Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 23:05:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ombun, nu stiu ce vrei de la mine. Citeste si tu macar firul asta de la cap si spune ce intelege un novice in ale ortodoxiei sau un ne-crestin.
Numai in metafore vorbesc multi de aici.
Dumnezeu e dar nu e, dar poate e in noi, dar a fost si om (Fiul) si El ne-a creat. Raiul este dar nu este, dar o fi, si nu e Imparatia Cerului si nu se stie pana la urma ce este si cine si unde.
Nici eu nu inteleg de ce te agiti din moment ce singura dovada a existentei divine si tot ce ai enumerat acolo TRECE PRIN INIMA, acolo unde-i Hristos, deci subiectiv.
Altceva nu avem!
Deci ce comfirmari vrei tu de fapt? Materiale? nu avem si nu vom avea niciodata
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 23:32:39
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Mie imi scriai Andreicozia?
Dar eu nu vreau confirmari, ci doar sa nu mai emitem ciudatenii si sa negam credinta.
Nu stiu, mie nu mi se pare corect ce se spune pe unele topicuri.
Se tinde sa se faca din credinta o poezie, o metafora, o iluzie chiar si asta face rau oamenilor, pentru ca multi o percep (si) in alt fel, mai material sa spunem, mai real.
Sa le spui lor, ca Dumnezeu este in ei si ca nu exista, nu pricep, cum nici eu.
Vechi 22.02.2010, 23:57:12
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mie imi scriai Andreicozia?
Dar eu nu vreau confirmari, ci doar sa nu mai emitem ciudatenii si sa negam credinta.
Nu stiu, mie nu mi se pare corect ce se spune pe unele topicuri.
Se tinde sa se faca din credinta o poezie, o metafora, o iluzie chiar si asta face rau oamenilor, pentru ca multi o percep (si) in alt fel, mai material sa spunem, mai real.
Sa le spui lor, ca Dumnezeu este in ei si ca nu exista, nu pricep, cum nici eu.
1- Pentru unii, ciudatenie poate parea si o bicicleta, desi ea e inventata de mult, doar ca omul a trait intr-un anumit mediu si nu a apucat s-o cunoasca. (Scuze, iar ma folosesc de metafore. Dar daca faci apel la cunostintele tale, Mantuitorul intotdeauna folosea astfel de exemple, care in aparenta, pareau extrem de greu de decodat)
2 - Tie nu ti se pare corect! OK, am inteles. Dar esti cam izolata in pozitia asta!... Fii si tu un pic mai deschisa! Ce sa facem noi, daca tu nu tii pasul cu timpul? Sa incepem cu geneza?
3- Cei multi (nu stiu la cine te referi, dar ei nu se afla pe forumul nostru, cu certitudine) care percep pe Dumnezeu real si material, au o problema, dar nu cred ca tine de perceptie, ci de altceva!
4 - Si, da, ai dreptate! Chiar ma gandeam sa le spun si lor chestiile astea! E o idee stralucita! Aduna-i si spune-le ca am o vorba cu ei. Dar, pentru Dumnezeu, ocupa-te mai cu atentie de tine, si lasa-i pe ceilalti, ca nu cred ca-ti poarta vreunu' grija!...

Last edited by OmuBun; 23.02.2010 at 00:09:20.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 00:12:12
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nici eu nu inteleg de ce te agiti din moment ce singura dovada a existentei divine si tot ce ai enumerat acolo TRECE PRIN INIMA, acolo unde-i Hristos, deci subiectiv.
Altceva nu avem!
Deci ce comfirmari vrei tu de fapt? Materiale? nu avem si nu vom avea niciodata
Acum intradevar percepem cu mintea si inima. Dar au fost vremuri cand oamenii chiar au putut sa-l atinga pe Iisus Hristos. Pentru asta au existat Apostolii. A spune acum ca dovada existentei divine trece doar prin inima si e subiectiva inseamna de fapt a nega rolul si existenta Apostolilor. Intradevar a trecut ceva timp, dar candva era un Dumnezeu intrupat numit Iisus care mergea si cerceta lumea si invata ucenicii, si facea minuni foarte palpabile. Deci e foarte ok sa se agite Sophia pentru ca unii intradevar au luat-o pe aratura cu "Dumnezeu e in tine". Atunci cum ramane cu "doar prin mine puteti merge la Tatal meu". Daca e in tine Dumnezeu de ce ti-ar mai trebui Iisus ca sa mergi la Tatal. Si de ce sa mergi la Tatal daca L-ai avea in tine? Ce vreti voi sa spuneti de fapt e ca aveti intradevar un pic de Duh Sfant care este insasi Viata, inclusiv in forma ei materiala.
Vechi 23.02.2010, 00:22:06
OmuBun
Guest

