Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2010, 10:17:17
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florentina75 Vezi mesajul
Mai Mariusica ....daca nu ti-a placut atunci cand ai fost martor de ce nu ai avut curajul sa-l intrebi pe parintele toate nelamuririle tale...ca asa e mai corect, nu ?
Acum ca nu mai este nu stiti cum sa-l blamati mai rau....
Crestineste este sa spui atunci cand ai o nelamurire..nu sa o judeci dupa nu stiu cat timp...
Ai facut parte din aceasta "lucrare"?
Daca nu, iti spun eu care era problema.
In acest moment mi-ar fi mult mai usor sa intru in audienta la Presedintele Romaniei, decat imi era atunci sa il vad personal pe Parintele Visarion.
Stii cum se spune: pana la Dumnezeu te mananca sfintii.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 10:22:03
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Poate te-a deranjat atitudinea anumitor persoane, dar ma indoiesc ca parintele ti-a cauzat vreo neplacere.
Nu e de vina parintele pt. felul in care s-au comportat acele persoane. El nu a vrut sa fie asa. Intotdeauna a dat sfaturi bune, nu a cautat sa iasa in fata, sa fie cunoscut de oameni ( prin tv, presa, radio). Nu a vrut functii inalte, nici macar Taina Preotiei, tocmai pt. ca toti credinciosii pe care ii indruma sa mearga sa se spovedeasca la preoti. Nu a purtat haine scumpe, nu s-a ghiftuit cu mancare, nu avut nimic al lui personal. In tot ceea ce a facut , a urmarit mantuirea oamenilor , nu interesul lui personal.
Iar printre cei care i-au ascultat predicile , sunt cu siguranta si persoane exemplare nu numai ,,pleavaŽŽ.
Sa inteleg ca si tu faci parte din aceasta grupare?
Problema e ca persoanele deranjante erau tocmai cei ce erai mai apropiati parintelui si cei care acum au preluat conducerea acestei lucrari, dupa moartea dansului.
De ei de ce nu pomeneste nimeni nimic?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 22:03:13
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am venit la biserica datorita predicilor parintelui Visarion, lui ii datorez f multe, fac parte dintr-o familie necredincioasa si daca nu ar fi fost acest parinte Visarion pe care multi azi il critica, eu as fi fost departe de Dumnezeu asa cum sunt si ceilalti membri ai familiei mele( incepand de la strabunici, bunici, matusi, unchi, parinti, verisori).
Tot datorita lui am facut facultatea de Teologie. Cand am intrat acolo, stiam multe lucruri de dogmatica, istorie bisericeasca, morala, patrologie, invatate din predicile parintelui , incat colegii mei se mirau cum de stiu atatea. Parintele s-a documentat mult inainte de a scrie aceste predici, chiar daca nu avea diploma de facultate.
Pentru toate binefacerile pe care le-am primit din partea lui, ar trebui oare sa fiu nerecunoscatoare pt. ca X sau Y din anturajul lui nu s-a comportat cum trebuie?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 09:01:01
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Eu am venit la biserica datorita predicilor parintelui Visarion, lui ii datorez f multe, fac parte dintr-o familie necredincioasa si daca nu ar fi fost acest parinte Visarion pe care multi azi il critica, eu as fi fost departe de Dumnezeu asa cum sunt si ceilalti membri ai familiei mele( incepand de la strabunici, bunici, matusi, unchi, parinti, verisori).
Tot datorita lui am facut facultatea de Teologie. Cand am intrat acolo, stiam multe lucruri de dogmatica, istorie bisericeasca, morala, patrologie, invatate din predicile parintelui , incat colegii mei se mirau cum de stiu atatea. Parintele s-a documentat mult inainte de a scrie aceste predici, chiar daca nu avea diploma de facultate.
Pentru toate binefacerile pe care le-am primit din partea lui, ar trebui oare sa fiu nerecunoscatoare pt. ca X sau Y din anturajul lui nu s-a comportat cum trebuie?
Din cate am citit eu pe acest post, majoritatea criticilor au fost indreptate asupra visarionistilor nu asupra pr Visarion.
Dar daca ar fi sa-i reprosez ceva, i-as reprosa faptul ca a tolerat anumite practici.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:59:04
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Sa inteleg ca si tu faci parte din aceasta grupare?
Problema e ca persoanele deranjante erau tocmai cei ce erai mai apropiati parintelui si cei care acum au preluat conducerea acestei lucrari, dupa moartea dansului.
De ei de ce nu pomeneste nimeni nimic?

