![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Ignorati acest mesaj, va rog.
User vechi: scrabble. Last edited by hmiron; 24.02.2010 at 07:12:37. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii nu au ce manca in jurul lor si ierarhii nostri ridica monstri. Pe zi ce trece ma ingrijorez tot mai mult in privinta conducerii BOR. Sa ne ajute Dumnezeu, caci, vorba Parintelui Parvu, traim vremurile din urma.
Eu cred ca aceasta catedrala nu va fi terminata niciodata, dar om vedea. Si... sunt curios daca firmele de arhitectura si constructii sunt alese din Romania sau de afara...
|
||||
|
||||
![]()
Cei care fac anumite fapte (catedrale, etc) isi vad de ale lor, iar noi... in loc sa ne vedem de ale noastre, vedem tot de ale lor.
Nu este bine... ne umplem de pacate pentru lucruri pe care oricum nu le putem schimba. Biserica nu va fi biruita nici macar de portile iadului, cu atat mai putin de noi insine, cei ce ne straduim a ramane in ea. Oricat "ne'am stradui noi sa o daramam", prin faptele noastre, ea va ramane curata si sfintitoare ! Sa nu ne umplem de judecata, caci ajungem sa nu ne mai diferentiem cu nimic de cei pe care ii judecam. P.S. Sunt de acord cu voi, in inima mea. Dar hai sa ne vedem de ale noastre, sa dobandim harului Duhului Sfant. Intre ierarhi sunt si sfinti, nu va indoiti de asta. Domnul este cu ei, asa ca aveti pace. Va recomand un articol mult drag inimii mele, scris de Contantin Noica: Bisericutele noastre "Recitesc, la capatul calatoriei: "Sunt incantatoare bisericutele acestea ale Bucovinei.." si ma cuprinde revolta. Cum, asta e impresia rezumativa, asta sa fie exclamatia finala fata de tot ce ti-a trecut pe dinaintea ochilor, cand cercetezi intaia oara Bucovina? Exclamatia e a unui strain. A unui strain din Apusul catedralelor si al gigantescului de factura gotica. E treaba lui, la urma urmelor, daca pierde masura adevarata a lucrurilor si califica pe numele lor mic infaptuiri mari ale trecutului romanesc"
|
|||
|
|||
![]()
Frumos articolul de mai sus.Cu ani in urma am citit o carte despre (nu spun caci voi produce un "tsunami" si nu e ceea ce doresc) in care spunea ca daca in trecut si-au dedicat viata la constructia de catedrale,acum vor sa construiasca altele mai bune-Catedrale ale Sufletului.
Intr-adevar,ne mor sfintii...si noi cu ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa ne zidim in liniste si tacere catedrala inimii si a mintii, iar in ea sa domneasca Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta daca nu cumva vom integra candva monitoarele LCD in peisajul duhovnicesc ortodox. Si uite asa, in loc sa stam acasa sa vedem Liturghia la tv, vom merge la biserica ca sa o vedem. Tot la tv. Si in loc de picturi pe biserici vom avea ecrane gigantice care vor rula slideshow -uri cu colectii de icoane. Perfect duhovnicesc, asta va face pe multi sa se converteasca la ortodoxie si nu vor mai zice ca avem un cult depasit. Si mai radem de protestanti.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ca trebuie sa avem o astfel de catedrala. O catedrala impunatoare, care sa un stil romanesc. |
|
||||
|
||||
![]()
Patriarhia Romana va lansa cat de curand un site catedralaneamului . Pana atunci va propun ceva interesant : http://www.catedrala.ro/
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci unde e pacatul?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|