Implicit

Cred ca undeva se face o mare confuzie intre Dumnezeu-intrupat - adica Fiul, Mantuitorul Iisus - si Dumnezeu... persoana! Dumnezeu nu este materie si NU poate fi vazut. Mantuitorul, Sfanta Fecioara, Sfantul Ilie, arhangheli, heruvimi, etc, da. Pe Dumnezeu a-L vedea, nu este cu putinta. Cred ca un preot poate lamuri mult mai clar, fiindca presupun ca a fost una dintre temele teologice. Eu vorbesc din ascultarea predicilor si cititul din ce ne-au lasat Sfintii Parinti!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 00:28:32
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

"Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal,si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"
Dumnezeu a lasat pe Fiul,ca sa fie oglinda chipului Sau.
Nici ingerii macar nu au vazut pe Dumnezeu ,si au dat slava intruparii Sale
Poate vom vedea vreodata pe Dumnezeu,dar ,pina atunci,tre buie sa fim cu ochii atintiti pe Hristos,cel trimis pe ntru asta,ca sa ne pregateasc pen tru vederea Lui
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 15:02:35
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
"Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal,si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"
Dumnezeu a lasat pe Fiul,ca sa fie oglinda chipului Sau.
Nici ingerii macar nu au vazut pe Dumnezeu ,si au dat slava intruparii Sale
Poate vom vedea vreodata pe Dumnezeu,dar ,pina atunci,tre buie sa fim cu ochii atintiti pe Hristos,cel trimis pe ntru asta,ca sa ne pregateasc pen tru vederea Lui
Eu cred ca Dumnezeu poate fi vazut, drept dovada vezi chiar versetul din deschiderea topicului. Pe de alta parte cand Dumnezeu vine sa vorbeasca prin rug sau prin nor si mai si spune: "caci nimeni nu Ma poate vedea si sa ramana in viata" (se refera la viata trupeasca, de om). De aici deducem ca in alte lumi Dumnezeu poate fi vazut. Dar daca poate nu inseamna ca si este vazut! Ma gandesc ca poate nu toti au privilegiul de a-L vedea pe Dumnezeu, poate se arata doar cui trebuie...
Vechi 02.03.2010, 15:39:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Am si eu niste intrebari poate putin mai nepotrivite si ispititoare.In ce "forma" se afla Hristos in Rai?Si in ce forma/stare sunt sfintii in Rai?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 16:03:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Cristos se află în Rai, în Sfântul Său trup, ca un Împărat, înconjurat de cetele îngerești și de sufletele celor mântuiți.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 16:32:45
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Eu cred ca Dumnezeu poate fi vazut, drept dovada vezi chiar versetul din deschiderea topicului. Pe de alta parte cand Dumnezeu vine sa vorbeasca prin rug sau prin nor si mai si spune: "caci nimeni nu Ma poate vedea si sa ramana in viata" (se refera la viata trupeasca, de om). De aici deducem ca in alte lumi Dumnezeu poate fi vazut. Dar daca poate nu inseamna ca si este vazut! Ma gandesc ca poate nu toti au privilegiul de a-L vedea pe Dumnezeu, poate se arata doar cui trebuie...
Versetul la care te-ai referit subliniaza, daca avem in vedere invatatura ortodoxa, ca Dumnezeu in fiinta Sa nu poate fi cunoscut. Dumnezeu poate fi cunoscut dupa lucrarile Sale prin hrarul Sau.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! cristiboss56 Pocainta 478 28.09.2024 23:37:42
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 23:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 19:28:39
Dumnezeu cel bun -oare? evolution Rugaciuni 292 18.05.2009 23:38:42
Noi toti suntem fiii lui Dumnezeu danyel Generalitati 9 04.01.2007 16:16:42