Pentru ca se urmeaza invatatura parintelui si nu a altor persoane; vrei sa spui ca cineva te obliga sa fii de acord cu parerile proprii sau ca erai obligat sa faci ceva nu ai fi vrut?

Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 17:41:55
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Pentru ca se urmeaza invatatura parintelui si nu a altor persoane; vrei sa spui ca cineva te obliga sa fii de acord cu parerile proprii sau ca erai obligat sa faci ceva nu ai fi vrut?

cum adica invatatura altor persoane?
dar ai dreptate, ceilalti parinti ai bisericii sunt considerate de voi doar alte persoane.
obligatia nu era explicita ci implicita.
cum se numesc cei care nu va mai vregventeaza adunarile? chiar daca ei continua sa mearga la biserica.
iti spun eu: "cazuti"
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 22:21:02
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
cum adica invatatura altor persoane?
dar ai dreptate, ceilalti parinti ai bisericii sunt considerate de voi doar alte persoane.
obligatia nu era explicita ci implicita.
cum se numesc cei care nu va mai vregventeaza adunarile? chiar daca ei continua sa mearga la biserica.

La raspunsul pe care ti l-am dat eu la intrebarea pusa de tine si ceea ce ai raspuns tu....... nu stiu daca mai merita sa discutam;
Ramai in pace si linisteste-te sufleteste; nu uita sa "fregventezi" biserica la fel de des cum ai facut-o pana acum!

Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 08:55:22
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
La raspunsul pe care ti l-am dat eu la intrebarea pusa de tine si ceea ce ai raspuns tu....... nu stiu daca mai merita sa discutam;
Ramai in pace si linisteste-te sufleteste; nu uita sa "fregventezi" biserica la fel de des cum ai facut-o pana acum!

Eu am spus pana acum multe lucruri despre care ai zis ca sunt neadevarate.
Spune unde este minciuna mea?
Ca sa iti raspund concret la intrebare, ar trebui sa reascult cateva zeci de casete audio.
Dar se pare ca nu ai citit unde am spus ca neregulile mari nu se gasesc in predici.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 18:52:58
Florentina75 Florentina75 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.08.2007
Implicit Re:

Este adevarat ca se intra greu la parintele si ca unii gresesc dar nu inteleg de ce-l judeci pe parintele ...chiar nu poti sa pui in practica ceea ce te-a invatat si sa-i respecti deciziile...care tie, unuia sau altuia i se par gresite....
Daca ai facut parte din lucrare si te-a deranjat ceva de ce nu ai spus atunci ...la momentul acela...
Asta e intrebarea mea?
Daca ai o nemultumire legata de o persoana de ce nu iei legatura cu acea persoana ca sa-i poti spune ceea ce crezi tu ca este gresit...care este scopul tau de scrii pe forum ca parintele este asa si asa...sau mai bine sa te intreb ce folos ai ? castigi ceva ??
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 21:46:14
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Problema nu era cu cei care nu mai frecventau adunarile, ci cu cei care se lasau definitiv de biserica. In majoritatea cazurilor cam asa s-a intamplat. Cunosc personal cazuri de crestini care erau paraleli cu religia, iar datorita predicilor parintelui au luat si ei contact cu biserica. Insa dupa ani de zile, fete credincioase s-au casatorit cu baieti nedusi pe la biserica , sau, mai rau au inceput sa traiasca in concubinaj cu ei, si s-au dat dupa ei ( adica adio biserica). Valabil si viceversa( baieti credinciosi cu fete necredincioase).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Visarion Iugulescu mihele_m Intrebari utilizatori 12 21.05.2014 12:12:17
Parintele Visarion MIHAELA095 Generalitati 15 12.05.2014 17:11:12
Ierodiacon Visarion Iugulescu geo.nektarios Generalitati 97 02.06.2012 16:26:27
Visarion Iugulescu vylyca84 Stiri, actualitati, anunturi 10 01.06.2012 15:56:59