine ceva interesant.
Chiar si religia este supusa evolutiei.
A fost un salt foarte mare cand au aparut religiile monoteiste.
Dar cum ziceai? "nu are sens ca lumea sa existe daca nu eista un Creator"?
Nu ti se pare, totusi, cam primitiva aceasta explicatie?
Daca ai cauta mai atent raspunsurile la ce credeau oamenii (primitivi )si la ce desenau prin pesteri teai convinge ca nu ei au spus ca era un zeu sau un DUMNEZEU care arunca fulgere si mai stiu eu ce ci oamenii care credeau in evolutionism au facut aceasta teorie ca acei oameni au dat denumirea de zei la manifestarile naturale.Oamenii timpului apropiat noua au dedus asta.

Religiile evoluiaza in functie de constiinta omului nu pentru ca avem noi acum tehnologie.Daca ar fi fost atunci descoperita bomba atomica sa stii ca azi nu mai discutam ca nu mai era viata pe pamint.

Saltul urias a fost datorita dezvoltarii spirituale a omului si a constiintei pe care sia dobindito in timp toate acestea lea putut obtine cu ajutorul LUI DUMNEZEU nu oamenii singuri au reusit.Daca nu ar fi intervenit DUMNEZEU si acum desenam prin pesteri .
Vechi 22.02.2010, 09:26:48
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Daca ai cauta mai atent raspunsurile la ce credeau oamenii (primitivi )si la ce desenau prin pesteri teai convinge ca nu ei au spus ca era un zeu sau un DUMNEZEU care arunca fulgere si mai stiu eu ce ci oamenii care credeau in evolutionism au facut aceasta teorie ca acei oameni au dat denumirea de zei la manifestarile naturale.Oamenii timpului apropiat noua au dedus asta.

Religiile evoluiaza in functie de constiinta omului nu pentru ca avem noi acum tehnologie.Daca ar fi fost atunci descoperita bomba atomica sa stii ca azi nu mai discutam ca nu mai era viata pe pamint.

Saltul urias a fost datorita dezvoltarii spirituale a omului si a constiintei pe care sia dobindito in timp toate acestea lea putut obtine cu ajutorul LUI DUMNEZEU nu oamenii singuri au reusit.Daca nu ar fi intervenit DUMNEZEU si acum desenam prin pesteri .
Dupa tine, in ce credeau oamenii primitivi?
Vechi 22.02.2010, 20:49:42
Banned

Implicit

Citat:
Dupa tine, in ce credeau oamenii primitivi?
Credinta e pentru cei de acum care nu mai pot vedea pe DUMNEZEU acei oameni stiau ca exista DUMNEZEU nu aveau nevoie sa creada.
Dar pentru cei de acum pare o nebunie acest lucru datorita dezvoltarii tehnologiei.
Vechi 23.02.2010, 09:37:59
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Credinta e pentru cei de acum care nu mai pot vedea pe DUMNEZEU acei oameni stiau ca exista DUMNEZEU nu aveau nevoie sa creada.
Dar pentru cei de acum pare o nebunie acest lucru datorita dezvoltarii tehnologiei.
Ai dreptate. "Stiau" ca exista Dumnezeu. L-au si reprezentat in diverse figurine si desene.
Dar de unde stii tu asta?
Exista dovezi palpabile?
Vechi 23.02.2010, 11:37:11
Banned

Implicit

Citat:
Ai dreptate. "Stiau" ca exista Dumnezeu. L-au si reprezentat in diverse figurine si desene.
Dar de unde stii tu asta?
Exista dovezi palpabile?
In desenele din pesteri nu ai sa gasesti nici un desen cu DUMNEZEU sau zei ci numai legat de viata sociala a oamenilor de atunci si reprezentari ale animalelor sau ce cultivau care le era necesar vietii lor pe pamint.
Da exista dovezi da cautare pe net si ai sa gasesti.

In epocile apropiate cum ar fi egiptene babiloniene ale greciei au inceput sa deseneze zei si alte reprezentari din spiritual pentru ca nu mai vedeau toti in spiritual doar putini aveau aceste capacitati.
Vechi 23.02.2010, 11:58:47
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
In desenele din pesteri nu ai sa gasesti nici un desen cu DUMNEZEU sau zei ci numai legat de viata sociala a oamenilor de atunci si reprezentari ale animalelor sau ce cultivau care le era necesar vietii lor pe pamint.
Da exista dovezi da cautare pe net si ai sa gasesti.

In epocile apropiate cum ar fi egiptene babiloniene ale greciei au inceput sa deseneze zei si alte reprezentari din spiritual pentru ca nu mai vedeau toti in spiritual doar putini aveau aceste capacitati.
Stai sa inteleg. Primele reprezentari ale divinului au aparut din cauza ca oamenii au inceput sa gandeasca mai mult material?
Vechi 23.02.2010, 17:30:59
Banned

Implicit

Citat:
Stai sa inteleg. Primele reprezentari ale divinului au aparut din cauza ca oamenii au inceput sa gandeasca mai mult material?
Da.
Pare curios dar asa este.
EX. Eu nu am nevoie de o reprezentare a tatalui meu pentru ca il vad si il cunosc nici a fratilor mei sau a oamenilor din jurul meu.

Asa era si cu mult timp in urma oamenii nu aveau nevoie de o reprezentare a celor divinbe pentru ca le vedea dar mai tirziu a fost nevoie de aceste reprezentari pentru ca lumea trebuia sa isi urmeze cursul spre acest materialism care cu timpul se va mai accentua.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49